Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Folyo

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar Herkese Selamlar,
Ben Plotter'den Folyo kesim işinde yeniyim. Benim şöyle bir kaç sorum olacaktır, ilgilenen arkadaş(lara) şimdiden teşekkür ediyorum. Kesilmemiş folyonun belli son kullanma tarihi var mı?, yani diyelim bir miktar folyo aldım, bir senede tüketmedim, özelliğinden bir şey kaybeder mi?. Benim ikinci sorum : Folyonun metresi(yada metre karesi) kaçtan başlıyor(YTL olarak), kaça kadar gidiyor. Genişlikleri standart mıdır?. Benim almayı düşündüğüm Plotter 60'lıktır, yani demektir, eni 60 cm olan folyo kullanılması mı gerek? Tekrar teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum.

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
Folyonun son kullanma tarihi yok.bobininden açıp havalandırmadığın müddetçe kullanabilirsin.Fiyatlar kullanacağın markaya göre değişir.Metre karesi 3 ytl ile 4 ytl arası
ölçüler 100cmX50 metre-122cmX50metre daha geniş olanlarıda var.tavsiyem 122 cm lik
ortadan 61 cm kesersen 60 lık plotterlerde firesiz kesim yapabilirsiniz.tabi kesilecek işleri sayfana göre ayarlamak şartıyla,bu 58 cm ye 120 cm olabildiği gibi,58 cm ye 600 veya daha büyükte olabilir.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sayın Graficar verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Benim anladığım kadarıyla 122'liği ortadan kesmek gerek manuel olarak, orijinal bulunmuyor...

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir top 122 cm lik folyoyu ortadan ikiye kesmeye gerek yok.eninden 61 cm kesersen 61x122 olurki buda makinaya tam denk gelir,uzun işlerede lazım oldukça uzunlamasına kesersin tasarruflu olur

isvicreli1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Değerli arkadaşlar lütfen yardım.
Yeni konu açmayı bilmediğim için buraya yazıyorum.

Plotter Roland Camm1 Pnc 1000 (60cm lik) kesici kullanıyorum. ancak benim büyük bir problemim var.

Makinem 60’ lık kesmesi gereken yazıların genişliğini önceleri 47 cm olarak kesiyordu.
Şimdi 35 cm' ye düştü. Plotter makinemdeki görüntülü ekrandan nasıl ayar verebilirim? Yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkürler ediyorum.

Not: benim sorunum sadece bu olaya bir çözüm bulmak içindir. Lütfen makineyi değiştir falan gibi gereksiz cevaplar yazmayın. Sadece bu sorunu çözmeme yardımcı olabilenler yazsınlar. Plotter ayarını bilemiyorum ve ayarlarla hiç oynamadım. Çünkü İngilizcedir.

Son düzenleme:

Erkan DERYA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.istanbulreklam.com
Makineyi değiştir demicemm..

O makine PNC 1000 ise 45 cm kesim yapar..
Eğer 1100 ise 60 cm kesim yapar..

Tabii birde piyasada az bulunan 1000-A modeli var...
belkide sendeki o dur..

Fakat önceden 60 cm kesip şimdi kesemiyorsan...

Firmamıza gönder tamir edelim...

isvicreli1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
makineyi değiştir demicemm..

O makine pnc 1000 ise 45 cm kesim yapar..

Tabii birde piyasada az bulunan 1000-a modeli var...
Belkide sendeki o dur..

ılgıne tesekkur ederım.
Benım sorunum makınedekı ayarla ılgılı, bunu bılıyorum.
ıngılızcem olmadıgı ıcın ayarlara dokunmak ve bozmaktan korkuyorum.
Gercekten ayar hakkında sırasıyla yapabılecegım sekılde
yazarsan sevınırım. makinem pnc 1000'dir. 1000 a degil.

Tamırlık bır olay degıl kı !

ayrica bir sorum daha olacak:
plotterimi bir arkadasimdan, yani elden aldigim icin 5-6 yildir bakim yap(a)madim.
makinemi ne ile ve nerelerinden yag vs yapmaliyim ?
genis bilgine ve ilgine guvenerek beni de bilgilendirecegine inaniyorum.

Ayrıca ısvıcre turkıye'ye cok yakın degıl sanıyorum.

Tesekkur eder selam ve sevgılerımı sunarım.

makineyi değiştir demicemm..

O makine pnc 1000 ise 45 cm kesim yapar..

Tabii birde piyasada az bulunan 1000-a modeli var...
Belkide sendeki o dur..

yazdıklarım yeterınce net ıken, soru sormadan yazacagın cevaplarını sabırsızlıkla beklıyorum.

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir önceki konuya plotterinizin ayarlarını yazdım

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
plotter yaglanmaz.ancak oynak ve hareket eden yerlerine kontak sprey sıkabilirsiniz.mümkün olduğunca motorlara püskürtmeyin
Pinc roller ve grid roller,kafayı tutan bilyeler bıçak tutucu bilyesi yeter sanırım

isvicreli1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
plotter yaglanmaz.ancak oynak ve hareket eden yerlerine kontak sprey sıkabilirsiniz.mümkün olduğunca motorlara püskürtmeyin
Pinc roller ve grid roller,kafayı tutan bilyeler bıçak tutucu bilyesi yeter sanırım
kontak sprey dedigin urun hangi alanda kullanilir?
malum, ben yurt disinda yasiyorum.
ve Pinc roller ile grid roller nedir ?
detayli bilgi verirsen tesekkur ederim.

Makineyi değiştir demicemm..

O makine PNC 1000 ise 45 cm kesim yapar..

Tabii birde piyasada az bulunan 1000-A modeli var...
belkide sendeki o dur..

en cokda senin yazmani beklemistim.

ama galiba..

sadece ticari olarak buradasin.
cunku bir kac saat once burada olmana ragmen yazmadin.!

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
adı üstünde kontak. hareketli yerleri açmak kaydırmak için sprey .grid roller alt tırtıklı demir çubuk.pinc roller makaralar. umarım anlamışsınızdır.
isviçreli burada yazan arkadaşlar hepisi bilgi paylaşımı yapıyor.erkan deryada degerli bir arkadaşımızdır.teknik servis yetkilisidir.ticari amaçla kimse burada bulunmaz, lütfen yazdıklarınıza dikkat ediniz.amacımız bilmeyenlere yardımcı olmak sorunlarını çözmektir.lütfen bakınız erkan derya ve graficar ın açtıgı bir konu ve sordugu bir soru varmıdır .tüm yazdıklarımız cevaptır bundan ticari bir menfeati nereden çıkardınız.yanlış yapmayalım.en çokda sizin cevap vermenizi bekledim diyorsunuz hiç kimsenin digerine cevap yazma mecburiyeti yoktur bunları göz önünde bulunduralım size yazdıgım plotter ayarlarını servis bile 300 ytlden aşagı yazmaz ve vermezde bizim burada ticari bir kaygımız yoktur bu böyle biline.elinizdeki rolandda nuh nebiden kalma isviçre gibi bir yerde başka bulamadınızmı diyede sormuyoruz.lütfen yanlış anlaşılmasın konuyu saptırmayalım

Erkan DERYA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.istanbulreklam.com
en cokda senin yazmani beklemistim.

ama galiba..

sadece ticari olarak buradasin.
cunku bir kac saat once burada olmana ragmen yazmadin.!

Abicim ticari olayını esefle kınarım.. beni eğer tanıyor olsaydın ticaret için burda olmadığımı zaten bilirdin...

Ben site yöneticisi değilim.. Ve saatlerce site başında oturmuyorum...
Kusura bakmayınız...

1. Makinen eğer PNC 1000 ise Func tuşuna basılı tutarak aç fabrikasyon ayarlar geri gelecektir.
(eğer ayarlar bozulmuş ise)
2. Fakat bu problemlerin Kafa üzerindeki sensor ile de bağlantılı olma ihtimali yüksek..

Son düzenleme:

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Burdaki bütün arkadaşların yorumları, bilgileri bir klavuz niteliğindedir ve yol göstericidir.
Burda mecburiyet yoktur, fedakarlığa dayalıdır. Bir servis yetkilisi mensubunun bulunması ve bilgi vermesi doğaldır, ve gereklidir.

eleman1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar burası yeri değil belki ama beni plottere parca arıyorum nereden temin edebileceğimi yazarsanız sevinirim kağıtı bastıran ve üzerinde lastik bulunan makara ile kesim yapılan yerdeki fosforlu ince uzun plastik var bunları nereden bulurum yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

Erkan DERYA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.istanbulreklam.com
arkadaşlar burası yeri değil belki ama beni plottere parca arıyorum nereden temin edebileceğimi yazarsanız sevinirim kağıtı bastıran ve üzerinde lastik bulunan makara ile kesim yapılan yerdeki fosforlu ince uzun plastik var bunları nereden bulurum yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

Hangi model makine kullanıyorsun..

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
plotterin marka ve modelini yazarsan yardımcı oluruz.her makara her plottere olmaz,halılarında kalınlıkları değişik.

eleman1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım kusura bakma markasını yazmamışım roland pnc1200 ilginize teşekkür

isvicreli1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Abicim ticari olayını esefle kınarım.. beni eğer tanıyor olsaydın ticaret için burda olmadığımı zaten bilirdin...

Ben site yöneticisi değilim.. Ve saatlerce site başında oturmuyorum...
Kusura bakmayınız...

1. Makinen eğer PNC 1000 ise Func tuşuna basılı tutarak aç fabrikasyon ayarlar geri gelecektir.
(eğer ayarlar bozulmuş ise)
2. Fakat bu problemlerin Kafa üzerindeki sensor ile de bağlantılı olma ihtimali yüksek..
Cok tesekkur ederim dostum.

Bir sorum daha olacak; BICAGIN ALTINDA KALAN INCE BIR SERIT VAR. (YANI HALININ ALTINDA KALAN KISIM) SANIYORUM SIRMAYA BENZIYOR. O SERIT PARCALANDI VE YERINE SERT PLASTIK YERLESTIRDIM. BAHSETTIGIM MALZEMENIN ISMI NEDIR, VE BU PARCAYI NEREDEN TEMIN EDEBILIRIZ? AYRICA BU MALZEME YERINE NEYI IKAME EDEEK AYNI ISLEVI GORDUREBILIRIZ?

TESEKKUR EDERIM.