Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Fotograf Çalışmalarım..

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
1.Sınıf 1. Dönem - İlk Fotograf Dersi

**Portre Denemesi

dsc0050wfu.jpg

**Caddebostan Sahil

dsc0215v.jpg

dsc0242vtw.jpg

**Ada

dsc0561elp.jpg

**Kar

dsc0075ofo.jpg

dsc0084v.jpg

1.Sınıf 2. Dönem

**Kavramlar

-*Boşluk

bas1m.jpg

dsc0431p.jpg

-*Özgürlük

dsc0005wbn.jpg

dsc0144ezl.jpg

-*Simge-Sembol

dsc0372w.jpg

**Mesleki Portre Denemesi

dsc000111.jpg

dsc000114.jpg

dsc000116.jpg

2.Sınıf 1. Dönem

**Yuvarlak

dsc0103m.jpg

**Ürün Fotografı

aaaaaav.jpg

dsc0179vyr.jpg

**Mekan Fotografları (İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti İçin)

-*Ortodoks Kilisesi

ort10.jpg

-*Katolik Kilisesi

kat4i.jpg

kat20.jpg

katw.jpg

kat18.jpg

-*Protestan Kilisesi

prt18.jpg

2.Sınıf 2.Dönem

**Stüdyo Portre Denemesi

dsc0159h.jpg

dsc0198o.jpg

dsc0205e.jpg

dsc0206b.jpg

**Ev Stüdyo Fotograf Denemesi

dsc0268k.jpg

dsc0315y.jpg

dsc0319d.jpg

**Gothic Portre Denemesi

dsc0345j.jpg

dsc0375m.jpg

dsc0388vwq.jpg

dsc0396r.jpg

dsc0441w.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
güzel kareler;eline sağlık özellikle portreler çok iyi

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
evet olacak

ama makinenin ayarlarını iyice öğrenmek lazım benim hesap bende ilk aldığım da makinemi böyle idim daha sonra geliştirdim kendimi

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
ama makinenin ayarlarını iyice öğrenmek lazım benim hesap bende ilk aldığım da makinemi böyle idim daha sonra geliştirdim kendimi

iyide.. fark ettiniz mi bilmiyorum.. ilk fotograflarla son fotograflar arasındaki fark belli oluyor diye düşünüyorum ? .. ve fotografların başlarındada açıklamalar var dikkatinizi çektiyse.. ne demek istediğinizi hakkaten anlamıyorum.. yanlış olan neki makinayı daha iyi öğrenmeliyim.. gördüğünüz hataları söyleyyin..

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Fotoğrafçılık olayım olmadığı için yorum yapmayı çok doğru bulmuyorum, kendi adıma en çok portreleri sevdim... İsimlere gelince imza olmadığı çok net, tartışma konusu yapmaya gerek yok.

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
:D motorsiklet derken :D ben fotolardan pek anlamam ama güzel kareler çekmişsin arkadaşım eline makinana sağlık.

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
Fotograflarla alakali olmayan mesajlarin hepsini sildim! Amacimiz burda fotograflarini paylasan uyelerin fotograflarini (eger fotografcilik hakkinda bir bilgi birikimimiz varsa) yorumlamak, onun disinda yapilan hic bir amaci olmayan, alakasiz yorumlar kimseye bir yarar saglamaz. Bu benim gidip 3D bolumunde alakasiz yorumlar yapmak gibi birsey olur...
Eger yapacaksak fotorgaflar hakkinda yorum yapmaliyiz, "olacak olacak" ya da " daha cok calismalsiin" gibi mesajlar bence yardimdan cok zarar vermek. Bundan sonra lutfen fotograflar hakkinda yorumlar yapalim, begendiysek begendik, begenmediysek neden begenmedik eksikler artilar nelerdir onlari belirtelim ki fotografi ceken kisi bir daha ki sefere hangi yolu izlemesi gerektigini bilsin...

Tesekkurler...

Fotograflara gelince...

Bence konu olarak bazilari cok degisik ve uzerine ugras verilmis calismalar... birinci fotograftaki konu cok guzel ama objeye biraz uzak kalmissiniz, arkada ki bos alan oldukca fazla, ayrica gokuyuzu patlamis, bunun sebebi buyuk ihtimalle pozlamanin objenin kpnumuna gore yapilmasindan...
Bazi fotograflar da ise kadraj sorunu var, bunun icin de bol bol fotograf incelemek ve konunun fotografini cekmeden bir kac kez degisik konumlardan yaklasmak... Dedigim gibi genelde kadraj sorunu var, ozellikle klise fotograflarinda konu tam ortalanmamis, eger degisik konumlardan birden fazla fotograf cekseydiniz daha saglikli bir sonuc alabilirdiniz...

Gothic portre calismalarinda ise konu cok karanlik kalmis, bu tip calismalarda genelde bir yardimci isik kaynagi olusturulmali ya da gunes isigindan faydalanmali, studyo fotografciligi bolumunde portre fotograflari cekim teknigi ile ilgili bir konu var o konuyu incelerseniz hangi acilardan yardimci isiklarin kullanilmasi gerektigini ve alinan farkli sonuclari gorursunuz...

Obur fotograflarinizi da bekiyoruz... Tesekkurler...

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Fotograflarla alakali olmayan mesajlarin hepsini sildim! Amacimiz burda fotograflarini paylasan uyelerin fotograflarini (eger fotografcilik hakkinda bir bilgi birikimimiz varsa) yorumlamak, onun disinda yapilan hic bir amaci olmayan, alakasiz yorumlar kimseye bir yarar saglamaz. Bu benim gidip 3D bolumunde alakasiz yorumlar yapmak gibi birsey olur...
Eger yapacaksak fotorgaflar hakkinda yorum yapmaliyiz, "olacak olacak" ya da " daha cok calismalsiin" gibi mesajlar bence yardimdan cok zarar vermek. Bundan sonra lutfen fotograflar hakkinda yorumlar yapalim, begendiysek begendik, begenmediysek neden begenmedik eksikler artilar nelerdir onlari belirtelim ki fotografi ceken kisi bir daha ki sefere hangi yolu izlemesi gerektigini bilsin...

Tesekkurler...

Fotograflara gelince...

Bence konu olarak bazilari cok degisik ve uzerine ugras verilmis calismalar... birinci fotograftaki konu cok guzel ama objeye biraz uzak kalmissiniz, arkada ki bos alan oldukca fazla, ayrica gokuyuzu patlamis, bunun sebebi buyuk ihtimalle pozlamanin objenin kpnumuna gore yapilmasindan...
Bazi fotograflar da ise kadraj sorunu var, bunun icin de bol bol fotograf incelemek ve konunun fotografini cekmeden bir kac kez degisik konumlardan yaklasmak... Dedigim gibi genelde kadraj sorunu var, ozellikle klise fotograflarinda konu tam ortalanmamis, eger degisik konumlardan birden fazla fotograf cekseydiniz daha saglikli bir sonuc alabilirdiniz...

Gothic portre calismalarinda ise konu cok karanlik kalmis, bu tip calismalarda genelde bir yardimci isik kaynagi olusturulmali ya da gunes isigindan faydalanmali, studyo fotografciligi bolumunde portre fotograflari cekim teknigi ile ilgili bir konu var o konuyu incelerseniz hangi acilardan yardimci isiklarin kullanilmasi gerektigini ve alinan farkli sonuclari gorursunuz...

Obur fotograflarinizi da bekiyoruz... Tesekkurler...

Öncelikle duyarlılığınız için teşekkür ederim.. Yorumları yok etmekle ilgili.. Öbür konulara gelirsek ..

Portreler.. odamda siyah halı ve siyah perde önünde 3 tane masa lambası eşliğinde çekilmeye çalışılmış fotograf :D.. ışık sonraları ondan kaynaklanıyor gölgeleride kıramamışım zaten çogu portrede burun gölgesi gözüküyor.. ama ışıkların farklı olmasından kaynaklanıyordu birde üst açı olamk zorunda oldugu için tripodla çekemediğimden ışıkları çokta uzaklaştıramadım ondan böyle oldu..

Kilise fotograflarıda düşürüp kafasını yamulttugum tripodla yamuk çektim :) birde başımda bir papaz ve iki görevli çabuk olmamı söylüyorlardı.. paldır küldür iş anca bu kadar oluyo :) fotograflar yamuk kiliselere daha dikkatli bakarsan..

Ama bunun dışında kadraj hatalarından ne kastettiğini tam olarak anlamadım daha dogrusu hataları nerde gördüğünü ..

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle duyarlılığınız için teşekkür ederim.. Yorumları yok etmekle ilgili.. Öbür konulara gelirsek ..

Portreler.. odamda siyah halı ve siyah perde önünde 3 tane masa lambası eşliğinde çekilmeye çalışılmış fotograf :D.. ışık sonraları ondan kaynaklanıyor gölgeleride kıramamışım zaten çogu portrede burun gölgesi gözüküyor.. ama ışıkların farklı olmasından kaynaklanıyordu birde üst açı olamk zorunda oldugu için tripodla çekemediğimden ışıkları çokta uzaklaştıramadım ondan böyle oldu..

Kilise fotograflarıda düşürüp kafasını yamulttugum tripodla yamuk çektim :) birde başımda bir papaz ve iki görevli çabuk olmamı söylüyorlardı.. paldır küldür iş anca bu kadar oluyo :) fotograflar yamuk kiliselere daha dikkatli bakarsan..

Ama bunun dışında kadraj hatalarından ne kastettiğini tam olarak anlamadım daha dogrusu hataları nerde gördüğünü ..

poseidon;

Yöneticimiz Poseidon Profesyonel bir fotoğrafcıdır.
O yüzden söylediklerini ve yazdıklarını dikkate almanızı öneririm.
Yazdıklarınızın hepsini okudum (isyanlarınızda dahil) ancak bir kez daha tekrar etmiyeceğim sayın Keddy
paylaşımlar yorum almak icin sunuluyor ise yorumlar yapılacaktır. Saygı çerçevesinde isteyen istediğini yazabilir sizin nasıl istediğinizi yazıp yorumladığınız gibi. Şimdi son cevabınızı okuyorum yorumlarda ihtiyacınızı karsılayacak hertürlü bilgi verilmiş
siz sadece yorumların silinmesiyle alakalı teşekkür edip(!)
diğer konularla ilgili savunmanızı yazıyorsunuz.
Ancak teşekkür edilmesi gereken bölüm burası .. Profesyonel destek aldıgınız alanlara daha çok önem verirseniz hem siz istediğiniz bilgi ve tecrübeye ulaşırsınız hem bizde forumun Hassasiyetini dile getirmek için tekrar tekrar yazmak zorunda kalmayız.
Burası Grafikerler.NET , isimlerin ve kişilerin sıfatları önemli değildir.
Önemli olan saygının ve kuralların uyulmasıdır.Bu çemberin dışına çıkılmadığı sürece herkesi aramızda görmek isteriz.
Umarım şimdi hassasiyetimiz anlaşılmıştır.
Teşekkürler.
İyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
poseidon;

Yöneticimiz Poseidon Profesyonel bir fotoğrafcıdır.
O yüzden söylediklerini ve yazdıklarını dikkate almanızı öneririm.
Yazdıklarınızın hepsini okudum (isyanlarınızda dahil) ancak bir kez daha tekrar etmicem sayın Keddy
paylaşımlar yorum almak icin sunuluyor ise yorumlar yapılacaktır. Saygı çerçevesinde isteyen istediğini yazabilir sizin nasıl istediğinizi yazıp yorumladığınız gibi. Şimdi son cevabınızı okuyorum yorumlarda ihtiyacınızı karsılayacak hertürlü bilgi verilmiş
siz sadece yorumların silinmesiyle alakalı teşekkür edip(!)
diğer konularla ilgili savunmanızı yazıyorsunuz.
Ancak teşekkür edilmesi gereken bölüm burası .. Profesyonel destek aldıgınız alanlara daha çok önem verirseniz hem siz istediğiniz bilgi ve tecrübeye ulaşırsınız bizde forumun Hassasiyetini dile getirmek için tekrar tekrar yazmak zorunda kalmayız.
Burası Grafikerler.NET , isimlerin ve kişilerin sıfatları önemli değildir.
Önemli olan saygının ve kuralların uyulmasıdır.Bu çemberin dışına çıkılmadığı sürece herkesi aramızda görmek isteriz.
Umarım şimdi hassasiyetimiz anlaşılmıştır.
Teşekkürler.
İyi forumlar dilerim.

Hayır ben şuan uyarının sebebini anlamaya çalışıyorum..

Poseidonun profesyonel bir fotografçı oldugunu biliyorum ve evet uyarılarını dikkate alıyorum.. ancak eğer hangi koşullarda fotografların çekildiğini bilirse az çok hataların nerden kaynaklandığını anlar diye düşündüm çünkü öneride bulunduğu stüdyo fotografçlığı bilgilerini zaten biliyorum.. Bu yüzden biliyorum demek yerine bilmeme ragmen neden fotograflarda hata oldugunu açıklamaya çalıştım.. bunun yanı sıra forum dışındada ayrıca bir konuşmamız olduğu için fotograflarla iligili daha önce teşekkür etmiştim bu yüzden atlamış olabilirim.. Zaten fotograflarıma yorum almak istemiyor olsam buraya koymazdım.. Bunu istediğim için siteye koymuş bulunmaktayım..

Ayrıca silinen yorumlara karşı isyanımın sebebi .. Mesleğinde fotografçı yazan bir arkadaşın bu fotografların üstündeki yazıyla imza böyle mi atılır aşağı küçük yazsana eleştirisi üzerine çalınmasını istemediğim için böyle oldugunu açıklayıp onun dışındaki fotografları eleştirmesini istediğimdeyse bana sadece madem yorum istiyorsunuz siz d80 hak etmiyorsunuz yazmış olmasydı..

Evet herkes yapıcagı yorumlarda özgür olabilir ama ben hiç bir kötü afiş çalışmasına hangi programla yapıldıgı bakarak.. En iyisi siz phoshop.ilistrator... kullanmayı bırakın bu programı hak etmiyorsunuz gibi saçma yorumlarda bulunmuyorum..

Şimdi tekrar sormak istiyorum son kez uyarılmış oldugum şey nedir?

dgnzcn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Dilara hanım elinize sağlık.

fotoğrafların üstüne yazdığınız o koca koca yazılar hiç güzel olmamış, ayrıca fotoğrafı bozmuş.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Dilara hanım elinize sağlık.

fotoğrafların üstüne yazdığınız o koca koca yazılar hiç güzel olmamış, ayrıca fotoğrafı bozmuş.

Fotografları daha önce büyük boyutlarında koymuştum ve çalınmalarını istemediğim için yazmıştım taktir edersiniz ki bu şekilde iyi gözükmediklerinin farkındayım.. ;)

SayBorG

🌟Usta Tasarımcı🌟
şu anda koyduğun fotoğraflardan sadece 3.sü açılıyor, diğer linklerin hepsi ölmüş. sadece buna yorum yapabileceğim. kadraj hatası hariç bir kusur göremiyorum. gerçi bu da biraz büyük bir kusur oluyor :) ama diğer fotoları görebilmek isterdim. eminim çok güzellerdir...

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
şu anda koyduğun fotoğraflardan sadece 3.sü açılıyor, diğer linklerin hepsi ölmüş. sadece buna yorum yapabileceğim. kadraj hatası hariç bir kusur göremiyorum. gerçi bu da biraz büyük bir kusur oluyor :) ama diğer fotoları görebilmek isterdim. eminim çok güzellerdir...

Sondan başa doğru koymuştum fotografları sanırım bu yüzden ilk fotograf açılıyor ki bunlar kötü olanlar en yakın zamanda link yenilicem :)

SayBorG

🌟Usta Tasarımcı🌟
harikasın ya, teşekkür ederim yenilediğin için ve bana bunu hatırlatığın için ;)

fotolara gelince ilk foto ile sonlardakiler arasındaki fark açıkça ortada gerçekten. ilk baştakiler sanki diğerlerine göre sönük kalmış. ışığı çok iyi kullanamamışsın. ama sonrakilerde bunu ne kadar iyi yaptığın ortada. tebrik ediyorum, gerçekten güzel fotolar var. özellikle "boşluk" ve "ortodoks kilisesi" başlıklarındaki fotolar çok hoşuma gitti. eline sağlık, devamının gelmesini bekliyorum...

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
harikasın ya, teşekkür ederim yenilediğin için ve bana bunu hatırlatığın için ;)

fotolara gelince ilk foto ile sonlardakiler arasındaki fark açıkça ortada gerçekten. ilk baştakiler sanki diğerlerine göre sönük kalmış. ışığı çok iyi kullanamamışsın. ama sonrakilerde bunu ne kadar iyi yaptığın ortada. tebrik ediyorum, gerçekten güzel fotolar var. özellikle "boşluk" ve "ortodoks kilisesi" başlıklarındaki fotolar çok hoşuma gitti. eline sağlık, devamının gelmesini bekliyorum...

Teşekkür ederim. :) Sadece ilk dönem çekmiş oldugum fotografa bakıp kadraj hataların dışında sorun yok demen üzerine hırs yaptm sanırım :) ..