Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Forma Montajında Cilt Çeşitleri Hakkında

omerfarukakkaya

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Forma Montajı yapılırken Tel dikiş , Amerikan Cilt ve İplik dikişde dikkat edilmesi gereken hususlar nedir Örnek olarak; Tel Dikişde tırnak payı olayı gibi anlatan olursa sevinirim.

bir cevap verebilecek kimse yokmu arkadaşlar

bi cvp verecek arkadaş yok heralde

koskoca sitede bi cevap verecek kimse bilmiyor heralde yada cevap verme tenezzülünde bulunmuyor çok güzel bir paylaşım sitesi grafkerler.net bravooooo

Moderatör tarafında düzenlendi:

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
koskoca sitede bi cevap verecek kimse bilmiyor heralde yada cevap verme tenezzülünde bulunmuyor çok güzel bir paylaşım sitesi grafkerler.net bravooooo

Belli ki konuya hakim size cevap verebilecek biri henüz konunuza rastlamamış fakat foruma çamur atmanızı anlayamadım işiniz görülse yardım edene mi foruma mı teşekkür edecektiniz merak ediyorum doğrusu?

Ayrıca bilen biri görüp de cevap vermemiş de olabilir burada forumun günahı ne?

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ömer bey bu işin içindeyseniz ve tasarım kısmını siz yapıyorsanız şun unutmayınız ki montaj türüne ve işin cilt şekline göre standart bir ölçüsü olmayan işlerin başında forma düzeni gelir.. o nedenle ayrıntılı bir döküman sunmanız senin için en doğrusu olacaktır.

Forma sayınız nedir? Sayfa sayınız? kağıdınızın gramajı? Tek renk? çift renk baskı? ip dikiş ? tel dikiş ? bunlar işte etkilidir.

Daha siz kendi probleminizi anlatamadan karşınızdakilerden yardım bekliyorsunuz?

Çamur mu? :)

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bi çamur atma gibi niyetim yok sadece eleştride bulunuyorum

İyi de kişilerin sizin sorunuza bir cevap yazmaması forumun suçu mu, belli ki sorunun çözümünü bilen biri görmemiş olabilir konuyu.

Zaten artık moda oldu derdine çare bulamayan foruma saydırıyor...

Neyse, umarım kısa zamanda sorunuza cevap verecek biri çıkar bundan en çok ben memnun olurum emin olun, kolay gelsin...

mehmetungor

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Forma Montajı yapılırken Tel dikiş , Amerikan Cilt ve İplik dikişde dikkat edilmesi gereken hususlar nedir Örnek olarak; Tel Dikişde tırnak payı olayı gibi anlatan olursa sevinirim.

bir cevap verebilecek kimse yokmu arkadaşlar

bi cvp verecek arkadaş yok heralde

Merhaba, üzerinden zaman geçen bir soru olsada yardımı dokunacak insanlar için cevaplıyorum.
İplik Dikiş: Sayfaların sırt boşluksuz katlanıp katlanan yere iplik ile dikis yapılarak kağıda takılması yoluyla gerzekleşir.
Tel Dikiş: Sayfaların sırt boşluksuz katlanıp katlanan yere tel ile dikis yapılarak kağıda takılması yoluyla gerzekleşir.
Amerikan yapıştırma: Sayfaların en az 5 mm sırt boşliğu bırakılarak, katlandıktan sonra sırttan giyotin traşı alınıp tutkal yardımı ile yapıştırılıp kapağa takılması şeklinde olur.

Genel olarak kağıdın katlanma oranları ebat ve gramaja göre farklı olur. Örneğin 135 grama kadar rahat bir 3 kırım montaj yapılabilirken, 170 gr bir kağıtta 3 kırım sıkıntılı olur. Deneme yapmak için birebir kağıdı elle çık kenarları birbirine örtülecek şekilde katlayarak sonuç alabiliriz. Bu bize kağıdın katlanma zorluğu hakkında bilgi verecektir.
Tırnak payı yalnızca tel dikiş için geçerlidir. iplik ve amerikan yapıştırma için gerekmez. Tırnak payı verilecekse montajda açık yapraklar arasında dış kenarlara göre daha fazla boşluk bırakılmalıdır.Öyleki kağıt kroslara göre katlandıktan sonra alt yapraklar üste göre en az 5 mm uzun olmalıdır. Tüm bu bilgilerin yanı sıra mücellithanelerin kapasitesine göre farklı istekler olabilir. Mücellithaneye danışmak icab edebilir. Tüm bunların dışında web montajları vardırki bunlar tamemen makinelerin yeteneklerine göre bambaşka katlama şekilleri içerebilir. Bu durumda örnek bir katlama modelini mutlaka ustasında temin etmek gerekir.