Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand ve Photoshop ile birlikte tasarım yapmak

sembolizasyon

🌱Yeni Üye🌱
Benim, cevabını çok merak ettiğim bir sorum olacak. Grafik programlarında çok yeni sayılmam ancak tasarım oluşturma ve matbaaya iletme konusunda profesyonel olarak yeni görev aldım. Sürekli forumu takip ediyorum, araştırmaya çalışıyorum bulmaya çalışıyorum. Ama bir türlü cevaba tam anlamıyla ulaşamadım. Photoshop'un piksel tabanlı, freehand'in ise vektörel tabanlı olduğunun farkındayım. Forumda da araştırdığım kadarıyla text çalışmaları freehandde, piksel gerektiren efektler photoshopta verilmeli. Sürekli böyle söyleniyor da zaten. Ancak bu iki programla nasıl çalışılacak, yani yazılar photoshopa hatasız bir şekilde nasıl aktarılacak, bilemiyorum. Fh'de eps olarak kaydedilen yazılar photoshopta açılarak mı gerçekleştirilecek bu işlemler? O şekilde fh'de hazırlansa bile sorun çıkmayacak mı? Yoksa önce photoshopta çalışılıp daha sonra bir yöntemle fh'ye tasarımımızı aktararak mı çalışacağız? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler. :worried:

suzani

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Benim, cevabını çok merak ettiğim bir sorum olacak. Grafik programlarında çok yeni sayılmam ancak tasarım oluşturma ve matbaaya iletme konusunda profesyonel olarak yeni görev aldım. Sürekli forumu takip ediyorum, araştırmaya çalışıyorum bulmaya çalışıyorum. Ama bir türlü cevaba tam anlamıyla ulaşamadım. Photoshop'un piksel tabanlı, freehand'in ise vektörel tabanlı olduğunun farkındayım. Forumda da araştırdığım kadarıyla text çalışmaları freehandde, piksel gerektiren efektler photoshopta verilmeli. Sürekli böyle söyleniyor da zaten. Ancak bu iki programla nasıl çalışılacak, yani yazılar photoshopa hatasız bir şekilde nasıl aktarılacak, bilemiyorum. Fh'de eps olarak kaydedilen yazılar photoshopta açılarak mı gerçekleştirilecek bu işlemler? O şekilde fh'de hazırlansa bile sorun çıkmayacak mı? Yoksa önce photoshopta çalışılıp daha sonra bir yöntemle fh'ye tasarımımızı aktararak mı çalışacağız? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler. :worried:

Mesela resim üzerinde yapılacak değişiklikleri photoshopta hallet ekstradan freehandden bişileri photoshoptaki çalışmana eklemek istiyorsan photoshopta yeni layer açıp açık freehand dosyasındaki eklemek istediğin yazı veya şekili tutup sürükleyerek photoshopta nereye koymak istiyorsan oraya bırakabilirsin. Tabi hangi programda çalışcağın felan sana kalmış bir çalışmayı en kolay hangi programda yapabileceğini düşünüyorsan onda yap eğer o programda yapamadığın veya beğenmediğin bi olay olursa diğer programlardan destek alabileceğini düşünüyorum.

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kartvizit, el ilanı, reklam, afiş, fiyat listesi, katalog, etiket, ambalaj çeşit çeşit grafik tasarım işi var.

O yüzden baştan doğru yöntemin peşinden gitmelisin. Bir eksiğin varsa öğrenmelisin.

Photoshop'u resmin kenarlarını temizleme, kolaj yapma, renklerini ayarlama veya fon oluşturma gibi işlerde kullanabilirsin.

İşe Freehand ile başlayıp Freehand'de bitirmelisin. (Kolaj ağırlıklı, sayfa ebatının tümünde resim kullanılan işlerde bile önce Frehandi açıp taşmasını kroslarını ayarlamalısın. Kolaj bittikten sonra Frehand'e aktarıp bitirmelisin.

Layout ve boşluk tasarımı, kroslar katlama çizgilerinin yerleştirilmesi, yazılar Freehand'de olmalı.

Efekt vermek istediğin büyük puntolu başlıkları istersen Photoshop'ta yazıp 300 dpi Tif CMYK kaydedip Freehand'e aktarırsın ya da Freehand'de yazıp convert edip, eps kaydedip Photshop'ta 300 dpi çözünürlükle açıp efekt verebilirsin. Sonra yine 300 dpi Tif CMYK kaydetmen lazım. Ufak puntolu yazılara efekt verirsen baskıda kırık çıkar.

(Freehand yerine Illustrator kullanırsan yazıya gölge veya efekt vermek için Photoshop'a ihtiyacın kalmaz. PSD dosyalarını şeffaf olarak açabilmesi, layerlere müdehale edebilmesi, PDF uyumluluğu ve birçok gelişmiş seçenekleri nedeniyle Illustratoru tercih etmeni tavsiye ederim.)

Gazete, dergi, kitap tasarımı gibi işlerde Freehand işini görmez. Indesign programını (veya Quark) kullanman gerekir.

Son düzenleme:

ıssızadam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Her ne iş olursa olsun bunlar benim kişisel tecrübelerim dir. rhinokurt arkadaşıma katılıyorum, resim temizleme kesme efekt verme gibi işlemlerini P.Shopda hazırlayıp FreeHande alman daha mantıklı bence yani işe FreeHand de başlayıp orda bitiriceksin sadece P.Shopdan yardım alıcaksın P.Shop da resimde sorun çıkmaz fakat yazılarda sıkıntı yaşarsınız

suzani

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben bi kere işimi full photoshopta yazılarla yapmştım sorun yaşamadm .s pdf yaptım acaba ondan mıdır?

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Temel mantık belli. Vektörler Freehand'te pixeller Photoshop'ta.

Diyelim ki bir el ilanı yapıyorsunuz ve zemine gökyüzü görseli koymak istiyorsunuz. Bunun üzerine yazılar yazıp, bazı büyük yazılara ve objelere de gölge, erime, embos vb. (pixel) efektler uygulayacaksınız. Photoshop' ta çalışmanızın ebadında bir sayfa açın gereken çalışmaları yapıp Freehand'te File/Import ile bu görseli sayfanıza çağırın ve vektörel işlemleri de uygulayıp çalışmanızı bitirin...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
ne kullanırsanız kullanın, fotoğraf kullanacaksanız PS benzeri pixel editörleri kullanmak zorundasınız. Ancak PS hiç bir zaman bir tasarım programı olduğunu idda etmedi. Kabaca bir fotoğraf editörüydü, Ancak yetenekleri tasarım yapmaya bile imkan veriyodu. Bü yüzden bir çok grafiker sizin düştüğünüz yanlışlara düştü.

Tasarım yapmak için Quark, İndesign, Ai, Corel gibi programlar vardır. Ancak bu tasarımların içinde fotoğraf kullanmak isterseniz PS gibi programlardan yardım alırsınız.
ve kullandığınız programa uygun olan formatta görseller hazırlayıp, bu görselleri tasarım programlarında işin niteliğine göre bir araya getirirsiniz.

PS tasarım yaptığınız yer değildir, PS tasarımın pixel tabanlı görsel elemanlarını hazırladığınız yerdir.

Adobe illustratörün zamanın ötesinde gelişimi bir çok iş için PS gereksinimini ortadan kadırsa'da Bu işi yaptığınız sürece, fotoğraf editörlerini kullanmak zorundasınız.

kolaygelsin.

sembolizasyon

🌱Yeni Üye🌱
Hepinize çok teşekkür ederim açıklayıcı cevaplarınız için