Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand ile animasyon yapmak

kırmızıoje

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
grafik bölümünden mezunum acemiyim.
sizin sayenizde öğrenmiş olacağım.
öncellikle rahatsızlık için kusuruma bakmayın
duyduğuma göre freehand ile animasyon yapılıyormuş doğru mu?

by_grafiker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet arkadaşım freehand de animasyon yapılıyor çok profesyonelce değil fakat hayal gücüne göre güzel anismasyonlar yapabilirsin. örnek koymaya çalışayım

DR97f.gif

5H8hl.gif

Son düzenleme:

by_grafiker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
elimden geldiğince yardım ederim tabiki. bu iki animasyonuda freehand de yaptım yunusların çizimide bana ait:)

elkor84

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet arkadaşım freehand de animasyon yapılıyor çok profesyonelce değil fakat hayal gücüne göre güzel anismasyonlar yapabilirsin. örnek koymaya çalışayım

nasıl yapıldığını da resimli bir şekilde anlatsaydınız keşke.hem arkadaşa hemde bilmeyenlere yardımcı olurdunuz.

teşekkürler.

Son düzenleme:

by_grafiker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlk olarak freehand de boş bir sayfa açıyoruz bu sayfa istediğiniz ölçüde olabilir.
Açtığımız sayfada bir arka plan oluşturuyoruz şirinlerin arka planı diyelim yeşillik olan kısımlar sonra animasyon yapmak istediğimiz bir şeyi yada çizdiğiniz bir şekil yazdığınız bir yazı. Ben şirinleri örnek gösteriyorum .şirinleri sayfada yerleşmesini istediğimiz yere koyuyoruz ve grupluyoruz hepsini bir olacak şekilde ikinci aşama olarak xtras menüsünden animate ve release to layers seçeneğine tıklıyoruz. Açılan menüden sequence olacak şekilde seçiyoruz ve ok diyoruz. Sağ tarafta bulunan layers menüsünde şirinlerimizin parçalandığını görüyoruz şimdi şirinlerimizi tekrar seçip hepsini bir yada iki kere kopya yaparak çoğaltıyoruz sanki hareket edermiş gibi kopyalarını uygun yerlere yerleştiriyoruz ctrl + shift + enter yaparak animasyonumuzun hızını frame rate den belirleyebiliriz.
Animasyonumuzun gerekli ayarları bittikten sonra shift + enter ile izleyebiliriz
elimden geldiğince anlantmaya çalıştım kusura bakmazsınız umarım

kırmızıoje

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İlk olarak freehand de boş bir sayfa açıyoruz bu sayfa istediğiniz ölçüde olabilir.
Açtığımız sayfada bir arka plan oluşturuyoruz şirinlerin arka planı diyelim yeşillik olan kısımlar sonra animasyon yapmak istediğimiz bir şeyi yada çizdiğiniz bir şekil yazdığınız bir yazı. Ben şirinleri örnek gösteriyorum .şirinleri sayfada yerleşmesini istediğimiz yere koyuyoruz ve grupluyoruz hepsini bir olacak şekilde ikinci aşama olarak xtras menüsünden animate ve release to layers seçeneğine tıklıyoruz. Açılan menüden sequence olacak şekilde seçiyoruz ve ok diyoruz. Sağ tarafta bulunan layers menüsünde şirinlerimizin parçalandığını görüyoruz şimdi şirinlerimizi tekrar seçip hepsini bir yada iki kere kopya yaparak çoğaltıyoruz sanki hareket edermiş gibi kopyalarını uygun yerlere yerleştiriyoruz ctrl + shift + enter yaparak animasyonumuzun hızını frame rate den belirleyebiliriz.
Animasyonumuzun gerekli ayarları bittikten sonra shift + enter ile izleyebiliriz
elimden geldiğince anlantmaya çalıştım kusura bakmazsınız umarım

çok iyi anlattınız çok tşk ederim. çok saol :wink:

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Bilgi için teşekkürler, bilmiyordum bu konuyu öğrenmiş oldum. :)

by_grafiker

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yeniden anlatıyorum arkadaşlar

burda yeni layer açarak başlıyoruz

55856284zf7.jpg

animasyon için bir şekil yapalım en basitinden
66552239sy8.jpg

şimdi yaptığımız şeklin kopyalarını aldık ve çoğaltık sonra grup yaptık
93504894oj3.jpg

xtras menüsünden resimdeki gibi seçiyoruz
61199425bg3.jpg

95318873ks1.jpg

şeklimizin layerlara bölündüğünü görüyoruz ok ilede göründüğü gibi
81997020lh5.jpg

burda hareket sağlayacak oyanamalar yapıyoruz
91700812ib3.jpg

ve hepsini bir araya topluyoruz
91700812ib3.jpg

son olarak zemin atıyor ve kaydediyoruz shift + enter ile çikan menüden
10uc6.jpg

56650881cd1.gif

bukadar :)

buket topal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok ilginç freehant de böyle bi içerik olduğunu bilmiyodum şimdi deniycem emeğine sağlık

kırmızıoje

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
onuda yaparız :) ama freehand bitmeden öğrenelim değil mi ya :)