Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fotonun köşelerine yuvarlak karaltı vermek?

3250

🌱Yeni Üye🌱
fotoğrafın köşelerine filmlerde olan köşelerden hafif içeri doğru yumuşayan yuvarlak efekti yapmak istiyorum.

Fotonun üstüne siyah bir layer açıp köşeleri kesip alttaki fotoyu ortaya aldım ama benim istediğim fotoğrafın ortasına doğru bu siyah çerçevenin koyulaşması yada açılması

mubarek_oslo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
anlamadim halftone mu yapmak istiyorsun? bir ornek resim atarmisin. oyle yardimci olalim.

3250

🌱Yeni Üye🌱
https://f1210.hizliresim.com/12/x/fdrps.jpg

örnek olarak bu fotoğrafta yapmaya çalıştığım şey gibi fakat o köşelerdeki çerçeve daha soft olsun ve içeri doğru azalıp çoğalsın istiyorum.
Filmlerde kullanılanda bir tekniktir köşeler gölgeli siyah ortası açık

mubarek_oslo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gonderdigin ornekteki layer 1 in blending options ile oyna yapabilirsin istedigini. yapamazsan tekrar yazarsin. kolay gelsin.

yas_yil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
https://f1210.hizliresim.com/12/x/fdrps.jpg

örnek olarak bu fotoğrafta yapmaya çalıştığım şey gibi fakat o köşelerdeki çerçeve daha soft olsun ve içeri doğru azalıp çoğalsın istiyorum.
Filmlerde kullanılanda bir tekniktir köşeler gölgeli siyah ortası açık

1. Seçenek: Senin yüklemiş olduğun resim üzerinden konuşacak olursam, Layer 1'e filter>blur>gaussian blur efekti uygula değerin ne olacağı artık senin geçişi ne kadar yumuşatmak istediğine kalmış. Birazda opacity değerini düşürürsen daha güzel sonuç elde edersin.

2. Seçenek: Efekti uygulamak istediğin layerı seç filter>Lens Correction... seçeneğine tıkla açılan penceredeki (1. resim) ekranın sağında bulunan 'auto image scale' seçeniğinde tik var ise kaldır ve Custom sekmesini aç. Sonra 'Vignette' alanının altındaki 'Amount' ve 'Midpoint' değerleriyle oynayarak istediğin etkiyi çok daha kolay bir şekilde elde edebilirsin. İyi çalışmalar...

fhcgg.jpg

fhchd.jpg

3250

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkürler 2.seçenekteki olay istediğim şeydi