Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Gazete de Baskı Kalitesi Problemi

Daywalkerrrrr

🌱Yeni Üye🌱
Gazetemizde foroğraf problemimiz var ve bir türlü çözemedik
sizlerinde başına gelmiştir belki
Corelde Baskı kalitesi çok kötü çıkıyor
Resimleri kalitelerini Photoshop'ta 300 DPI'a kadar
yükseltmeme rağmen, Photoshop'ta CMYK olarak kaydettiğimiz
halde resimleri hala sulu boya kalitesinde çıkıyor.
yardımcı olursanız sevinirim.

emrahdemirci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sorununuz bir çok şeyden kaynaklanıyor olabilir. Baskı için aydınger kullanıyorsanız bu olabilir. Bazı aydıngerlerde bizde aynı sıkıntıyı yaşadık. Sorununuz yazıcı olabilir. Bazı yazıcılar bu tür sıkıntılara yol açabiliyor. Bu ikisindende emniseniz photoshop'ta resimlerin levels yani ışık değerleri ile oynamanızı tavsiye ederim. Bu değere İmages > Adjustment > Levels bölümünden yada kısayol olarak Ctrl + L ile ulaşabilirsiniz. Değerin iki taraftaki sürgüsünü sağa ve sola çekmeniz resmi düzeltecektir. Ama ben sorununuzun aydınger kaynaklı yada yazıcınızdaki çözünürlük ayarından kaynaklandığını düşünüyorum. Daha fazla detay verirseniz daha çok bilgi verebilirim.

Daywalkerrrrr

🌱Yeni Üye🌱
Sadece Siyah beyaz sayfaları aydıngere veriyorum
dış sayfaları Fim baskı olarak verdiğim halde böyle oluyor
Photoshop'ta değil onları zaten ayarını yapıyoruz.
Ama Yazıcı problemi olabilir.
Yazıcı HP 5200 birde bunu değerlendirelim.

Ferhat07

🌟Usta Tasarımcı🌟
bence problemin fotoğrafların çözünürlüğünün düşük olmasından kaynaklanıyor, photoshop da 300 dpi a çıkartıyorum demişsiniz, fotoğrafın çözünürlüğü düşük olduktan sonra 300 e veya daha yüksek değerlere çıkarsanızda yararı olmaz.

raiff

🌟Usta Tasarımcı🌟
Büyük ihtimalle sorunun bu. Bana göre.....1. hamur ve gazete kağıtlarında kullanılan resimlerin orta ton değerlerinin açık olması gerekir. Koyu zenimler herzamen kuşe kağıda yapılan baskılara göre %30-%40 kadar daha açık olmalıdır. Çalışmalarda resimleri patlatmadan tonlarını (levels'den) açabildiğin kadar aç.

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
iyide gazeteye zaten 300 DPI yapılmazki. Yanlış hatırlamıyorsam 270 DPI da yapılıyordu.Ancak sadece o değil, nokta büyüklüğü falan da özel. Normal ofsete göre kullanılan değerler değil. Birde gazetenin renk mantığı ofsete göre daha değişik. Mesela siyahları abzen çok kısmak gerekebiliyor bazende maviyi. Sizin yapacağınız en doğru şey bir gazetenini grafik servisi görüşüp teknik bilgi almak.