Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehan de Hata Çözümü ?

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
İyi günler ben freehand çok iyi bilen biri değilim ve şuan bir sıkıntıyla karşı karşıyayım. :worried:
psd formatında ki bir çalışmayı freehand te açmak istiyorum. Ama hata veriyor.

Hata: " Could not convert the document because the file is not a valid freehand document." diye bir hata.

Bu hatayı nasıl çözebilirim. Yardımcı olursanız şuan sıkıntıda olduğum bir durumdan kurtarmış olucaksınız.

Teşekkür ederim. Kolay gelsin herkese.

Benzer konular

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Açamazsınız çünkü psd formatındaki dosya photoshop dosyasıdır, freehand değil, onu photoshopta açmanız lazım.

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
Photoshop ta açmam gerektiğini biliyorum ama baskıya gidicek ve .efs uzantılı istedi nasıl yapıcam ben şimdi :((
Bir de psd de brush kullandım onun aynısını freehand de nasıl yapıcam ???

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Baskıya gidecekse photoshop olarak gönderin neden illa freehand anlayamadım.

Freehand de o dosyayı sadece import diyerek sayfaya resim olarak çağırabilirsiniz onun dışında psd dosyasında düzenleme yapılacaksa ps de açmalısınız.

pınar67

🌟Usta Tasarımcı🌟
photoshopta tif yapın cmyk 300 dpi sorun olayacaktır rahatlıkla açabilir.freehandde açarsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz ayrıca arkadaşıma katılıyorum psd freehandde açılmaz kasar freehan vektörel bir programdır. kolay gelsin şimdiden çalışmalarınızda başarılar.

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
Baskıya verdiğinde hata çıkıyormuş oyüzden .efs uzantılı istedi. Etiket tasarımı ve ben brush kullandım ve freehand iyi bilmiyorum nasıl aynısı freehand te yapıcam bilmiyorum :(
Peki bpsd de ki brushes .efs de duyarlı olmaz dimi ? :S

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
.efs diye bir uzantı yok zate muhtemelen eps dir ayrıca photoshopta ne gibi bi hata çıkıyormuş anlamadım bu matbaacı sanırım keyfi birşey istiyor photshopta yapılmış bir işi neden freehand istiyor anlamak mümkün değil.

Siz en iyisi arayın onu deyin ki işi photoshopta yaptım ve freehande tekrar yapmam gerekecek diye siz üsteleyin.

pınar67

🌟Usta Tasarımcı🌟
efs derken eps demek istediniz sanırım aynı brus özelliğini vermeyecektir. photoshopta yaptığınız gölgelemeleri mesela tasarımınızı görmedim ama freehandde yaklamanız mümkün değil ozaman jpg yapın derim bütün matbaacıların kullandığı formattır. niye hata veriyor onuda anlayamadım büşra hanım umarım yardımcı olur tekrar kolay gelsin. üzülmeyin herkes hata yaparak bu yollardan geçer önemli olan 1 kere yapılan hatayı bidaha tekrarlamamak.

pınar67

🌟Usta Tasarımcı🌟
evet martin 78 katılıyorum emeğe saygı yazık bidahamı yapsın nasıl bir sorunmuş.

busraEmel

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :) yapcak birşey yok yapabildiğimi yapıcam olmazsa matbacıyı değiştircem aynı sorun gene yaşanırsa ozman bende sorun var :S
nese pınar hanım ve martin 78 çok teşekkür ederim tekrar..iyi günler kolay gelsin.

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Kısaca Photoshopta açın ve yeni kayıt yaparak .eps uzantılı kaydedin.
Etiketi hazırlarken kullandığınız brushlar olsun ve diğer efektler olsun kayıp yaşamayacaksınız.
Matbaacınız etiketi tekli olarak üretmeyeceğinden, sizden dökümanı freehand'e de import etmenizi istemiş buna gerek olacağını düşünmüyorum.
Siz .eps formatlı kaydedin ve matbaacınıza gönderin geri kalan kısmı onlar halledecektir.

Matbaacınızı da değiştirmenize gerek de yok. :)