Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fotoğrafmı yoksa illüstrasyonmu?

interceptor84

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
tanıtım bülteni çalışmamız var, (dergi çıkarmak istedik bir sürü resmi işlemi varmış onun yerine tanıtın bülteni çıkaracağız)
sayfada fotoğrafmı yoksa illüstrasyonmu daha uygun?
yada neye göre karar vereceğiz bu konuda.

tasarımcı arkadaşım dergilerde başlıklar hep aynı font aynı büyüklük aynı renkte olmalı diyor, ama dergilere bakıyorum süslü değişik fontta hatta aynı başlığın kelimeleri bile farklı farklı

şimdiden teşekkürler

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba
tanıtım bülteni çalışmamız var, (dergi çıkarmak istedik bir sürü resmi işlemi varmış onun yerine tanıtın bülteni çıkaracağız)
sayfada fotoğrafmı yoksa illüstrasyonmu daha uygun?
yada neye göre karar vereceğiz bu konuda.

tasarımcı arkadaşım dergilerde başlıklar hep aynı font aynı büyüklük aynı renkte olmalı diyor, ama dergilere bakıyorum süslü değişik fontta hatta aynı başlığın kelimeleri bile farklı farklı

şimdiden teşekkürler

Fotoğraf kullanın yada illüstrasyon kullanın diye şartlandırılmaz ki bu. Yeri gelir fotoğraf yeri gelir illüstrasyon kullanılır...

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadasim sen sordugun sorudan birsey anliyormusun sahsen ben anlamiyorum
işte o gelinen yeri nasıl anlıyacağız derken tasarim sana ait degilmi zaten

interceptor84

🌱Yeni Üye🌱
yani neye göre karar vereceğiz, anlamı ne sebebi ne açıklarsanız

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
İŞte bu kısımda olaya grafik tasarım yeteneği girer arkadaşım... Nerede ne kullanacagını bilmen için grafikten anlaman yeterli olacaktır zaten...

interceptor84

🌱Yeni Üye🌱
ben grafik tasarımcı değilim
mesleğim 3d de, ama işte çalıştığın yer kobi olunca her tasarım senin boynunda oluyor.

işte o yüzden bu forumda size soru sormaktayım :)

neyse hem fotoğraf hem illüstrasyonlu sayfa gösteririm size, hangisi daha uygun söylersiniz

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Anladigimiz kadari ile ogrencisin ve bir dersi tasarlaman gerek ee sonrasi burada tikaniyorsun////

1-Ornekler ama kopya degil ozgun sana ait bir calisma cikarmayi dene sadece arastir ///

2-Kaliplarla sinirli kalma hayal gucunu devreye sok

3-Hangi programda basarili isen ilk etapda ona yonel madem bu oso cikartmak istiyorsun

4-Resimleri nerede kullanacagin konusunda ise bunu ancak sen bilebilirsin biz degil

Umarim soruyu dogru anladim

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
ben grafik tasarımcı değilim
mesleğim 3d de, ama işte çalıştığın yer kobi olunca her tasarım senin boynunda oluyor.

işte o yüzden bu forumda size soru sormaktayım :)

neyse hem fotoğraf hem illüstrasyonlu sayfa gösteririm size, hangisi daha uygun söylersiniz

Yazık böyle iş verenler oldugu sürece daha çok çekeriz...
Neyse gerektiğinde sorarsınız muhakkak yardım eden çıkar...

Yasemin

Belgisiz Sıfat
👑Efsanevi Grafiker👑
Resim ve fotoğraf, basılı reklamda ürün ya da hizmetin kullanılışını, kullanıcılarını, tüketiciye vaat ettiği yararı veya özelliklerini görüntü dili ile yansıtır. Fotoğraf resme nazaran gerçeklik etkisi sebebi ile daha sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Ancak resimler veya sanat yönetmeni tarafından yapılan sanatsal reklam illüstrasyonları da hali hazırda aşağıdaki koşulların söz konusu olduğu durumlarda sıklıkla ve başarıyla kullanılmaktadır.

1.Gerçek yaşamda bulunamayacak kadar abartılı bir görüntü arzulanıyorsa
2.Özellikle endüstriyel malların reklamı söz konusuysa istenen grafik ve şematik düzenlemelerin aktarılmasında
3.Mevsimi dışındayken arzulanan mevsimsel görüntülerin aktarılmasında
4.Fotoğraf için model olarak doğru kişilerin bulunmasının çok zor ya da olanaksız olduğu durumlarda
5.Kısa bir sürede reklamın gerçekleştirilmesi gereken durumlarda
6.Özellikle komik mizansenler yaratılmak istendiğinde, ya da çocuklara yönelik bir reklam hazırlandığında kullanılacak çizgi kahramanlar veya öykülerin sunumunda

Son düzenleme:

interceptor84

🌱Yeni Üye🌱
yasemin çok teşekkür ederim,benim bilmek istediklerim bunlardı

herşey benim kararım tabiki de tasarım benim olunca
ama o zaman herkes istediğini yapsa ortaya nasıl bi iş çıkar tahmin bile edemezsiniz.
ben yaptım güzel oldu demeyi bırakalı çok oldu (tasarım hayaliniz ,sınırınız, seçimleriniz yapacağınız işe kalmıştır) ama bu dergi konusunda sizleri tecrübeli bildiğimden soru sordum.
kolay gelsin herkese teşekkürler

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Bizde tesekkur ederiz yardimlariniz icin
Kolay gelsin