Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

gazete-1'inci sayfa çalışması..

amonyumnitrat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
lütfen yazı ve resimlere fazla odaklanmayalım; tamamı ilgisiz-alakasız:tongueout:
ben esas mizanpaja ilişkin yorumlarınızı bekliyorum..
teşekkürler..
gazeted.jpg

Benzer konular

Sekumania

🌱Yeni Üye🌱
Çok güzel çalışma olmuş Tebrikler, Hangi programı veya programları kullandın?

pcfaresi

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
yeniguc.com
gelişme gösterebilecek bir çalışma fakat bundan 1. sayfa olmaz 1. sayfa biraz daha fazla özetli içerik ister kalabalık olmicak ama azda olmiyacak istersen ulusal ve yerel yayın yapan gazetelerin pdf lerini inceleyebilirsin

amonyumnitrat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sayfayı freehand'de çizdim (sadece deneme maksatlı); yoksa esasen quark kullanıyorum bu işler için.. kalabalık sayfalardan hiç hazzetmiyorum; logonun altında gazetenin bir "fikir gazetesi" olduğu yazıyor; tasarımı da buna göre yapılandırdım. yani fazla bağırıp çağırmayan, okuyucuyu renklere ve spotlara boğmayan ve 1'inci sayfayı adeta bir derginin "içindekiler" sayfası olarak görmeyen bir anlayışı temsil etsin istedim.. görüşleriniz çok kıymetli; çok teşekkür ediyorum..

Sekumania

🌱Yeni Üye🌱
Valla ben beğendim, tabi profosyoneller beğenmeyebilirler doğal birşey. Ben amatör gözle 10 üzerinden 9. Dahasını yapabilirsin;)

kuveyk

🌱Yeni Üye🌱
güzel olmuş.
alışılmıştan farklı olduğu için biraz değişik geliyor ama.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
ßence çok basit olmuş.. Yarım boy dahi olsa.. Çok boş..
Ayrıca yazım hatalarının dışında da tireleme sorunu vardır bu mizanpaj ile ilgilidir..
Daha iyi olabilirdi..

answersaray

🌟Usta Tasarımcı🌟
manşette "KISIR DÖNGÜ" ufak olsa "kırılabilecek mi" büyük olsa bence daha güzel vurgu yapar.sürmanşet kullanımına her zaman karşı olmuşumdur...bir gazete önce logosunu vurmalıdır karşıya...ayrıca manşetide ezen bir durumdur sürmanşet...çok acil olmadıkça gereksizdir...manşetteki fontunu sevdim ama manşetin altındakine sen flaş mı dersin yoksa spot mu bilmiyorum, onun fontu kötü tercih...font ince olmalı orada ve mümkünse frutiger gibi olmalı.. satır araları çok fazla...sanırım zaman gazetesine benzesin diye yazıları iki yana yaslı yapmışsın ama zaman genelde öyle yapmaz. o durum biraz editörlerin başarısıdır...yine de emeğine sağlık...zamanla gelişecektir...

Hat-Min

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gayet sade ve güzel duruyor. peyzaj yakalandıktan sonra görsellik işin tuzu biberi :)

Emeğinize sağlık çalışmalarınızda başarılar...

noveli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slm bende gazetede sayfa dizgisi yaptım freehandde deneme için fena sayılmaz. soldaki gri yerdeki yazının olduğu yer sanırım 2 sütun 2 sütunluk yerde yazı 2 ye bölünmez tek kullanılır. renk uyumu güzel bide ön sayfada iç sayfada bulunan önemli haberlerden spotlar olur. o şekilde birazdaha süsleyip abartmadan doldura bilirsin. başarılar zevkli bir iş ben çok severek yapmıştım.

amonyumnitrat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bütün yorumlara içtenlikle teşekkür ediyorum.. öncelikle mizampajın freehand'de oluşturulduğunu, dolayısıyla bu gözle değerlendirilmesi gerektiğini belirtmeliyim.. satır araları ve tireleme gibi hususlar gözden kaçtığı için, bir eskiz çalışmasının olmazsa olmazlarından olmadığı için dikkate alınmadı.. sadelik huzur verir; karmaşa baş ağrıtır. gazetenin ilk sayfası, evin giriş kapısı gibidir. kapıdaki süsler-pullar-börtü-böcek arttıkça, türbe kapısına benzer.. benim tercihim bu yöndedir.. tekrar teşekkürler..

elmeo

🌱Yeni Üye🌱
Mijanpaj ile uğraşan biri olarak ulusal yayınlardan feyz almanın yanlış olmadığını söyleyebilirim. Bir gazetenin birinci sayfasında olması gereken özellikler vardır ben bu çalışmaya baktığımda gözüme çok amatörce göründü. Amatör bir çaba için 10 numara olsada daha iyisini yapmak adına font, renk ve sayfa yoğunluğu ve dengesi üzerinde çalışman gerek. Yineden dediğim gibi güzel bir çalışma biraz uğraşla çok daha iyi olacaktır. Sana çalışmalarında şimdiden kolay gelsin

acemi_grafiker

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba. Biraz fazla eleştiricem. 1. si Gazetede patlama noktası vardır yani gazetenin ya mansetinde ya sürmansetinde fontlar daha büyük olur resim daha etkileyici olur gazete ele alındığında direk orası göze çarpar ama bi mizampajda ben bu patlamayı göremedim tekdüze sayfanın her tarafı aynı. 2. si gazetenin en dikkat çeken kısmı yani sürmanşetinde en güzel resim kullanılırken siz resim kullanmamayı tercih etmissiniz bence çok yanlıs. 3. sü bir gazete mizampajında kesinlikle ve kesinlikle insanın arka görüntüsü olmaz olamaz yanlıştır. 4. sü gazete sadece 4 haberden olusmus 1. sayfa mizampajı boğmamak sartıyla elden gelindiği kadar fazla haber girmeli sayfanın boğulmaması sartıyla. 5. si solda 2.5 veya 3 sütuna girilmis renkli zemin ya biraz daha açık olup siyah yazının içerisinde net okunması gerekir ya da biraz daha koyu olup dişi yazı (beyaz) olmalı. 6. sı ve son olanı logo altındaki haftalık siyasi gazete yazısı çok büyük çok fazla göze batıyor. Sayfada gördüğünn teknik olarak tek doğru sey başlık fontlarının yukardan asağıya inildikçe puntolarının küçültülmesidir.

Deniz-Web

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.deniz-web.com
Gazete Hazırlamada Bana Göre Indesign Daha Kolay Gibime Geliyor. gazete tasarımlarında her zaman sadelik önde gelir buda sadece bir çalışma olmuş iyi olmuş :)

eline sağlık