Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

..::pkz::..

🌱Yeni Üye🌱
pc kullanıyorum fakat ben hangi klasöre konacagını bilmiyorum :( söyledigim gibi çok acemiyim daha yeni başladım grafik bölümüne sadece freehand ögrendim ondada font sorunu yaşıyorum :(

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
pc kullanıyorum fakat ben hangi klasöre konacagını bilmiyorum :( söyledigim gibi çok acemiyim daha yeni başladım grafik bölümüne sadece freehand ögrendim ondada font sorunu yaşıyorum :(

freehand programmı bazı türkçe fontları desteklenmiyor... :S

brhmdkz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mrb, pkz. öncelikle başarılar dilerim. umarım amacına ulaşırsın dedikten sonra, freehand kendi içerisinde çelişkilerle dolu bi program. Bu nedenle bazı durumlarda anlamsız tepkiler verebiliyor. Font konusu da bunlardan birisi. Aynı fontları corele yükle [ YÜKLEME İŞLEMİ > C:Windows>Fonts Klasörü içerisine yüklemelisin ] aynı sorunla karşılaşmayacaksın eminim. O nedenle freehand'te bu tür sorunlar normal...

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Freehand pc de fontları görmez.
Çalışma yapısı ekran fontu ve görüntü fontu olarak iki temel üzerine olduğu için
her font bu temel üzerine ayarlanmalı.

azem_fz

🌱Yeni Üye🌱
Dekupe resimlerin kenarından yazıyı nasıl akıtıcam ?

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
şekli seç, Text/Follow Araund Selection seçeneğine gel karşına çıkan şekillerden sağdakine tıkla, ne kadarlık bir mesafe vermek istiyorsan oraya gir... tabii decupe ettiğin resmin path inide almak kaydıyla...

taurusclk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
beni duyan birileri yok muuuu?:crying::sadsmile: :(

arkadaşım pc de fontları başlat menüsünden denetim masasına gir orda yazı tipleri klasörü var oraya yükle ama freehand lisanssız fontları açmıyo diye biliyorum freehandde bu sorun benim pc dede var ama illustrator de yüklediğin fontları kullanabiliyosun. kolay gelsinn

designnageh

🌱Yeni Üye🌱
Paylaşım için çok tşk ederim.. İnsanın bildiklerini paylaşması kadar güzel bir şey yok gerçekten, yalnız bir sorum olacak bu resmin üzerine elips çizip fotoyu elps in içine oturtmak istiyorum aama dediğniz gibi yaptığım halde olmadı acaba atladığım bir şey mi var??

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Paylaşım için çok tşk ederim.. İnsanın bildiklerini paylaşması kadar güzel bir şey yok gerçekten, yalnız bir sorum olacak bu resmin üzerine elips çizip fotoyu elps in içine oturtmak istiyorum aama dediğniz gibi yaptığım halde olmadı acaba atladığım bir şey mi var??

elipsi çizdikten sonra görselimizi seçiyoruz ve sırasıyla bu işlemleri yapıyoruz.
picture1sl1.png

picture2lm1.png

picture3vh1.png

picture4cj5.png

can_grafik

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slm arkadaşlar frend mx imdeki kısayollar çalışmıyor yeniden yükledim keyboard shortcuts a baktım olmuyor plss yardım acil :(

can_grafik

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
keyboard shortcuts taki macromedia standartta ise freehand 9 u seçin...

yaptım olmadı :(
orda reset cekme bölümü aktif değil

tamam sorunu çözdüm sanırım bunu benim gibi yaşayan bi kaç arkadaşım vardır konu olarak acacağım çözümü

Moderatör tarafında düzenlendi:

cecen01

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaşlar çizdiğim bir kartviziti a3 ebatına hepsi aynı boyutta olavcak şekilde nasıl yaya bilirim

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Kartvizitinizin ebadını standart 5cm x 8 cm olarak düşündüm.
Aşağıdaki adımları uygulayarak çoğaltabilirsiniz. Ancak ben tek kesim olarak yaptım eğer kartvizitiniz taşırma payı gerektiren bir tasarım ise aralara bu payı vermeniz gerekir.
A3 ebadında sayfamı açtım. Sonra sırasıyla;

picture1wy8.png

picture2bt1.png

picture3cj1.png

picture4gd5.png

picture5lb8.png

Saygılarımla

hudutsuz

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar... emeğinize sağlık...
yazdıklarınızı okudum kimini denemeye çalıştım ...
ben daha yeni başladım freehande..
https://up.2com.at/files/13608/FREEHAND.doc.php arkadaşın yolladığı ders notlarının linki bozuk elinde olan varsa yollayabilir mi acaba....
aslında bir kaç sorum vardı ama beynim doldu galiba kafamı toparlayınca sorarım....
teşekkürler şimdiden....

metinkayip

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar benim ciddi bir problemim var yardımcı olursanız teşekkür ederim. freehand mx te çalışıyorum tifler yazılardan ibaret çeşitli dosyalarım var bunları pdf ye çevirmeye çalışıyorum. ancak bir uyarı veriyor

Could not compelete your rewuest because read or write access has been denied

Acrobat Distiller var ve orayada bir uyarı gidiyor %%[ ProductName: Distiller ]%%
%%[ Error: syntaxerror; OffendingCommand: --nostringval-- ]%%

Stack:
/amsubj

%%[ Flushing: rest of job (to end-of-file) will be ignored ]%%
%%[ Warning: PostScript error. No PDF file produced. ] %%

gibi ne yapmam gerek bana yardımcı olurmusunuz

Bu arada kullandğım sistem Vista PC ve Pcde çok yeniyim.

arkadaşım bu sorununa çözüm bulabildinmi?= bulduysan eğer **************adresine mail atarsan nasıl çözdüğüne dair sana minnettar kalırım. kolay gelsin saygılarımla...

Moderatör tarafında düzenlendi:

öslem1

🌱Yeni Üye🌱
freehand da yazıyı gruptan çıkaramıyorum..ctrl+shift+g yaptığım halde... harflere ayrı ayrı özellik vermek istiyorum acil yardım..