Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand die-cut

betülk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
selam arkadaslar soba kutu tasarımı yapıyoruz ve bana matbadan kutuyu yerleştırmek uzere dıe-cut geldiiii kutu boyutları buyuk orn: 108 x 21,5 98x21,5 gb ben calısırken 5 mm kesme payı bırakmıstım ama dıe-cut da cızgıler var katlanma kesme payı bunların nasıl ayarlayabıırm?acıl yardım lutfennnnnnnnn....

Benzer konular

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
bu tip işlerde en güzeli. işin bir maketini yapmaktır ve bu maketi, film atolyesi ve matbaaya gonderirisin, herkes nasıl katlanıp nasıl kesildigini görür.

Freehand'te kesim çizgisi ile katlama çizgisini farklı renkte yaparsın...

betülk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yanı calısmam photoshop ta die-cut a yeelestırmeden once 5 mm bosluk yaptım dogru mudur?

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
boşluk derken taşmayı mı kastediyorsun, vektorel bir kesim çizgisini photosop a nasıl uygularım mı diyorsun, eğer oyleyse freehand te kesim çizgisini kopyala. photoshop ta 300 dpi yeni bir dokuman aç. phgoshop birebir ebatta bir dokuman açacaktır, yapştır ve canvas size dan dokuman ebadını en ve boydan 5mm arttır ve çalışmanı çizgilerden dışarıya taşacak şekilde uygula...

sorunun tam anlaşılmıyor, umarım dogru anlamışımdır...

betülk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
saol ama sorun su kı ben ornegın 108x21,5 olan ısı tasırma payı ıle 108,5x22 calıstım photoshopta ama freehand e dıe-cut a yerlestırınce ısı buyuk gelıyo yanı ben sunu sormak ıstıyorum kutu calısmlarında birebir boyutta mı aynen calısmak gerekıyor ?saolun...

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
bana kalırsa siz bıçak izini ve taşma payı verdiğiniz işinizi ve bıçak izine yerleştirdiğiniz halinin görüntülerini buraya ekleyin... görmeden böyle uzaktan ne biz anlayabiliyoruz ne siz derdinizi anlatabiliyorsunuz...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Kutu çalışmalarınızda da taşmalı çalışmalısınız elbette ki; bıçakla kesilecek çünkü. 3 mm bile yeterdi aslında. Bence kim kesecekse onunla da görüşün; bu arada mutlaka bir maket yapın.

betülk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Efoje hnm tesk ederım tanı 5 mm tasırma payı ıle calıstım ve de dıe-cut dan da tastı ıs bu sekılde maket ı geldı ama bos olarak suan.

Lifetime

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sana Gelen bıçak izini (baskı yüzünü) greehand te ac. Etrafına toplam boyuttan 1 cm buyuklugunde bir dikdörtgen ciz. bıçak izin ve dikdörtgeni seçip Edit/copy special menusunden Eps for Photoshop Pixel i secerek kopyala. P.shopta yeni bir dokuman ac. Otomatik olarak 300 dpi freehand te kopyaladigin dokuman boyutunda bir sayfa acacak. Bıçak izini ve dikdörtgeni yapıştır. 1/1 Çalışma ebadında üzerinde bıçak izi olan bir dokuman elde ettin. Yapmış olduğun çalışmayı bıçakizine oturt. Kenarlarında 5er mm. taşırmalarını ayarla. işin bittiğinde Çalışmayı Dcs 2.0 eps olarak kaydet. tif fln kaydetmeye kalkarsan oldukça agir bir dokuman olur. Kolay gelsin iyi çalışmalar.