Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand

esmabek

🌱Yeni Üye🌱
photoshopta yaptığım bir resmi freehande import ettiğim zaman arka beyaz fonuyla beraber geliyor ne yapmam gerekir ?
cevap yazarsanız teşk.. :)

Benzer konular

straus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kayıt yaparken tif seç seçeneklerde de transparan backgraund yap yada photoshopta path yap hangisi kolayına gelirse?

Rüveyda SALIK

MissGraphic
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
transparanda yapsa beyaz zemin olarak görür freehand.
freehand'e aldığın resmin crop yapar gibi, görünmesini istemediğin yerlerinden pet çizerek, resimi kesip içine gömebilirsin (shift+elma+v)

esmabek

🌱Yeni Üye🌱
tiff olarak kaydettim transparanda yaptım ama arkadaki o transparan fonu croplamassam frehande beyaz bir şekilde geliyor buda sorun yaratıyor düz resimlerde sorun olmuyor ama çözemedim bu durumu :))

straus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım kayıt yaparken save as deyip kayıt yaparken tif kayıt seçenekleri geliyor TIFF Options image compression ayarını istediğir sıkıştırma şeklini seç ve Byte order yazan kısmı Macintosh seç hemen altındaki kutucuklarda aktif olması gereken Save Transparency seçeneğini aktif hale getirLayer compression secenegini de tercihine göre ayarlarsın. yanlız unutmaman gereken bir şey var tif kaydederken transparan bir backgraund seçmen gerekiyor. ben bu şekilde bir kon iş yaptım filme gönderoim baskıya verdim bir sorun yaşamadım ha şu da olabilir ben mac kullanıyorum mac'a özel bir durum da olabilir pc de bu yöntemi denemedim.

esmabek

🌱Yeni Üye🌱
sanırım mac'e özel bir durum bu pc de olmuyor :(
yinede teşk...

azrailin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
BU SORUNLA BENDE DAHA ÖNCE KARŞILAŞTIM HATTA BU FORUMDA DETAYŞI ARASAYDIN ÇÖZÜMÜ BULURDUN DİĞER ARK. SÖYLEDİĞİ YOLU İZLEMEN YETERLİ BEN YİNEDE BİR FOTO KOYUYYORUM HERKESE KOLAY GELSİN

py.jpg

esmabek

🌱Yeni Üye🌱
sanırım sende mac kullanıyorsun pc de kaydederken transparan olsun mu diye sormuyor ben en başta yeni dosya açarken transparan olarak açıyorum sayfayı ama her türlü kaydetme yolunu denedim beyaz zemini yok edemedim :(
teşk ederim...

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
pc de de var o özellik.
sayfayı transparen aç ama save as derken trasnparan seçeneğini seçmessen frehandde zemin verir. olay save as derken transparan demek. birde ps kaç kullanıyorsun versiyondan kaynaklanan sorunda olabilir.

macsabri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım istediğin alanı pathsle ondan sonra cllipins pahts yap sonra normal tif olarak kaydet öyle gelir

melores

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.tekvirreklam.com
bu sorun benimde başımı çok ağrıttı. iyi derecede mac kullanıcısı bir arkadaşımın tavsiyesini yazıyorum şimdi size.

arkaplanı transparan olan resminizi seçili hale getirerek bir kanal açın
sonra layerı kopyalayarak, üstteki layera cliping mask uygulayın. (layerın üzerinde sağ tıklayarak create cliping mask yapın) sonra resmi tiff kaydedin ama save transparency'yi işaretlemeyin. bu şık baskıda sorun çıkarıyor. bu şekilde resmi freehande yada corele arkası transparan olarak taşıyabilirsiniz.

kolay gelsin.

hamza

🌱Yeni Üye🌱
pahts etmeketen başka bi çözüm bulamadım pc kullanıcısı olarak en iyi çözüm o hem sağlıklı hem garantili

esmabek

🌱Yeni Üye🌱
Bunun daha kolay bir yolu olmalı mutlaka...
herzaman pahts yapmak zor olmuyor mu ?
mac kullanan arkadaşlar durumu çözmüş sanırım :)

redpepper

🌱Yeni Üye🌱
resmin arkasını transparan yapıp, kaydederken png olarak kaydetmek ve freehand de öyle açmak yeterli.

yako

🌟Usta Tasarımcı🌟
Baskiyi düsünecek olursak herzaman path yapmak iyidir... Path yaptıktan sonra path kısmının menüsünden clipping path i seç zaten aktif oldugunu görürsün petine vermis oldugun isim konturlu gözükecektir ve resminin formatını tif olarak kaydet. Bence zordan kaçılmamalı her iş basit gelir zorları takip ettikçe :)

ultraslan****

🌱Yeni Üye🌱
Path her zaman grafik tasarım işine başlamış insanların ilk uraştığı iş... eğer bir kolay yönleri olsaydı başta grafiktasarıma başlarken hemen path demezlerdi... diye düşünüyorum...

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Kiliping Pate De Gerek Yok Yapilan İŞlem Dogru Layerli Olarak Arka Planin Resmin Sil Yani Transparan Olsun Donra O Arkadaslarin Dedigini Birdaha Yap Bak Nasil Olucek GÖr

kaqpa

🌱Yeni Üye🌱
hicbişey yapmanıza gerek yok sen yap dekopeni daha sonra photoshop psd olarak kayıt et unutmadan path leri silmeyi unutma basın agrır sonra kım demiş path her zaman iyidir diye onu diyen arkadasa da katılmıyorum psd kayıt etmeden once path leri silmeyi unutma freehand de acarsan sorun cıkmaz arka plan gorunmez.
kolay gelsin.

sedhat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar birisi pc olan kısmını resimli şekilde anlatır mı?Kafam karıştı herkes farklı bir şey diyo

Ömer DEMİRBAŞ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Photshopta hassas dekupe yapın. PATH bölümünden work path olan kısıma çift tıklayarak path'i kaydedin. kaydedilen pathi path menüsünden cliphingpath verin değerini ise 0.3 olarak belirleyin. farkedeceksiniz ki kaydettiğiniz path içten ve dıştan kontörlü olarak gözükecektir. daha sonra belge layerli bi belge ise flatten imagi yayarak layerleri birleştirin tiff formatında kaydetin. Freehand veya Corel gibi vektörel programlara import ettiğinizde durumu göreceksiniz.. sorunsuzca kullanabilirsiniz

Bun uzun yıllardır bu şekilde kullanıyorum ve herhangi bir problem yaşamadım..

NOT:

1-) PNG - JPEG -PSD gibi formatları film riplerinde problem çıkarır. En garantiisi tiff dir.
2-) PSD olarak kaydettiğiniz zaman frehand'iniz can çekişir. tasarım yaparken %80 zaman kaybınız da olur.
3-) background'u kaldırılmış ve kullanılacak olan obje dekupe edilerek temizlenmiş fakat path yapılmamış ve de layerli bir belge olarak gözüktüğünden save transpary kaydettiğinizde belgede herhangi bir problem gözükmez gibi durur. fakat ajans hizmeti veren arkadaşlar farklı yerlerde iş bastırdıkları için her firmanın film ünitesinin RIP ünitesi farklı olduğundan filmde sorun çıkar. Filmde pek görünmez ama seri baskıya başladığında durum rahatlıkla fark edilir.