Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Gıda Ambalajlaması Hakkında...

ByFurki

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle slmlar

Ben Bir Gıda Teknikerliği öğrencisiyim Ambalajlama dersimizden Bir ödev verildi Bir Gıdanın Ambalaj tasarımını yapmakla ilgili Aklıma pek çok şey geldi ama sizlerdende yardım almak istiyorum Nasıl bir Tasarım yapmam gerekir Yardımlarınızı bekliyorum...

Gülsüm ÖZER

🏆Pro Tasarımcı🏆
Öncelikle slmlar

Ben Bir Gıda Teknikerliği öğrencisiyim Ambalajlama dersimizden Bir ödev verildi Bir Gıdanın Ambalaj tasarımını yapmakla ilgili Aklıma pek çok şey geldi ama sizlerdende yardım almak istiyorum Nasıl bir Tasarım yapmam gerekir Yardımlarınızı bekliyorum...

Merhabalar ByFurki. Hoşgeldiniz.
Öncelikle sizin aklınızdan geçen şeyleri görsel olarak görmemiz gerek.
Yaptığınız çalışma doğrultusunda gereken kişiler yorum yapacaktır.
Hatalarınız tartışılacak. Doğru yol bulunmaya çalışılacaktır.
Çalışmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle slmlar

Ambalajın görsel tasarımı değil de sanırım ürünü koruma niteliğinde bir ödev bu... Zira bir gıda teknikerine neden ambalaj tasarımı ödevi verilsin... :S

ByFurki

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar ByFurki. Hoşgeldiniz.
Öncelikle sizin aklınızdan geçen şeyleri görsel olarak görmemiz gerek.
Yaptığınız çalışma doğrultusunda gereken kişiler yorum yapacaktır.
Hatalarınız tartışılacak. Doğru yol bulunmaya çalışılacaktır.
Çalışmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Ben Söyle Düşündüm Bir Plastik Şişeye Bir reklamcıdan barkot üretim tarihi içindekiler gibi yazıları yapışkan olarak hazırlatıp onun üstüne yapıştırmayı düşündüm ama bu bana biraz Hazıra konmak gibi geldi ben sadece şişe aldım ve reklamcıya verip onun hazırlamasını bekledim bu kadar ama ben diyorumki mesela bi tasarım olsa benim kendim hazırlayabileceğim kağıttan kartondan veya mukavvadan işte bunu bilmiyorum değişik şekiller hazırlanabilir Bu yüzden sizlerden yardım bekliyorum..

D.N: Ben sunu kavrayamadım Bir ambalaj hazırlamak sadece üzerine etiket barkot yapıştırmakmı yoksa plastiğinden tut kapağına kadar hepsini kendinmi hazırlamak Eğer kendim tasarlayıp kendim yapacaksam bu plastik ambalajı nasıl yapacam :S

ByFurki

🌱Yeni Üye🌱
Ambalajın görsel tasarımı değil de sanırım ürünü koruma niteliğinde bir ödev bu... Zira bir gıda teknikerine neden ambalaj tasarımı ödevi verilsin... :S

Hem Tasarlayıp hemde Ürüne Artıları ne eksileri ne diye tanıtacağız ürünü nasıl koruyo Albenisi nasıl gibi..

merşed muğlak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
By Furki,
ben sana okuldan kalan karton ambalaj bilgimle yardımcı olmaya çalışayım.
öncelikle ambalaj tasarımına başlamadan önce yapman gereken ilk şey ambalajaın ne olacağı, koruyacağı malzemenin ne olacağı? örneğin sen diş fırçası hediyeli bir diş macunu kutusu yapıyorsan bunun ayarlamasını çok iyi yapmalısın ve arasına seperatör yerleştirmelisin.. bu tür çalışmalarda yani ambalajda en önemli özellik ise içine konulan malzemenin ambalaj içinde ne çok sıkışması nede çok geniş alana sahip olması istenir. bu yüzden örneğin bir parfüm kutusunun ölçüsü alınırken kumpas kullanılır...
sen şimdi önce ne ambalajı yapacağına karar ver, sonra bunun birebir ölçülerinde kutunun kırma katlama kesim yerlerini ambalajın konstrüksiyon çizimini yaparak üzerinde belirt...
ondan sonrasında yine yardım ederiz ;)
ama ilk aşamada bunlara dikkat et derim. biçok arkadaşımı biliyorum ki çizim yapmadan çalışmayı yaptıklarında hiç beklemedikleri sonuçla karşılaştılar....

ByFurki

🌱Yeni Üye🌱
By Furki,
ben sana okuldan kalan karton ambalaj bilgimle yardımcı olmaya çalışayım.
öncelikle ambalaj tasarımına başlamadan önce yapman gereken ilk şey ambalajaın ne olacağı, koruyacağı malzemenin ne olacağı? örneğin sen diş fırçası hediyeli bir diş macunu kutusu yapıyorsan bunun ayarlamasını çok iyi yapmalısın ve arasına seperatör yerleştirmelisin.. bu tür çalışmalarda yani ambalajda en önemli özellik ise içine konulan malzemenin ambalaj içinde ne çok sıkışması nede çok geniş alana sahip olması istenir. bu yüzden örneğin bir parfüm kutusunun ölçüsü alınırken kumpas kullanılır...
sen şimdi önce ne ambalajı yapacağına karar ver, sonra bunun birebir ölçülerinde kutunun kırma katlama kesim yerlerini ambalajın konstrüksiyon çizimini yaparak üzerinde belirt...
ondan sonrasında yine yardım ederiz ;)
ama ilk aşamada bunlara dikkat et derim. biçok arkadaşımı biliyorum ki çizim yapmadan çalışmayı yaptıklarında hiç beklemedikleri sonuçla karşılaştılar....

Hangi ambalajı yapacağım önemli değil ne bileyim herşey olabilir benim anlatmak istediği ben bir gıda teknikeriyim senin dediğin gibi grafiker değilim neyi nerden alacam nasıl kesecem nasıl yapacağımı bilmiyorum onun için size soruyorum..