Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freelance Tasarımcı

fatih.bedir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bu bir iş ilanı değil ama tüm grafik tasarımcı, özellikle freelance çalışan arkdaşlarımızın okuması için buraya yazıyorum. Geçenlerde İnternet üzerinde yaptığım bir başvuruya firma tarafından karşılık gelmiştir ve 70x200 branda tasarım yapılmasını istemişler ama bu tasarımın için ücret ödenmeyeceğini! not olarak yazmışlardır. Firmaya verdiğim cevap şöyle;

Sayın ..... IK deparmanı yetkilisi;

.......... ilan başvurumu değerlendirmeye aldığınız için teşekkür ederim. İstemiş olduğunuz çalışma detaylarını içeren mail tarafıma ulaşmıştır ve isteğiniz doğrultusunda çalışma belirttiğiniz süre içerinde size iletilecektir. Fakat çalışmaya başlamadan önce bu iş için ayırdığınız bütçe ile ilgili bilgiler ve logo, logotype v.b. materyallerin tarafıma ulaştırılmasını taleb ediyorum. Bu çalışma için taleb ettiğim ücret **0,00 TL.'dir. İstenildiği takdirde ücrete K.D.V. eklenerek toplam tutar üzerinden faturalandırma yapılır. Fiyata baskı ücreti dahil değildir. Bu çalışmaya ücret ödenmeyeceğine ilişkin notunuzu okudum ama sektörde etkileyici ve yaratıcı tasarım yapan bir hiçbir tasarımcının bu koşulu kabul etmeyeceğini belirmek ve çalışma önkoşulu olarak taleb ettiğim ücretin bu iş için verilmiş olduğunu belirtmek isterim. İlginiz halinde bu mail adresinden yeniden ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Firmadan gelen cevap;

Sn. Fatih Bedir,
İlginiz için teşekkür ederiz.
Bu bir ön eleme sürecidir.
Duyurumuzdan bu yana bizlerle beraber çalışmak isteyen onlarca aday talep ettiğimiz çalışmayı büyük bir özenle hazırlamış ve tarafımıza bila bedel! göndermiştir.
Çalışma sisteminizi anlayışla karşılıyor, bundan sonraki iş hayatınızda başarılar diliyoruz.
Saygılarımızla,

Arkadaşlar burda onlarca grafikerin çalışmayı bedelsiz olarak gönderdiğine inanmıyorum fakat en azından birçok grafiker gönderdi bu insanlara bu çalışmayı! lütfen böyle çalışan arkdaşlarımız aklını başına alsınlar! ÜCRETSİZ İŞ YAPMAK BAŞTA KENDİNİZE, SONRA MESLEĞİNİZE VE MESLEKTAŞLARINIZA ZARAR VERİR! Bu ve benzeri uyanık firmalar ise bir ilan vererek çalışmalarını ücretsiz yaptırmaktadır. NE DE OLSA PİYASADA KERİZ ÇOK!