Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Fotoğraf işlemelik notebook

paksoy34

🌱Yeni Üye🌱
Herkese merhaba;

Ben genelde eylem fotoğrafçılığı yapıyorum ve dolayısıyla eylem biter bitmez baskıya yetiştirmek için fotoğrafları ajansa geçiyorum. Şu anki bilgisayarımı epey yavaşladığı ve kalibre edilemediği için aileye bırakıp, fotoğraf işlemek için notebook almaya muhtaç durumdayım, zira bazen başka şehirlerede gidebiliyorum ve yanımda taşımam gerekiyor. Fakat gel gör ki fotoğraf işlemek için uygun olan donanımlar konusunda epey cahilim.

En büyük derdim ekranda görünen ile baskıda çıkacak olan fotoğrafın aynı olması. Bunun için notebook ekranının nasıl olması gerekir ve neden? Mesela retina veya QHD+ ekranların çözünürlükten başka, renk açısından falan başka avatajları var mıdır? Bir de bu LCD ekranların adamakıllı kalibre edilemediğini biliyorum, misal ben de ASUS K53SC var şu an ama ne yaptıysam şu ekranı hizaya sokamadım.

İkinci derdim kolay taşınabilir olması. 15 inç yerine 13 inç alsam da işimi görür değil mi?

Üçüncü durumda yazılımlarla ilgili. Makul bir hızda iş yapabilmek istiyorum. Öyle Photoshop'la alakam yok şu an, Lightroom kafi geliyor ama uzun vadede Photoshop ile misal 1,5 GB'lık bir dosya üstünde çalışacaksam bir işlem için yarım saat beklemek istemiyorum. Bunun için hangi özelliklere dikkat etmem gerek?