Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Folyo Kaldırma

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar Selamlar,
Bundan 4 gün önce cam üzerine folyo yapıştırdım. Yapıştırma esnasında camsil kullandım ve folyonun camdan kaldırılması icap oldu. Kenardan tutup kolayca kalkmasını tahmin ediyordum, ama, yazı yağlıboya gibi cama yapışmıştı, sanki üzerine kurumuştu ve kolayca sökelemeyeceğini(kalkmayacağını) anladım ve vazgeçtim. Arkadaşlar, sizde de durum böyle midir? Kullandığım folyo markası ORACAL'dır. Bunun pratik bir yöntemi var mı? Yani yazıyı camdan sökmenin pratik bir yolu var mı? Bana göre ilginç olan : Evde cama, masaya yapıştırdığım folyo, üzerinde bayağı fazla zaman geçmesine rağmen, sökülmesi kolay oldu. Teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum.

Arkadaşlar, soruya bir ayrıntı ekleme ihtiyacını duydum, ama gündüz saat dilimine geçiş olduğu için ekleme yapamadım, onun için, ikinci bir bölüm açmak zorunda kaldım. Ayrıntı Şu : Folyonun camdan kaldırdığım vakit, saat akşam 9 civarıydı. Yani gündüz sıcağıyla bir ilgisi var mı, yok mu onu bilmiyorum, ekleme ihtiyacını duydum sadece. Tekrar teşekkür ediyorum.

Benzer konular

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Onu ısıyla yada folyo sökücü alkoller var bunlarla rahatlıkla sökebilirsin...

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Baran bey çok çok teşekkür ediyorum, sağolun, Allah razı olsun.

uwe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Seyit Kardeşim biliyorsun camsili sadece kabarcık kalmasın diye kullanıyoruz. Eğer içinde hiç su kalmaz ve güneste de kurursa biraz çıkarman zor olur. Ama saç kurutma makinası ile bunu çözüme kavusturman kolay olacaktır.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Benim farklı mesajlarımı cevapladığınız için teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Tamda ikinci bir başlık açmayı düşünüyordum. Soracağım soruyla ilgili kısmen cevap vermişsiniz yukarıda. Camsil'in sadece yazıyı düzgün ve ortalamak için kullanıldığını biliyordum. Kabarcıkları ortadan kaldırdığını bilmiyordum. Bazen Camsil kullanmadan yazıyı direkt yüzeye yapıştırdığım oluyor. Böyle oluncada yer yer irili ufaklı kabarcıklar oluşuyor. Şimdi bunu Camsil kullanmadan kabarcıkların önüne geçebilir miyiz? Şöyle bir şey de duydum : Kabarcıkların zaman içerisinde kendiliğinden düzeldiği, ortadan kalktığı yönünde bir bilgi duydum, bu doğru mudur? Tekrar teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

AlpaslanCelik

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.blogalp.com
Benim farklı mesajlarımı cevapladığınız için teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Tamda ikinci bir başlık açmayı düşünüyordum. Soracağım soruyla ilgili kısmen cevap vermişsiniz yukarıda. Camsil'in sadece yazıyı düzgün ve ortalamak için kullanıldığını biliyordum. Kabarcıkları ortadan kaldırdığını bilmiyordum. Bazen Camsil kullanmadan yazıyı direkt yüzeye yapıştırdığım oluyor. Böyle oluncada yer yer irili ufaklı kabarcıklar oluşuyor. Şimdi bunu Camsil kullanmadan kabarcıkların önüne geçebilir miyiz? Şöyle bir şey de duydum : Kabarcıkların zaman içerisinde kendiliğinden düzeldiği, ortadan kalktığı yönünde bir bilgi duydum, bu doğru mudur? Tekrar teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Tamamen senin tekniğine bağlı bu durum yani kendi geliştirdiğin sistem sana en faydalısı.örnek veriyorum araç giydirme işlemi camsil kullanımladan sıfır hata isteyerek yapılan bir işlemdir.Bu baskıyı yüzeyden çıkarmak saç kurutma makinasının işi.Herneyse eğer camsil kullanmadan nasıl kabarcıklardan kurtulurum diyorssan yine ısıtma işlemine başvuracaksın.Nasılmı? Öncelikle baskıyı yüzeye uygula ustalığına bağlı olsagerek nekadar az kabarcık bırakırsan o kadar iyi.Sonra elinde saç kurutma makinesini yüzeye tutarak toplu iğneyle kabarcığa bir kere vur ve çok az hava almasını sağla kendiliğinden içe çöktüğünü ve pürüssüz olduğunu göreceksin tabi birazda parmaklarını kullanman gerekir...

uwe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
AlpaslanCelik arkadasımız sana gerekli acıklamaları yapmıs. benim yinede eklemek istedigim birkac sey var. Cam sil her ne kadar bizler için kolaylastırıcı olarak gorunsede folyonun yapıskan özelligini ters yönde etkiliyor. Ben kabarcık konusunda toplu igne ile çözüme gidiyorum. Ama ışıklılarda aman dikkat iğneyi batırdıgın yer sonra ışıgı geçirebiliyor. zaten bu durumlar oluşmasın diye camsil kullanılıyor. Soranlarada özel yapıştırıcı diyorum. :)
.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için, Sayın Alpaslan ÇELİK ve Sayın Uwe'ye teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

eleman1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar benimde bi sorum olacak camsil kullandığım zaman bazen folyo yapışmıyo bu durumda ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla

protes_to

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar benimde bi sorum olacak camsil kullandığım zaman bazen folyo yapışmıyo bu durumda ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla

arkadasım camsıl kullandıgın hersey ılk etapta cok rahatlıklar cıkar, yapıstırdıgımız folyonun alttakı camsılı rakle ıle atmak yeterlı degıl, altındaki kalan ıslaklıgın nemının tamamen kuruması lazım, tamamen yapısması ıcın, ben yazıları camsılle kesınlıkle yapmıyorum, zemın olan ıslerde camsıl kullanıyorum cunku yazılarda transfer bandı kullandıgımız ıcın camsılle yapılan yazılarda transferı kuruduktan sonra cıkarmak gerekı hemen akabinde cıkarmak mumkun degıl. birde ustunde transfer oldugu için yazının altındakı nem in kuruması daha uzun surecektır. bilginiz olsun

OKC

🌱Yeni Üye🌱
selam

Arkadaşım aslında bilinen şeyler belki ama iyi bir ragle gerekli öncelikle. ve zaman içinde pratik yaparak işçilik kaliteisnin arttığını göreceksin..yeni bir ürün çıkmış. dün ulaştı bana..folyo sökme kremi diye geldi numunesi kullandım denedim sonuç mükemmel. yarım litre geldi bir aracı söktüm . resmen patates söyar gibi sökülüyor. ben çok araştırsdım tiner yada ısıtmak çok zaman işe yaramıyor. bu ürün kokusuz folyo sökmeyle ilgili herşeyi denedim. daha önce folyo sökme sıvısı diye birşey kullanıyordum. hem çok gidiyordu hemde uçucu olduğu için etki etmessi için epey ovmak gerekiyordu folyoyu. bence sizde numune isteyin kesinlikle memnun kalırsınız kolay gelsin..

ggrafik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende nacizane uygulamamı söyleyim. camsille zemini temizliyorum, transferle yapıştırdımmı pürüzsüz çıkıyor. ayrıca kalan kabarcıklar havaların soğumasıyla folyo çektiği için kayboluyor

7000ap

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bir çift permatik önerebilirim.. hatta 3 bıçaklı olursa daha iyi performans saglarsın ;)

hasantürkten

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.limk.com
arkadaşlar olabildiğince camsilin içine su ekleyiniz cama ve elinizdeki folyaya püskürtünüz bu şekilde camsilin camda kurumasını yavaşlatmış olursunuz ve olaki bir kuruma anında folyoda sertleşme meydana gelmez.
folyoların camın büyüklüğüne göre uygunlanma saatleri vardır.
öğlen vaktinde folyo çalışması yapılmaz ya sabah saatlerinde çalışcaksınız yada ikindi gibi
nedeni camınızın esneme payı az olsada elinizdeki folyonun sıcaklıkla esneme payının büyük olması sizin işinizi bitirdikten sonra kayma gibi bir problemle karşılaşmak istemiyorsanız tavsiyemdir.kolay gelsın ellerınıze sağlık

TUNA-REKLAM

🌱Yeni Üye🌱
Iyi günler arkadaşlar
folyo kesimli harler cama yapıştığı zaman kabarcıklar çıkıyor müşteri açısından pek hoş karşılanmıyor bu kabarcıkların olmaması için bit çözüm önerebilirmisiniz

serigrafici

🌱Yeni Üye🌱
camsille yazı yapıştırmatraftarı değilim çünkü camsilde bulunan kimyasal made (mintax) yogun ise bu folyomuzun ömrünü azaltır ve uzunbi süre beklemek zorundaklarız ayritiyetten de belli bi zamandan sonra folyoyu camdasökmek istediğimizde yapışkanı camda kalır uda bize baya uzun bi iş çıkarır folyo genelde soğuk havalarda zor yapışır helebu gece vakti olunca baya bi işkenceye döner.eğer dijital baskıyı uygulyacaksanız keçe ragleden şaşmayın ve gergin kuru bi şekilde yapıştırınız. keçeniz islak olsunki keçe yağgibi kayar folyo üzerinde. folyo kesim ise soğuk havalarda asla transferlen uygulamayınız. çünkü yazı yapışmaz yapcağınız şey yazınızı zemine ölçüsünü ayarladıktan sonra harflerin alt kısmından sağdan sola yada soldan sağa doğru kağıdın 4/1 keserek yapıştırmaya çalışın alt kısım az bi parçası yapıştıktan sonr harfleri tektek uygulayın kesin çözüm elde edersinz. (ben asla ne camsil kulanırım nede transfer. ama küçük yazılarda sadece transfer uygalarım)

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu yararlı bilginizden dolayı çook teşekkür ediyorum, yazıyı altan 4/1 oranında kesip tek tek yapıştırma tekniğini, ben yazının üst tarafında yaparak uyguluyorum, alt taraftan uygulamış değilim, alt ve üst arasında bir pratik farkı var mı?, tekrar teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Not : Yararlı olur düşüncesiyle bir bilgi ve tecrübemi paylaşmak istiyorum, normalde camsili transfer bandına uygulandığında kuruyup kaldırmak bayağı zaman alıyor, bunu minimuma indirmek için, çok az miktarda transfer bandına camsil püskürterek, elimizle ıslaklığı alana yayarız ve bu şekilde cama yapıştırırız, camsil miktarı az olduğu için kısa zamanda kurur, bunu daha hızlandırmak için saç kurutma makinesiyle transfere ısı uygulayarak, yazımızı kaparcıksız bir şekilde cama kısa sürede yapıştırabiliriz.

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle folyo yapıştırma için camsilin uygun olmadığını söylemekle başlayayım. Eğer masrafsız olsun diye kullananlar varsa bulaşık deterjanına 4 kat su kullanarak ve köpürtmeden karıştırarak elde ettikleri karışımı kullansınlar. Neden mi; Cam sil genelde çok kirli olan yüzeylerde bulunan ve normal deterjanla çıkarılmayacak pislikleri çıkarmak için kimyasal içerik bulundurur. Bu içerik folyonun yapışmasını azalttığı gibi çok temas olan yerlerde (köşelerde, kıyılarda) yapışkan özelliğini alır. Yapıştırdığınız yüzey temizlenmiş olursa karışım tam size göre olacaktır. Ayrıca harf çıkartmaları için sıvı kullanmak uygun değil. Zaten küçük harf. Biraz dikkat ve el becerisi ile (tabii ki folyo kaliteli olacak, çabuk sünmeyecek) kolayca istenilen sonuç alınır. Transfer ile yapıştırırken tek tek yapıştırmaya dikkat edilir, yapıştırılan folyo en az 15 derece uzak tutulursa hiç hava kalmaz. Ayrıca canım yeni silinmiş olması da bir avantajdır. Hafif nemli bir bezle gezdirip öyle deneyin sonuç çok iyi olacaktır.

selcom

🌱Yeni Üye🌱
zaten bu 15 derece olayını bi alıştıramadım gitti. Usta olmayanlarla çalışmak ve işi öğretmen bazen çok zor.

Transferle yazı yapıştırma olayında. Küçük veya büyük yazı yapıştırırken. Cama yapışan yazının transfer ile geri gelmemesi için. Yazıyı yapıştırırken Bir kişi camı hürmüzle ısıtacak ve nemini alacak. afidanci66'nında dediği gibi Transfer 15 derece açı ile tutularak yapışırsa kabarcık falan kalmaz.

Folyo uygulama olayı. Büyük ebat camlarda. cam kenarındaki silikonlar temizlenirse daha güzel olur. kenarlar kıvrılmaz. Sıvı el sabununu sulandırıp uylamak veya camsil kullanmak bu size kalmış ama ben 160 cm genişlikteki bi folyosu sıvı ile yapıştırırım. Birde ragle yerine Cam çekeceği kullanırsanız daha çabuk içinin suyunu alırsınız. 10 numara oluyo. hele kumlama yaparken. Diğer küçük folyoları zaten ragle ile 15 derece olayını kullanarak uygularsanız ok.

Delikli uygulama. Camı gıcır gıcır yapın ve üstten 15 derce ile yapıştırın yetiyo. 150 cm lerde ruloya sararsanız daha rahat oluyo. Ben hep yapıştırırken kabarcık kalıyo. bi türlü çözemedim. :)

Vinil uygulama. vinil suyun içine atılır. yarım saat bekletilir. sona. mandalla camın üstüne asılır. öyle gene 3 gün bekletilir. sonra geri gelinir mandallar sökülmeye. anam o dane. müşteri fındık çadırı yapmış.