Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Gelincik

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba arkadaşlar, ara sıra bir şeyler yazarım, USTA kelimesi bu zamanda pek bir anlam ifade etmiyor. Aklıma kısa bir hikaye yazmak geldi. Çok fazla uzatmakta istemedim. Dilim döndüğünce, hayal gücüm yettiğince karaladım.

Umarım hoşnut kalırsınız.

Gelincik

Uzun yıllar önceydi, babam beni Ahmet Usta'nın yanına götürmüştü. Boya kokusu renkler gibi bir birine girmişti. Bacak kadar boyumla benden büyük süpürgeyi elime geçirip sabah dükkanı süpürür sonra da ustamın çayını söylerdim. Geleni gideni eksik olmazdı ustamın. Küçük yazıhanesin de oturur ziyaretine gelenlerle kah işten kah fenerden konuşurdu. Öğlene doğru başlardı saç tabakaları kesip doğramaya, sonrada büyük bir fırça ile ustaca boyardı gözümde devleşen tabakaları . Bir köşeye çekilir hayran gözlerle izlerdim bu sanatkar adamı. Kimi zaman " Ali, karıştır bakayım." derdi, başını benim bulunduğu köşeye çevirip. Heyecanla alırdım elime küçük odun parçasını,var gÜcümle çevirmeye başlardım sonra.Buram buram kokan boya kokusu içerisinde ustam kalem ve cetvel ile çizerdi saç tabakayı. Çizgiler belli belirsiz olurdu, ustamın okuma gözlüğü düştü düşecek. Bir elinde sivri uçlu fırça diğer elinde tuttuğu çubuğun yardımıyla boyamaya başlardı. Harf harfe eklenirdi,kelime kelimeye. Bazen "Terzihane" kimi zamanda "Mahmud'un Yeri" olurdu levha üzerindeki yazı. Birgün sarıya boyattı bana tabelayı sonra seç bir renk boyayalım dedi. " Mor olsun usta. " Gözlüklerinin üstünden baktı:
" Bak tabelaya, bu başak tarlası.Başak tarlasında ne görürsün?" dedi.
" Gelincik usta."
" Ozaman gelincik rengi yap, doğayı örnek al. " dedi.
Bu derslerle büyüttü ustam beni , nakış işler gibi.

Yıllar geçti, ustamı kaybettim;ama boya kutularım, fırçalarım ve sopam hep yanımdaydı. Yaptığım tabelaların yanından geçerken bir komutan edası bürünürdü bedenime "bunlar benim eserlerim" derdim kendime.ve biliyordum ki ki şimdi o beni izliyor bir köşede. her fırça darbesinde ustamın uyarı sesini duyar gibi oluyordum.
Sonra zaman değişti, işler de değişti, müşteriler azaldı git gide. O plastik yazılar kanser gibi çoğalıverdi. Bilgisayar dedikleri makinelerle sömürüldük. Bizim fırça yenik düştü bir mousa.Bedenim gibi beynim de pes etti. Kilit vurduk ticarethanenin kapısına. Bir kaç ahbabın işini görür olduk. Emekli maaşı da olmasa ne yaparız bu fani dünyada....

Benzer konular

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Harika olmuş Hakan. Tebrik ederim.

çınar1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kaleminize sağlık Hakan Bey unuttuğumuz değerleri bizlere bir kere daha hatırlattığınız için...artık bunları sadece fotoğraflarda görür olduk gerçi onlarda şuan taranarak önümüze geliyor ya...
çalışmalarınızn devamını bekleriz medeni cesaretinizden dolayı da tebrikler...
ben kendi adıma diğer arkadaşların da çalışmalarını görmek isterim. herkese kolay gelsin.kaleminiz tükenmesin...

gülsüme

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok güzel dile getirmişsiniz hakan bey tıpkı bizim burda eski bir reklamcı abi var onun gibi bana hep sizde sanatkarmısınız bilgisayar çocukları der oda zamanında hep fırçasıyla kazanmış hayatını.....

Ressam Halil ŞİKAR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
:alkis::alkis::alkis:
Sadece dudaklarımda buruk bir gülümseme ile sadece alkışlıyorum sizi Aynı frekansta aynı kaderi paylaşmışız dostum. Bu makalenin devamını getirmenizi özellikle raca ediyorum bende yazacağım inanılmaz paralellikler de var . Amacımız meslekte yanilere bir şeyler katabilmek olsun. Gerçekten üzdünüz beni hem bana ham sana üzüldüm.
(bu yanıt bitmedi devam edecek !)

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
:alkis::alkis::alkis:
Sadece dudaklarımda buruk bir gülümseme ile sadece alkışlıyorum sizi Aynı frekansta aynı kaderi paylaşmışız dostum. Bu makalenin devamını getirmenizi özellikle raca ediyorum bende yazacağım inanılmaz paralellikler de var . Amacımız meslekte yanilere bir şeyler katabilmek olsun. Gerçekten üzdünüz beni hem bana ham sana üzüldüm.
(bu yanıt bitmedi devam edecek !)

Bu yaşanmış bir hikaye değil, sadece zamana yenik düşen bazı değerlerin benim hayal dünyamda ki yansımaları. ara sıra dilim döndüğünce bu gibi hikayeler yazıyorum. Sizin tecrübelerinizi okumak daha güzel ve daha doğru olacaktır. Sevgi ve saygılarımla...

x-ir

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
iinsan.wordpress.com
elinize sağlık, çok güzel bir yazı olmuş

:)

:alkis::alkis:
(nucat bak alkış var :) )

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
süper olmuş eline sağlık..sedne ne marifetler warmış öle:)

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
tek kelime ile harika yüreğine sağlık:alkis::alkis::alkis:

özzlemm

♾️Grafik Gurusu♾️
ellerine emeğine yüreğine sağlık çok güzel olmuş..tebrik ediyorum