Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

GDO - Rüveyda SALIK - 1

vlkndztpe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tebrik Ederim Çok Güzel Anlatılmış Konu... Başarılar. ;)

Rüveyda SALIK

MissGraphic
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
Teşekkür ederim yorumlara.

(Bunun bir yarışma afişi olduğunun bilincinde olarak yorumlar yapalım arkadaşlar. Anlayışınıza teşekkürler.)

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Tebrikler.. Ben beğendim..

melike-_-

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fikri çok beğendim eline emeğine sağlık...

kalpze

🌱Yeni Üye🌱
hoş çalışma ama anlamadığım organik tarımla gdo farklı kulvar diye biliyorum... başarılar...

bissquit

🏅Acemi Tasarımcı🏅
rüveydaa çok güzell olmuşş :D ben henüz katılmadım bakalım..

Manyaq

🌟Usta Tasarımcı🌟
Başarılar ablacım :)

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
slogan zekice .. tebrik ederim. başarılar..

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Gözün takip sırasına göre afişi inceleyelim, Afişin Konusu: GDO'lü tohum vs. üretimine karşı çıkmak.

Sayfada ilk göze çarpan cisim: Slogan. GDO ile ilgili hiç birşey içermiyor.
Sayfada ikinci olarak göze çarpan cisim kirazlar ve onları tutan el. Bence aşırı büyük olmuş ve yine GDO ile bir şey içermiyor.
Ancak bunlardan sonra GDO ile ilgili derdimizi anlatacak görsel öğeler geliyor önümüze.

Öncelikle bu afişi hangi mecra için yaptığınızın bilinmesi lazım sağlıklı bir eleştiride bulunabilmek için. Örneğin eğer afiş bir dergi içinse uygun ama yok billboard vs. gibi insanların maksimum 5-10 saniye bakacakları bir mecra ise hedefe ulaşmaktan uzak.

Diğer bir konu da o mor zeminin üzerindeki metin. Bence amaçsız ve abartılı bir metin olmuş. (Türkiye'nin alnına dayanmış silah) falan gibi ifadeler ilk bakışta vurucu gibi görünse de ne konuyla bir alakası var ne de amaca hizmet eder nitelikte. Ayrıca 3-4 satır içinde 3-4 kez türkiye kelimesi geçmiş. Genel anlamda bakıldığında da Türkiye'nin ya da Türk tarımının GDO'lu ürünler yüzünden pes etmek üzere olduğu da gerçekçi bir bilgi değil. Bu aslında medyada hakkında çok fazla bilgi kirlenmesi bulunan bir konu. O yüzden kimse tam olarak durumun mahiyetini bilmiyor. (Kısa bilgi: Asıl düzenleme var olan ve GDO'lu gıdaların ülkemize girişine izin veren yönetmeliği kaldırmak üzerineydi ama herkes Tarım Bakanlığının GDO'ya müsaade edeceğini zannetti. Gibi) Kısacası O metnin üzerinde tekrar ve detaylıca çalışmak gerekiyor bence...

• Beğen
Tepkiler: Nur

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
çok sevdim bu çalışmayı:)

başarılar dilerim..

Rüveyda SALIK

MissGraphic
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
Teşekkür ederim yorumlara.

(Bunun bir yarışma afişi olduğunun bilincinde olarak yorumlar yapalım arkadaşlar. Anlayışınıza teşekkürler.)

child_play

♾️Grafik Gurusu♾️
"ORGANİK TARIM" göremiyorum!

Gördüğüm sadece "GDO"!

"Bu sözde yasağa rağmen ülkemizde tohumlar da market raflarında Kİ (bitişik olmalı) ürünler de maalesef BÜYÜK ORANDA GDO'lu"

GDO'nun "büyük" ya da "küçük" oranının olduğunu düşünmüyorum.

NOT: "GDO" kesinlikle ORGANİK TARIMLA alakalıdır. Ancak ORGANİK TARIM; sadece "GDO" ile sınırlı değildir.

Yarışmanın konusunun "ORGANİK TARIM" olduğunu hatırlatıyor, saygılarımı sunuyorum. Emeğinize ve düşüncenize sağlık. Başarılar...

pramier

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yorum yazanların çoğu dostlarınız sanırım. Geniş bir çevreye sahip olmanız iyi bir çalışma yaptığınız anlamına gelmez. Slogan çok kötü. Çalışma ve konuyla uzaktan yakından hiç bir ilgisi yok. Tasarım sade olmuş ama basit durmuş. Bir kere çalışmada hareket yok. Fontlar uymamış. Renkler salla gitsin tarzında yapılmış. Eleştiri ağır gelebilir ama OLMAMIŞ KARDEŞİM.