Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar artık freehand in kendini geliştirmeyeceği haberini almış bulunmaktayım.Yeni bir sürüm üretilmeyecekmiş bundan sonra.Corel'e gün doğdu anlayacağınız...
Macromedia yi 2 sene önce Adobe satin aldi. Flash programi icin böyle bir girisim yaptiklari söylendi genelde.Ve Adobe'nin Freehand programini güncellemeyecegi firmayi satin alirken söylendi.
Corel'e sira gelene kadar Adobe iice alir basini gider gibi geliyo bana... Cünkü komplex yapi gerektiren tüm programlarda Adobe nin piyasa üstünlügü tartisilmaz... Adobe hem prodüksiyon anlaminda hem masaüstü yayinlicik ve web tabanli uygulamalar alaninda oldukca basarili isler cikaran bir firma...
Corel ise biraz daha icine kapali bir program... Macintosh da calismasi sorun oluyor.. Cogu zaman kitleniyor...
Bundan dolayi Mac kullanicilarinin su anki tercihi oldugu gibi gelecektede Adobe ürünleriyle calisilacak gibi...
Corel filan değil. Adobe Illustrator hakimiyeti girecek piyasaya. Bunu zaten ne zamandan beridir bas bas bağırıyorum. Evet Freehandciler. Sizin seçiminiz hangisi?
illustrator bütünlesik veya sayfalardan olusan tasarimlarda cok basarili degil... daha cok tek kalemlik islerde calisilcak basarili bir program..
sayfa mizampaj programi olarak quarkexpress ve freehand e rakip olacak ve tahtini alacak tek program su an indesign olarak görülüyorki gercektende öyle... kullananlar bilir...
Grafik tasarım programlarının mantığı hemen hemen aynıdır. Grafikle ilgili bir programı biliyorsunuz başka bilmediğiniz bir programa adapte olmanız kolay olur. Yani öğrendikleriniz asla boşuna değildir. Ne varsa bilmeye öğrenmeye çabalamaya emeklemeye devam devam devam...))))
Bencede FH yerine adobe in design ve illustrator hakim olacak piyasaya photoshop'un yeri ayrı tabi onun yerini hiç bir prog alamaz die düşünüyorum şimdilik
corel programına gün doğdu diyorsunuz fakat corel ile photoshop uyumlu değil ve corelde renk sorunu var.Bence corel değil adobe illustratora gün doğdu...
corel ezilmez kardesler ne olursa olsun bircok kesim basim isleri bircok tabelacida corelle yapiliyo.yenilige acik olanlar degistirselerde bazi patronlarin ve bazi insanlarin bu degisime acik olacaklarini sanmiyorum