Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fontların yeri ??

dhb

🏅Acemi Tasarımcı🏅
font karmaşası.

sistem açılışı suitcase'in asgari 5 dakikada kendine gelmesi yüzünden kasıyor. garibim i-mac'im i bu ızdıraptan kurtarmak istiyorum. ve qapple yardımı aradığımda imac/library/fonts dizininde fontları arşivlememizi söylediler. dediklerini yaptım ama bu sefer suitcase fontları tanımadı. Arayıp taradığımda
sistemin içinde farklı farklı yerlerde fonts klasörleri mevcut.
sonuç olarak;
fontları düzenli olarak tutacağım ve sistemin en rahat kullanabileceğim fonts dizini hangisi olmalı??

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
font karmaşası.

sistem açılışı suitcase'in asgari 5 dakikada kendine gelmesi yüzünden kasıyor. garibim i-mac'im i bu ızdıraptan kurtarmak istiyorum. ve qapple yardımı aradığımda imac/library/fonts dizininde fontları arşivlememizi söylediler. dediklerini yaptım ama bu sefer suitcase fontları tanımadı. Arayıp taradığımda
sistemin içinde farklı farklı yerlerde fonts klasörleri mevcut.
sonuç olarak;
fontları düzenli olarak tutacağım ve sistemin en rahat kullanabileceğim fonts dizini hangisi olmalı??

Library > fonts klasöründeki fontlar sadece sistem fontları olmalı, o klasöre başka font yüklememelisiniz... O klasör ne kadar az font içeriyorsa sistem o kadar hızlı açılır... Suitcase programına ekleyeceğiniz fontları bir klasörde toplayıp, mümkünse sadece kullanmak istediğiniz fontları yükleyin, öncesinde Suitcase preferences ayarlarından aşağıda gördüğünüz ayarları yapın, fontları ekledikten sonra, yine sadece temel fontlar (sık kullandığınız helvetica, arial gibi fontlar) açık olsun... Yine aynı şekilde suitcase e eklediğiniz font sayısı ne kadar azsa program o kadar hızlı açılır...

picture3g.png