Google de üst sırada çıkmak için herşeyden önemlisi siteniz insanlığa ne kadar faydalı aslında bir çok kişi işin seo dan m e t a taglardan backlink ten geçtiğini söyler elbetteki bunlar gerekli ama bunlara başlamadan önce sitenizi kurmanızın amacını bir düşünün ne için kurdunuz hangi konuda veya alanda insanlara faydalı olmayı düşünüyorsunuz.Açtığınız sitedeki içerikler hangi oranda size ait.İnanın bana herşeyden önce bunlara önem verin.Ordan bir parça burdan bir parça alarak site kurup sonra ben seo yaptım backlink aldım dizine kaydettim ama neden birinci sırada değilim demek yersiz olur.Herşeyden önce amacınızı ortaya koyun gerisi kendiliğinden gelir
Bu dedikleriniz daha çok pagerank'ınızı etkiler. :clapping:
sanderas' Alıntı:
Arkadalar google da üst sıralarda çıkmak çok basit gerçekten.Bir çok söylenti var.yok suraya siteni kaydetcen yok şuraya üye olcan fala.hepsi fasa fiso.bak kendi ağzınızla sölüyosunuz anahtar kelimeler die.bi mantığınızı yürütün bu nasıl olabilir.aslında çok basit..
Bu iş kadar basit olsa google mühendisleri bu kadar karmaşık bi algoritma kullanıp sağlıklı arama sonuçlarına ulaşmak için çaba göstermezlerdi ki bir çok kişinin Google'ı tercih etme sebebi aramada alınan verimli sonuçlar.
Akn' Alıntı:
4. başlığına artı olarak google bunu pek fazla dikkate almıyor
ek olarak ise sitenini bulundupğu serverda çok hiti olan siteler varsa aynı ip üzerinde senden daha önce açılmış olanı öncelikli olarak alır ve zaten önce açılmış olanın hiti senden fazla olduğu için öneli sayar bir diğeri alınan linkler link çöplüğü olmuş sitelerden alınırsa bir işe yaramaz. eger alınırsada linkini olan linklerin üstüne yerleştit çünkü google botu en üstteki linklerden başlar aramaya alta doğru gittikçe değeri düşer. kaliteli sitelerden paralı link alırsan daha iyi olur senin için fakat artık google pek eskisi kadar önem vermiyor bu işlere birde siten hızlı olmalı google botun geç ulaşması bile sıralamada alta alınma demektir içeriğinde taklit olmayan içerik fazlaysa yani copy&paste yapmadıysan buda çok önemli bir diğeri ise sayfaların html olursa googlenin gözünde daha çok değer kazanırsın. bunun gibi googlenin onlarca sayfalama mantığı var bunlar sadece bilinen kısımları
Ek olarak yada düzeltiyim , site içeriği yemek ile ilgili ise kalkıpta otomobil ile ilgili bir yerden alınan linkler bir işe yaramaz.Az link çıkışlı , site içeriği ile aynı , ayrı bir hostta barınan ve yüksek pr değeri önemli olan.
bLeed' Alıntı:
Hengame ; seninle ortak bi' başka forumda daha takılıyoruz , lakin google'ın böyle yeni bi' algoritma geliştirmeye yönelik bi' çalışması yok.. Ayrıca olay sadece backlink almak ile bitmiyor..
İstediğin kelime diye bi' olay kesinlikle geçersiz , saçma bi' kavram.
Neden : ?
A kişisi " Sinema " kelimesinde " ankaraparlementsinemasi.fff " sitesini asla ve asla 1. sıraya çıkartamaz..
Ancak ve ancak şöyle olabilir ; Google TBB : Tıklama Başına Maliyet.
Adwords dediğimiz google reklam kuponlarında gösterime ve tıklamaya en yüksek oranı düzenli şekilde verirseniz " Tavsiye Bağlantılar " bölümünde yani en üstte sarı ile işaretli çıakrsınız.
Backlink inşaası Türkiye'de " Seo Uzmanıyım " diyen bi' çok arkadaş tarafından yanlış biliniyor ya da uygulamada yanlış..
Arkadaş ABC sitesini google.com.tr'de 1. sayfada çıkartmak istiyor lakin kalkıp italyan sitesinden link alıyor.. Eğer mantığa uygun olsaydı zaten google bölgesel sitelerini es geçerdi , global olarak google.com şeklinde çalışırdı..
Elimden geldiğince firmalarınıza ya da şahıs sitelerinize Seo çalışması uygulayabilirim , lakin hiçbir zaman %100 garanti veremem büyük yanılgı çünkü..
%100 garanti veren Seo uğraşanı da bu işin piri değil , paranın adamıdır
+1 çok güzel açıklama :smile:
TekSevdigimTasarım' Alıntı:
GoogLe amca'da üst sıralarda cıkmak istiyorsanız yapmanız gereken cok basit sitenin içine spam yerleştiriceksiniz google de ckmak istediginiz kelimeleri sitenin içine bı kac kere tekrarlayarak yazıcaksınız kelimeleri en küçük yazı ile yazınız arkaplan rengi ile aynı renk yapın renkleri ki çirkin bi görüntü olmasın sadece google amca görsün yeter bide grakiklerde cıkmak istiyorsanız siteye koydugunuz resimlerin grafik ismini yazınız kodların içine ben bi cok sitemi googlede en üstlerde cıkartıyorum spamları siteye koyduuktan sonra Add your URL to Google linke tıkayın google amcaya sitenizi tanıtın 1 hafta bekleyin sonra tepedesiniz hadi bol şanslar
Bu işi bu kadar basite indirgediğinize şaşıyorum bu şekilde 1. sırayı alamazsınız aldığınızı varsayalım google amca sizi bir süre 1. sırada gösterir sonra google kelimesini spam yaptığınız site için lugatınızdan kaldırırsınız.(bomb , ban , sandbox vs vs.)
Ek olarak özgün ve kaliteli içerik ekledikten sonra SEO ihtiyacı duymassınız emin olun.Çünkü bunları yaptığınızda zaten içeriğiniz kayda değerse orda burda kopyalanır yapıştırılır kaynak olarak siteniz gösterilir , hitiniz artar vs. bunları google görür ve size gereken değeri verir ödüllendirir.Pagerank ve googleda üst sıralar gibi.(firma sitelerine bir lafım yok)