Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand mx print sorunu

meierlink

🏅Acemi Tasarımcı🏅
A4 boyutunda bir sayfa açıyorum çalışmamı yapıyorum ve printerdan örnek çıktı almak istiyorum

fakat bazı zamanlar çıktı almadan önce işin hepsi ekranda sayfanın içinde gözükmesine ve hatta bazen sayfanın içersine küçültülmüş olsada sayfanın dışında taşma var diyor ve abuk subuk bir şekilde çıkış veriyor...çalışmayı sayfanın dışına taşırmış bir şekilde basıyor....

bunun nedenini bir türlü çözemedim :S nedenini bilen varsa yazsın lütfen

Benzer konular

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Muhtemelen print seçeneklerinde sayfa A4 ün dışında bir ebattır..

sevda2008

🌱Yeni Üye🌱
CTRL + P komutu verdikten sonra açılan pencerenin sol alt kısmındaki açılır menüden fit 10
paper komutunu işaretlersen sayfanın dışında taşma olsa bile onu sayfanın içerisine sığıcak şekilde çıkış alınır .

meierlink

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler iyi çalışmalar ;)

meierlink

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çalışma esnasında deneme çıktısı almak için olsa bile pdf kaydetmem mi gerekir???

dhb

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pdf çıktı alırkan garantiye almak için iyidir. ama öyle bi şart yok.

kerim9967

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yazdırma menüsündeAdvanced>Paper Setup>Paper Size kısmı etkin değilse veya farklı bir ebat seçili ise pencerenin sol tarafındaki Use PPD kutucuğunu işaretleyerek, yazıcınıza uygun PPD yi seçmelisiniz (eğer yoksa adobe.com da bulabilirsiniz) Kağıt boyutunu ayarladıktan sonra Orientation>Automatic seçeneğini işaretleyin. Çıktını bu şekilde gönderdiğinizde genelde sorun yaşamazsınız. Ayrıca tramlı işlerde LPI>DPI ayarlarınıda yapma seçenekleri aktif olur.

CTRL + P komutu verdikten sonra açılan pencerenin sol alt kısmındaki açılır menüden fit 10
paper komutunu işaretlersen sayfanın dışında taşma olsa bile onu sayfanın içerisine sığıcak şekilde çıkış alınır .
Bu yöntem mevcut sayfada orantı değişimine yol açar. Ölçülü işlerde sorun çıkarır.