Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Flash'da animasyonlu buton (yardım)

_Dj_RpT_

🌱Yeni Üye🌱
Oncelikle hepinize kolay gelsin arkadaslar benim bı sorum olacak Haser Mobilya bu sitedeki anımasyonlu butonları nasıl olusturabilirim bana yardım ederseniz cok sevınırım hepinize ii çalışmalar.

Benzer konular

tsliii

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öncelikle butonunu tasarla sonra onu f8 diyerek movie clip yap ardından üzerine çift tıklayarak içine gir ve yine içindeki butonuda movieclibe çevir. daha sonra istediğin hareketi butonuna orada ver ve sonra animasyonunun başınada da stop komutu verki animasyıonlu butonun üzerine gelmeden oynamasın, sonra scene 1 e tıklayarak ana sahnene dönerek action script 3 kodlarını veriyorum, butona instance name oluştur örnek buton_btn;
buton_btn.addEventListener(MouseEvent.MouseOver, basla);
function basla(event:MouseEvent){
buton_btn.play();
ve burayada gideceğin adres mesela gotoAndStop(3);
}
MouseOver yazan yere gelince mouseEvent. yazdıktan sonra pyardım penceresi geliyor sen mouse yaz overı gelir ben o nun büyük yada küçük mü yazıldığını unuttum.. kolay gele, mouseOver yazma sebebi butonun üzerine geldiğinde butonun içinde kurduğumuz ve stop komutuyla durduğumuz animasyonu oynatmak tekrar başa sardığında ise stop komutu ile duracaktır İnşallah...

_Dj_RpT_

🌱Yeni Üye🌱
Bnm gibi flashı fazla bilmeyen biri için biraz agır bi anlatım olmuş ama bı deneyim bi sekilde cıkarım işin içinden zaman ayırdıgın çok için tesekkur ederim ayrıca ıı calısmalar kolay gelsın :smile:

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Bnm gibi flashı fazla bilmeyen biri için biraz agır bi anlatım olmuş ama bı deneyim bi sekilde cıkarım işin içinden zaman ayırdıgın çok için tesekkur ederim ayrıca ıı calısmalar kolay gelsın :smile:

Arabanın parçalarını bilmeyen birisinin, "bana araba yapımını ögretirmisiniz ?" demek gibi olmuyor mu ?

En yakın adresten Flash kitab'ı yada E-kitap kullanım klavuzu alarak , önce flash nasıl kullanılır onu öğrenmeniz gerekir... Aşina olduktan sonra bu tür sorular sormanız daha mantıklı... (!)

_Dj_RpT_

🌱Yeni Üye🌱
Sende haklısın da benımde ögrenme teknıgım bu zorda kalmayınca olmuyo işte yukardakı anlatımda anlamadıgım yerlerı arastırarak ogrenmek ii ( tabi bana göre) ama sanada tesekkur ederım zaman ayıp okumus kendine göre dogru olan yolu söylemişsin... ii çalışmalar...

tsliii

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eğer bi şekilde animasyıonu hareketlendirebilirsen mesela 1.frame koy animasyonu sonra diyelim 40. frameye gel f6 ya bas ve animasyıonu 40.framede biraz yukarı çek sonra 40. frame kadar olan uzantıda ortaya bi yere sağ tıkla crete clasic motion tweent de bunun gibi bişeydi ok oluşcak ctrl+entere bas hareket ettiğini görüceksin sonra bunu anllattığım yerde uygulayabilirsin kardeşim mantık böyle işliyor:) Rabbim yardımcın olsun

_Dj_RpT_

🌱Yeni Üye🌱
Çok sağol yardımından dolayı ufak seyleri biliyorum onlar dert olmuyo gnelde swishmax kullanıyorum ama flash programı konusunda biraz bilgiye sahibim asıl sorun verdıgım sitedeki gibi buton yazısının biraz üste dogru hareketlenıp sonra assagıya kayması orda sıkıntım var ama azimle onuda bulucam umarım yardım için tekrar tesekkur ederım. Allahım rahmeti üzerinde olsun kardeşim...