Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Fontlab ile Font Türkçeleştirme

Phtshp

🌱Yeni Üye🌱
Herkese merhaba,

Elimde olan Yazıtiplerini Fontlab ile Türkçeleştirmek üzere biraz araştırma yaptım. İnternette bu konuda çok az kaynak var. Yazıtipini açıp generate font dediğimde alttaki problem ile karşılaşıyorum;

[WARNING] <HelveticaInseratLTStd-Roman> Use of DFLT tag has been deprecated. It will work, but please use 'dflt' instead. [C:/Users/XXX/Documents/FontLab/Studio5/fontlab.fea 415]

Bende Fontlab'i açtım windows sekmesinden open type panelini açtım ve bütün "DFLT" yazılı yerleri "dflt" olarak değiştirdim.Böylece program uyarı vermeyi kesti. Ama yaptığım işlem doğru mu? Bu arada yaptığım işlemleri daha net göstermek için de bir video hazırladım.

www.youtube.com/watch?v=5DxFwqJtlTk

Yazıtipleri konusunda neredeyse hiçbir bilgim yok. Fontlab ve yazıtipleri konusunda iyi bilgiye sahip olan forum üyeleri, bu yaptığım işlemlerin doğru olup olmadığını, ilerde başıma sorun açıp açmayacağını bana söyleyebilirse çok sevinirim.

Çevrilmiş yazıtipi burada.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

Benzer konular

mesajali

👑Efsanevi Grafiker👑
Herkese merhaba,

Elimde olan Yazıtiplerini Fontlab ile Türkçeleştirmek üzere biraz araştırma yaptım. İnternette bu konuda çok az kaynak var. Yazıtipini açıp generate font dediğimde alttaki problem ile karşılaşıyorum;

[WARNING] <HelveticaInseratLTStd-Roman> Use of DFLT tag has been deprecated. It will work, but please use 'dflt' instead. [C:/Users/XXX/Documents/FontLab/Studio5/fontlab.fea 415]

Bende Fontlab'i açtım windows sekmesinden open type panelini açtım ve bütün "DFLT" yazılı yerleri "dflt" olarak değiştirdim.Böylece program uyarı vermeyi kesti. Ama yaptığım işlem doğru mu? Bu arada yaptığım işlemleri daha net göstermek için de bir video hazırladım.
Yazıtipleri konusunda neredeyse hiçbir bilgim yok. Fontlab ve yazıtipleri konusunda iyi bilgiye sahip olan forum üyeleri, bu yaptığım işlemlerin doğru olup olmadığını, ilerde başıma sorun açıp açmayacağını bana söyleyebilirse çok sevinirim.

Çevrilmiş yazıtipi [
İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler

Bidiğim kadarıyla sorun olmaz sadece satışını yapamazsınız
diyebilirimki aynı karakterlerin değişik isimlerle yüzlerce font var
proğramı az çok öğrenen herkes yapabiliyor bence değiştirilmesi iyi bir şey değil
arabanın markasını değiştirmek gibi birşey bu. ben font creator kullanıyorum çoğu zaman aynı isimde kullanıyorum sadece türkçe karakterler ekliyorum iyi çalışmalar

Phtshp

🌱Yeni Üye🌱
Cevabın için teşekkürler mesajali..Ztn bu yazıtiplerini kişisel kullanım için türkçeleştiriyorum. Ben sadece kodlarını değiştirdiğim için yapısal olarak bozulmasından veya yanlış çalışmasından korkuyordum ama sorun olmaz diyosan diğerlerinide dönüştürmeye başlayabilirim..;)

mesajali

👑Efsanevi Grafiker👑
Cevabın için teşekkürler mesajali..Ztn bu yazıtiplerini kişisel kullanım için türkçeleştiriyorum. Ben sadece kodlarını değiştirdiğim için yapısal olarak bozulmasından veya yanlış çalışmasından korkuyordum ama sorun olmaz diyosan diğerlerinide dönüştürmeye başlayabilirim..;)

isim değiştirmekle font bozulmaz yeterki objeler silinmesin 150 ayrı alfabe katogorisi var herbirinin de yine kendine ait objeleri var bir fontun içine bunlar eklenebilir fakat ağır çalışır bize lazım olanları kullanmak daha uygun olur
birde şu varki isim değiştirdiğinizde başka bir PC de kullanılamaz yani aynıda olsa isim değişikliğinden dolayı görmez sürekli convertlemek lazım iyi çalışmalar

Phtshp

🌱Yeni Üye🌱
Anladım. İlgin için tekrardan teşekkürler..;)

eczane

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fontlabın başka alternatif programları var mı hocalar? bunu kurdum ancak Türkçeleştirmek zor gibi burda.. birde serial falan istiyor.. patchlerde silinmiş hep..

gulli

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
vk.com
fontlabın başka alternatif programları var mı hocalar? bunu kurdum ancak Türkçeleştirmek zor gibi burda.. birde serial falan istiyor.. patchlerde silinmiş hep..

Dostum Hem Proğramı Hemde nasıl Fontların Türkçe Yapılacağını Anlatan Videosu Var.
Ben indirdim Kurdum (full) Videoyu İzledim İstediğim Font,umu Türkce Yaptım:tongueout:
Link vermem doğru olurmu Acep Reklam Reklam Yapıyon Demezlerse:worried:

eczane

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dostum Hem Proğramı Hemde nasıl Fontların Türkçe Yapılacağını Anlatan Videosu Var.
Ben indirdim Kurdum (full) Videoyu İzledim İstediğim Font,umu Türkce Yaptım:tongueout:
Link vermem doğru olurmu Acep Reklam Reklam Yapıyon Demezlerse:worried:

hocam varsa alalım diyecem ama dediğin gibi burda sorun olabilir pek bilmem buranın kurallarını da.. /cetinmedya fb account ;) :handshake: