Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Fotoğrafçılık

HUseyin_2

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar 2 yıllık fotoğrafçılık bölümlerine yetenek sınavıylamı alıyorlar? Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım...:angel:

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bildiğim kadarıyla ister iki yıllık ister dört yıllık olsun, güzel sanatlar fakültelerine yetenek sınavıyla giriliyor...
Yani bence sen kara kalem çalışmaya başla arkadaşım , kurtuluşun yok :D

HUseyin_2

🌱Yeni Üye🌱
Sanmıyorum...

Başarabileceğimi sanmıyorum... Şimdiden vazgeçmemde fayda var diye düşünüyorum... :sadsmile:

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Başarabileceğimi sanmıyorum... Şimdiden vazgeçmemde fayda var diye düşünüyorum... :sadsmile:

Sakın ümitsizliğe kapılma...
Çalış bol çalış hatta durumun varsa ders al, sürekli çiz çok etkisi olur...
İstemek başarmanın yarısıdır...

HUseyin_2

🌱Yeni Üye🌱
Sakın ümitsizliğe kapılma...
Çalış bol çalış hatta durumun varsa ders al, sürekli çiz çok etkisi olur...
İstemek başarmanın yarısıdır...

Yetenek sınavı sadece kara kalem çalışmasından oluşuyorsa belki ama...

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Başkent üniversitesi olabilir...

Hımmm orası bildiğim kadarıyla özel üniversite. yani yetenek sınavı istemiyor olabilir.Bence üniversitenin sitesine gir bir bak bakalım onların sistemi nasıl?
Devlet üniveristelerinde sınav oluyor ama hepsi konuları kendilerine göre belirliyorlar

HUseyin_2

🌱Yeni Üye🌱
Hımmm orası bildiğim kadarıyla özel üniversite. yani yetenek sınavı istemiyor olabilir.Bence üniversitenin sitesine gir bir bak bakalım onların sistemi nasıl?
Devlet üniveristelerinde sınav oluyor ama hepsi konuları kendilerine göre belirliyorlar

Siteye girdim ama pek birşey öğrenemedim. Orasıda yetenek sınavıyla alıyorsa büro yönetimi ve yönetici asistanlığı okumayı düşünüyorum, sözel 1 puanıyla alıyor, taban puanlarıda bana uygun. Açıkçası ben fazla çalışmayı sevmiyorum.
Senide yordum kusura bakma ve teşekkür ederim...

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Siteye girdim ama pek birşey öğrenemedim. Orasıda yetenek sınavıyla alıyorsa büro yönetimi ve yönetici asistanlığı okumayı düşünüyorum, sözel 1 puanıyla alıyor, taban puanlarıda bana uygun. Açıkçası ben fazla çalışmayı sevmiyorum.
Senide yordum kusura bakma ve teşekkür ederim...

Neden yorulayım aşkolsun sitemizin amacı bu değil mi zaten? :wink:
Yalnız güzel sanatlar ve büro yönetimi çok ayrı konular, okumak için okuma bence, sonra sevmediğin bir mesleği yapmak zulum gelir insana...
Ben 4 yıl üst düzey yönetici asistanlığı yaptım,okulundan mezun değilim ama ne kadar zor bir meslek olduğunu iyi bilirim.Ayrıca insanın bu konuda özel yetenekleri olması gerektiğine inanıyorum.Mesela 6.hissin çok kuvvetli olmalı, insan ilişkilerinde çok başarılı olmalısın, güler yüzü prensip edinmelisin v.b. gibi...
İyi bir asistan olmak için; kırk parçaya bölünmen kırk şeyi aynı anda yapmanı gerektiren zamanların olacak, hem işinin gereği raporlamaları vs. çok iyi yapmalısın hemde asiste ettiğin kişinin ruh halini bile dengede tutmalısın!!!Ne kadar zorlukları olduğunu tahmin bile edemezsin.Leb demeden leblebiyi anlaman gerekir v.b. gibi...Bu konuda başarılı olmak istiyorsan kesinlikle yetenekli olmalısın ve bu işi çok sevmelisin...Ben bu koşullarda yaptım ve çalıştığım her yerde paylaşılamayan bir asistan olarak gururla gezdim ki halada benden iyisi olmadığını söylüyorlar :p (artık asistanlık yapmıyorum)
Mesela bak bir anımı anlatayım sana ne demek istediğimi daha iyi anlayasın;
Bir sabah çalıştığım firmada;
şantiyeden kullanılmayan bir telefon büro ya benim asiste ettiğim müdürlerden birine kullanılmak üzere geldi,Telefon geldiğinde kapalı idi.Odalarımız yanyana olduğu için genelde konuşmalarımız duyulurdu, müdürüm şantiyeyi arayıp telin şifresini sordu, sesli telaffuz etti ve teli açtı.tabii bende içerden duyuyorum,
ve eminim yarın sabah o şifreyi unutmuş olacaktı ve tekrar aramak zorunda kalacaktı.Bende uyanıklık ettim ve o telaffuz ederken ajandama not aldım.Hem zaten bu müdürün düşünmesi gereken bir ayrıntı değildi.Neyse ertesi sabah telin şarjı bitmiş kapanmış, bende tesadüf yanındaydım, gülerek dediki ya tel yine kapanmış şantiyeyi arayıp öğrensene.Bende güldüm ve unutacağınızı not almayacağınızı bildiğim için dün siz konuşurken duydum ve not aldım bende var şifresi dedim... :wink: Kadın aynen dumur oldu...Şaşkın şaşkın baktı ve o kadar tebrik ettiki beni anlatamam.Hatta her beni sorana müşterilere bile bunu anlatıp durdu daha sonra...:wink: Hem dedim ya, bu onun değil benim yapmam gereken bir şeydi ama genelde her asistan düşünemez böyle ince ayrıntıları... :wink:
Yani dediğim gibi bir çok ayrıntıyı düşünmen, bazen müdürünün sinir hışmına uğraman hatta bazen onu sakinleştirmek için kırk takla atman ne bileyim kahve yapman, odasını havalandırman, masasını toplanman gibi bir ton işle uğraşman gerekecek...
Bunları gerçekten severek bıkmadan usanmadan sürekli yapabilecek misin?
Bence çok iyi düşün...
Takıldığın konular olursa asistanlık konusunda sana seve seve yardımcı olabilirim...
Saygılar