Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ozge.erman

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar. corel kullanıcısıyım. ama freehandede iş gelince mecburen yapmam lazım. şu convertlemeyi kısaca biriniz geçebilir mi?Biliyordum ama insanın program seçme şans yok. yardımcı olabilirseniz. sevinirim. sadece convertlemeyi... kısa yollarını bile geçebilirsiniz. Teşekkürler

Kısayolu metinleri seçip Ctrl+Shift+P'dir. Ayrıca menüden Text-Convert to path yapabilirsin. Ama en doğrusu Edit - Find and Recpelce - Graphics - Select kısmına gelip Fontu seçip Find dediğin zaman dökümandaki bütün fontları bulur, ondan sonra Ctrl+ Shift + P yaparsan garanti olur ;)

efsunlu_kizz

🏆Pro Tasarımcı🏆
bir soru daha :) sorun hatta freehandde embed yaptıgım halde resimler gözükmüyor hatta aynı resmi iki sayfada uyguluyorum tekinde acıyor ama digerinde acmıyor sorun nedir acaba

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
freehandi kapat aç bende neler neler oluyor bazen kapıtıp açınca düzeliyor

OSMAN YÜKSEL

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar benim sorunum resim koyabilirsem daha iyi anlayacaksınız fontlar değişti düzeltemiyorum. hani sayfayı açtığımızda fontları gördüğümüz yerdeki font un karekteri değişti düzeltemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.Freehand MX de

OSMAN YÜKSEL

🌱Yeni Üye🌱
derssssssb8.jpg
resimde gösterdiğim yerlerdeki fontlar değişti düzeltmeme yardımcı olursanız sevinirim.

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
o hata programdan değilde sistem fontlarından kaynaklanıyor olabilir... sistem fontlarında herhangi bir oynama yaptıysan sorun olmuş olabilir... freehand in preferances ayarlarına girip default yapmayı dene...

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
frehande YaptiĞim Çİzİmİ KÜÇÜltemİyorum AĞzi GÖzÜ Bİ Tarafa Gİdİyor Orantili Oolmuyor Nasil Yapabİlİrm

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
nesneleri grupla... sonra seçili hale getir... bir ucundan tut ve shift tuşuna basarak küçült..

OSMAN YÜKSEL

🌱Yeni Üye🌱
o hata programdan değilde sistem fontlarından kaynaklanıyor olabilir... sistem fontlarında herhangi bir oynama yaptıysan sorun olmuş olabilir... freehand in preferances ayarlarına girip default yapmayı dene...

default yaptım olmadı. evet benim sistem fontlarımda sorun olmuştu ondan sonra böyle oldu, o düzeltilemez mi acaba ?

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
düzeltilir tabiki... tanıdığın birisinden sistem fontlarını al, kendi sistem fontlarına yükle olsun bitsin...

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
jpg resimlerinin arka beyazını yok edebiliyormuyuz

ozge.erman

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
jpg resimlerinin arka beyazını yok edebiliyormuyuz

O ancak şu şekilde olur. Dosyayı phoshopda decupe edip, path olarak kaydedip, cliping path (0,2 değer verilir genelde) denerek ve Photoshop EPS olarak kaydedilip Freehande çağırılması gerekir. Daha kısa bir yolu var mıdır bilmiyorum. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir. Artı olarak Photoshopla uğraşmak istemezsen Freehande Pen aracını alıp görünmesini istediğin nesneyi dış tarafından çizip, resmi keser (ctrl+X) ve çizmiş olduğun alanın içine yapıştırabilirsin (Ctrl+Shift+V)

mükü

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba; ben corel draw kullanıyorum. Yeni işe giren tasarımcı arkadaşım ise freehand.
ama baskı aşamasını bilmiyor ve işleri ben baskıya gönderiyorum. Acaba freehande yapılan işi vektörel olarak ve hiç bir bozulma olmadan corele alma yöntemi varmı? Yardımcı olursanız çok sevineceğim...

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
convertli geldiği için bi değişiklik yapamzsınama kopyala yapıştır de direk baskıda sorun çıkmıyor ben öle yapıyorum

mükü

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öyle denedim ama bütün herşey çizgili çizgili çıkıyor:S

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Sen Bunu Ploterdami Keseceksin Neden VektÖrl İstİyorsun