Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

beacon

🌱Yeni Üye🌱
cok acil kareli defter sayfası nasıl hazırlayabilirim freehandde?

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
cok acil kareli defter sayfası nasıl hazırlayabilirim freehandde?

defterinin karelererinin sayısını ve (kare olacağı için) karelerin ebatlarını belirle
sonra kareleri tek parça imiş gibi düsünerek bi kdistörtgen çiço dikdörtgenin çizgi klınlığını felan ayarla
sonra
ungroup diyerek tüm düğüm noktalarını seç (4 köşesi yani) CTRL+SHIFT+J (pc için) ya da OPTION <elma tuşu>+SHIFT+J (mac için) uygula
simdi çizdiğiniz dikdörtgen 4 parçaya bölündü

daha sonra en üstteki ve en alttaki çizgiyi secil xtra menülerinde yer alan Blend özelliğini kullanarak kaç tane istiyorsan (az önce bunları hesaplamıştın) yaz
aynı işlemi sol ve sağdaki çizgileri tutarak da uygula

:)

kolay gelsin

tugay3

🌱Yeni Üye🌱
Bende ögrenmek istiyorum ama kimse yardımcı olamıyor bana yardım etmek isteyen varsa lütfen (( İŞim bu degill ama ögrenmek istiyorum yaşımm daha 17 ögreten olursa tsk ederim :D )

bydll

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar *.ai uzantılı doslayaları kendi bilgisayarımda açamıyorum. Ama başka bilgisayarda açabiliyorum. Hatta diğer bilgisayarda açtıktan sonra freehand olarak kaydediorum. O zaman kendi bilgisayarımda açılıyo. bu neden böyle yapar. (Açarken hata falan vermiyor sadece kocaman bir X çıkıyor.)

bydll

🌱Yeni Üye🌱
Daha önce bu bilgisayar açıyordu bu dosyaları.Sonradan böle oldu:). Hatta benim evde ve laptopta freehand 10 kurulu bu ikisindede açıyor ama bu bilgisayarda açmıyor. Kesin freehand'in registera yazdığı ayarlar bozuldu. Kaldırıp yeniden kurdum ama gene açmadı.

rüvü*

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bir sorum olucak diyelim bir yerden yazı kopyaladık bu yazıyı freehand de yazdığımız yazınınüzerine yapıştırdık yazı karakteri kopyaladığımız yerdeki yazı karakteri ile geldi bunu yapıştırdığımız yazı fontu gibi olması için ne yapmalıyız yani yapıştırdığımızda ordaki yazı fontu olarak nasıl kopyalanıyor bilmem anlatabildimmi?

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
pasta special (özel yapıştır) yapmayı denedim de olmadı yine. değişik formatlarda yapıştırma seçenekleri çıkıyor ama istediğin olmuyor ancak yapıştır yaptıktan sonra ctrl a ile hepsini seçip istediğin fontu yine seçmen lazım:S

perla

🌱Yeni Üye🌱
ya bir sorum var nolur yardım edın:( freehand çok hakim değilim..fakat bir anket formu yapıyorum arka planına şirketımızın logosunu koydum daha sora tekrar açtığımda o logo görunmuyor cerceve ıcınde çarpı cıkıyor:(

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
ya bir sorum var nolur yardım edın:( freehand çok hakim değilim..fakat bir anket formu yapıyorum arka planına şirketımızın logosunu koydum daha sora tekrar açtığımda o logo görunmuyor cerceve ıcınde çarpı cıkıyor:(

Arkadaşım freehand de fotoğraf kullandığın zaman kullandığın fotoğraf ile freehand belgesini aynı klasör içinde muhafaza etmelisin... yani freehand belgesiyle çalışırken bir tiff veya jpeg kullandıysan ve daha sonra bu tiff veya jpeg belgesini bilgisayarından sildiysen veya yerini değiştirdiysen freehand belgesini açtığın zaman resmin olduğu yer zarf gibi çapraz şekilde görünür... bu da kullandığın resmin bilgisayarda olmadığını veya yerinin değiştiğini gösterir... yapacağın şey, freehand belgesi açık iken edit-links kısmına gelip orada kullandığın resmin ismini öğrenip bilgisayarında arama yaptırarak o resmi bulmak ve frehand belgesiyle aynı klasör içine koymaktır... şayet o resmi bilgisayarından sildiysen malesef yapacak fazla birşey kalmıyor.... saygılar..

suleymankkoklu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
frehandin bir özelliği vardır. Çalıştığın logoyu veya herhangi bir resmi mutlaka freehand dosyasının olduğu klasörün içine koymalısın
yani resim(ler) ile freehand dosyası aynı klasörde olmalı
yaptın yine X işareti veriyorsa klasörün içine attığın logoyu LİNK edip klasörün içine koyduğun logo ile değiştir. Tamamdır.
Birde logonun ismini değiştirdiysen tanımaz. Mutlaka yeniden tanıtmak zorundasın
Kolay gelsin

pevabag

🌱Yeni Üye🌱
KardeŞ Bana Freehandde Tram Nasi Verİrİrm Yanİ Halftones İ Nasil Kullanirim Bana Bİrİ Yardim Etsİn
Denİyorum Çiktiyi Aldiktan Sonra Yazi Yİne Ayni Çildiricam

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
KardeŞ Bana Freehandde Tram Nasi Verİrİrm Yanİ Halftones İ Nasil Kullanirim Bana Bİrİ Yardim Etsİn
Denİyorum Çiktiyi Aldiktan Sonra Yazi Yİne Ayni Çildiricam

Kardeş bir rengin tramını vermek istiyorsan, renk listende hangi rengin tramını vereceksen o renge (kare içindeki renge, yazı kısmına değil) çift tıkla... karşına mixer gelecek orda "tints" kısmına gel, orada yüzde kaç vermek istiyorsan değer yaz ve sağ bloktaki tramlı rengi renk listene ekle... daha sonra o rengi yazı veya şekline ver...

ufak bir ekleme daha "halftones" Seçili öğeye özel halfton değeri (Nokta büyüklüğü) vermek için kullanılır.

SempatiC

🌱Yeni Üye🌱
selamünaleyküm arkadaşlar..bugün itibari ile çok güzel bir iş fırsatını kaçırdım..corel e ve photoshop u biliyor olmama rağmen, iş görüşmesine gittiğim firma freehand destekli çalıştıkları için ve benimde bilmediğim için olmadı...öğren her zaman gelebilirsin dediler..paylaşmak istedim..şimdi freehanda corel gibi vektörel bir program olduğu için öğrenmekte zorluk çekeceğimi sanmıyorum hiç açıpta karıştırmış değilim bir tek adını bilirim...öğrenme süresini minimum süreye indircek bir 'görüntülü freehand eğitim seti' varmı arkadaşlar? corelde,p.shop,illustratör gibi programların var mesela freehandın bulamadım varsa paylaşırmısınız? yada daha başka ne yapabilirim? tecrübe ve bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
https://up.2com.at/files/13608/FREEHAND.doc.php

burda ders notları var. ben kursa gitmedim ama kendim öğrendim.
bana görevi öğretmek olan bir kişinin, ama öğretme isteği hevesi olmayan bir kişinin yanında oturup parmaklarını izleyerek bişeler kaptım ve bende kattım şimdi yetecek kadar biliyorum. İnşallah sende başararılı olursun. iyi çalışmalar.

merhaba bahtinur arakdaşım verdigin bilgiler muhteşem emğine saglık ama burdaki link bozuk tekrar yeni bir link verirmisiniz herşey için tekrar tşk kolay gelsin

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
tex menüsüyle gerçekleştirilen ve benim başıma gelen underline efekti maalesef film aktarımında çıkmıyor..ve maalesef o kadar efekti iptal edip altına tek tek line yapmak zorunda kaldım, bunun sebebi nedir?:hmm2: