Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Gazete için İndesign Yazıcı Ayarları Siyah Beyaz için

canem72

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.batmanpostasigazetesi.com
Gazetemiz Siyah beyaz olduğu için gazete sayfasını yazıcıya gönderince tram ve resimler çok noktalı çıkıyor. Bu konuda yazıcı ayarları nasıl olmalı MACOS sistem kullanıyorum.
Fotoğrafların daha net çıkması için DPI ayarları nasıl olmalı Genelde ben 30cm'e 72dpi kullanıyorum,

Kullandığım Yazıcı HP 5200 A3'tür.

Benzer konular

erkannz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
baskı için ortalama bir resmin dpi değeri 300 renk modu da CMYK olmalıdır.72 dpi ve RGB olarak yaparsan baskı sırasında fotograflar kötü çıkar.

canem72

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.batmanpostasigazetesi.com
resulationu 300 yaptığım zaman bu sefer sayfayazıcı boyutu 250MB geçiyor yazıcı çıkış almıyor. Yazıcıda problem olmaması için ne yapmam lazım fotoğrafın boyutunu

örneğin
with: 30 CM
heigt: 20 CM
Resolution: 300 yaptığım zaman siyah beyaz yazıcıda problem oluyor sayfayı çıkış almıyor. Nasıl yapmam lazım?

emekci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bende de aynı şekilde sorun var... Siyah beyaz yerel gazeteyiz, Ps de fotoğrafları kararttıktan sonra İndesinge atıyorum. Daha sonra çıktı aldığımda Fotoğraflar güzel çıkmıyor ve %100 verdiğim yazılar da bulanık gibi çıkıyor. Tonerimi değiştirdim farketmedi... Tinerle Karartmak zorunda kalıyorz. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Funlu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Composite grey otomatik ayarlarımı kulanıyorsun Yoksa manuel olarak kendinmi ayar yapıyorsun?

Freelens

🌟Usta Tasarımcı🌟
Grayscale cikardiginiz isler gri cikar normaldir
Yaptiginiz calismalarda iki veya cok renkli bir calisma varsa ve siz bunu grayscale bir cikti almaya calisiyorsaniz. Diger yazilarida gri verir buda normaldir.

Yazilari baska bir renk calismis ve grayscale bir cikti almissaniz.
Ciktilariniz yine gri cikar. Normaldir.

Gri olmamasi icin. Yazilarinizi siyah calisiniz. Resimlerii tek renge donusturun.

Film veya aydinger cikisi aldiginizda renk ayrimini secip, sadce siyah rengi secili tutun. Diger renk opsiyonlari devre disi birakiniz.

Printir ciktiniz ters cikti olsun. Renk ayriminda sadece siyah secin.

Dpi ayarlariniz print ise (600 dpi lik print icin) 106 lpi secin, 1200 dpi lik icin 140 lpi ve ustu secenekler, (180 e kadar cikabilir bu durum) secin.

Bu seceneklerden sonra, ciktilarinizdaki grilik olusuyorsa
a- Printir boyaniz, aydinger ciktilar icin pekte uygun degildir
b- Printer boyasini degisecek halim yok diyorsaniz, aldiginiz aydinger ciktisina, puskurtme (ters emisyonlu yuzden yapiniz) bir sprey kullaniniz.

Ciktilarinizda bir koyulasma olduguna inaniyorsaniz,

bana tesekkur edin.

Funlu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grayscale cikardiginiz isler gri cikar normaldir
Yaptiginiz calismalarda iki veya cok renkli bir calisma varsa ve siz bunu grayscale bir cikti almaya calisiyorsaniz. Diger yazilarida gri verir buda normaldir.

Yazilari baska bir renk calismis ve grayscale bir cikti almissaniz.
Ciktilariniz yine gri cikar. Normaldir.

Gri olmamasi icin. Yazilarinizi siyah calisiniz. Resimlerii tek renge donusturun.

Film veya aydinger cikisi aldiginizda renk ayrimini secip, sadce siyah rengi secili tutun. Diger renk opsiyonlari devre disi birakiniz.

Printir ciktiniz ters cikti olsun. Renk ayriminda sadece siyah secin.

Dpi ayarlariniz print ise (600 dpi lik print icin) 106 lpi secin, 1200 dpi lik icin 140 lpi ve ustu secenekler, (180 e kadar cikabilir bu durum) secin.

Bu seceneklerden sonra, ciktilarinizdaki grilik olusuyorsa
a- Printir boyaniz, aydinger ciktilar icin pekte uygun degildir
b- Printer boyasini degisecek halim yok diyorsaniz, aldiginiz aydinger ciktisina, puskurtme (ters emisyonlu yuzden yapiniz) bir sprey kullaniniz.

Ciktilarinizda bir koyulasma olduguna inaniyorsaniz,

bana tesekkur edin.

Bundan daha iyi açıklanamazdı :)

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
yada şunu deneyin, piknik tüpünü yakın aydıngerinizi şöyle bir üstünde gezdirin. Sonuca bakın. Çok eski bir yöntemdir.