Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Gazete grafikciliği

Yakup T

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar ben bir gazete şirketine grafiker olarakiş başvurusu yaptım photoshop programına son derece hakimimfakat bu gazetede çalışan grafikerler ne üstünde çalışırlar nasıl çalışırlar bilmiyorum benim sizlerden isteğim bu konu hakkında resimli veya videolu anlatımlar varsa bildirmenizdir.Benim orda işim reklam düzenlemeleri yapmak olacak.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Quarkxpress bilmen lazım hatta adobe indesing a başla bir an önce. Bu iki programı sular seller gibi bilmen lazım sadece photoshop yetmez.

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
8-9 sene evvel gazetede çalışmış biri olarak diyebilirim ki photoshop bilmen yeterli değil. Gazetelerde grafik bölümü farklı olabilir. Yani Bir fotoğraf vardır fotoğraf üzerinde çalışan grafiker farklıdır. Birde sayfa tasarımı yapan grafiker vardır, dizgi deriz buna, sayfa dizer, tasarlar. Yani çalışacağınız bölüme göre değişir, ama iyi bir PS hakimiyetiniz varsa muhtemelen fotoğraf düzenleme ağırlıklı olarak çalıştırırlar sizi. Sayfa dizgicisi olmak farklı birşey, o başlıbaşına bir sanat, mizanpaj yani.

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Gazete tasarımında QuarkExpress yada İndesing kullanılıyor...
Mümkünse ikisini de bilmenizde fayda var çünkü quarktan indesing e geçişler oldukca fazla... Gazete sayfa tasarımında belirli bir kalıp olur o kalıpta o ölçülerde sayfa düzenlemesini yaparsınız... Çalışma alanınız kısıtlıdır... Forumda QuarkExpress bölümünde gazete tasarım örnekleri mevcut gözatabilirsiniz... Siz gazetede sanırım sadece reklam hazırlayacaksınız yani sayfayı hazırlamayacaksınız yanlış mı anladım aceba? Eğer ki sadece reklam çalısmaları yapcaksanız Photoshop yeterli sizin için ama quarkı da kısa zaman içinde izleyerek bile öğrenmeniz mümkün...

Yakup T

🌱Yeni Üye🌱
Yorum ve yardımlarınız için sağ olun.
Siz gazetede sanırım sadece reklam hazırlayacaksınız yani sayfayı hazırlamayacaksınız yanlış mı anladım aceba? QUOTE] Evet ben sadece reklam hazırlayacağım.

Sitede var olan konuyla ilgili anlatımların linkini buraya ekleyebilirseniz çok sevinirim zira yeniyim ; ) çok aramıyayım

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Ders olarak değilde size örnek olarak bakabileceğiniz çalışmalar var...

QuarkXPress

bu linkten kısa yollarını bulabilirsiniz