child_play
♾️Grafik Gurusu♾️
Öncelikle başarılar dilerim. Çalışmandaki bazı fikirlerimi paylaşacak olursam:
1- “Karar: Genetiğinin değiştirilmesine…” Burada bu sözü söylemekten kasıt, var olan doğalın genetiğinin mi değiştirilmesi, yoksa genetiği değiştirilmişlerin doğala döndürülmesi mi? Bu sözü art niyette olan mı, yoksa iyi niyette olan mı söylüyor? Burada bir ikilem var gibi…
Genetiğin değiştirilmemesine... diye bitseydi; bu gidişata dur deme düşüncesi herkeste daha rahat oluşabilirdi.
2- Afişte birden fazla slogan var: “GENETİKLE DEĞİL, GELECEKLE OYNUYORSUN!”, “SON KARAR’I SEN VER!, ORGANİKTARIMA’A %100 DESTEK.” Birden fazla olması – bir de buna ek, afiş simsiyah – tüketiciye, üreticiye… Sanki : “Sessiz kalmayın lan! Koyun musunuz?” der gibi bir ifade var . (Affedersiniz) . Dediğim gibi suçlu genetikle oynayanlar değilde, sanki tüketici. Yoksa bunun son çalışman olmasından dolayı aklına gelen tüm sloganları kullanmak mı istedin?
3- Organik tarım logosunu sanki, çalışma sona ermiş, sonra bakmışın logo masa üstünde duruyor:
- Aaaa… şimdi logoyu nereye koyayım? Tüh!
Deyip de oraya yerleştirmişsin gibi.
4- Siyah zemine sebzeler, beyaz glow ile çok hoş oturmamış sanki. İnsanı genetiğin değiştirilme konusundan çok, afişe bakma konusunda baya sıkıntıya düşürüyor.
5- “Karar” ve “SON KARAR” kelimeleri siyah zemin üzerine gri olması bir sıkıntı; beyaz yazıların yanında fazla bir fark uyandırmaması ikinci bir sıkıntı gibi geldi.
Emeğine sağlık, senin eleştirilerin güzeldi. Sana eleştiriyi kim yapacak diye düşündüm. Umarım faydalı olmuşumdur. Saygılarımla…
NOT: Hiçbir eleştiriyi okumadan direkt yazdım. Aynıları var ise şimdiden kusuruma bakmayın.
Öncelikle benim için çok değerli olan yorumlarını benden esirgemediğin ve zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim firex arkadaşım. Sağol, faydalı olduğundan emin olabilirsin. :angel:
Eleştirilerine gelince... Birçoğuna zaten bir önceki yorumda ve yorumlarda cevap bulabilirsin diye düşünerek tekrar uzun uzadıya yazmak istemedim. Bununla birlikte "Karar..." diye başlayan bölümün, mahkemelerde "Karar: Sanığın "bilmemkaç yıl, bilmemkaç ay' cezaya çarptırılmasına..." şeklinde bir esprisi olmasını istedim. Şöyle ki; "Karar: Sanığın suçu bulunmadığı öngörülüp 'bilmemkaç yıl, bilmemkaç ay' cezaya ÇARPTIRILMAMASINA..." şeklindeki bir ifadenin esprisinin olmayacağından; "genetiğinin DEĞEŞTİRİLMEMESİNE" diye bitmesi oradaki espriyi ortaya koymazdı diye düşünüyorum. Yine aklına takılan bir şeyler olursa yazmaktan çekinme. :smile: Ayrıca organik tarım logosu ve afişte birden fazla slogan varmış gibi görünmesi konusunda da yapılan çoğu eleştiriye katılıyorum. Bu benden kaynaklı bariz bir hatadır. Yani düşündüğümü gerçekleştirememişim. Dediğin gibi son çalışmam olduğu için sanırım. Bir de aklım başka bir yerdeydi. Bunun da etkisi olabilir. :rofl:
Tekrar çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım. (Ayrıca buraya kadar okuduysan da ayrıca teşekkürlerimi bir borç bilirim ) Başarılar.
Son düzenleme: