Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Google İşleti Sistemi Google Chrome Os Resmen Açıklandı

silvershadow

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.recepdurali.com
google-chrome-os.jpg

Google Chrome, o kadar iddialı ki birçok otorite tarafından, Microsoft'un sonun başlangıcı kabul ediliyor. Google, yakında tüm gücüyle taarruza geçecek. Google, yeni işletim sistemini 2010 ortasında piyasaya sürecek.

Peki Google Chrome hakkında en merak edilen şeyler neler?

Google Chrome işletim sistemi nedir?

Chrome işletim sistemi, Google tarafından geliştirilen Linux bazlı bir işletim sistemidir. Öncelikle web servisleri ve uygulamalarına odaklanmıştır.

Kimler kullanabilir?

Aslen, netbook kullanıcıları için optimize edilmiştir. Ancak Google'ın yaptığı çalışmalarla, pek yakında tam fonksiyonlu olarak masaüstüne de gelecek.

Neye benzeyecek?

Kim bilir? Gerçi bazı ipuçları mevcut. Google'ın açıklamasına göre, Chrome'u alın, tüm PC altyapısına uyarlayın ve çok daha çekici hale getirin.

Peki Masaüstüm neye benzeyecek?

Bunu sadece Google bilir. Her zamanki gibi sır küpü rolü yapıyorlar. Android ile karşılaştırmak, baştan çıkarıcı ve mantıklı olabilir ancak emin de değiliz. Linux Kernel, fazlasıyla esnek yani herşey mümkün.

Bilgisayarımı nasıl koruyacak?

Bu konudaki iddialar inanılmaz. Google Chrome sahibi olduğunuz zaman, virüsler ve zararlılarla uğraşmayacağınız iddia ediliyor. Bu yorum elbette sorgulanıp, eleştirilebilir ve ciddiye alınmayabilir.

Hiçbir bilgisayar virüs geçirmez değildir, bu nasıl iddia?

İyi soru, aslında çok iyi soru. Google, bu konuda anlaşılan Linux altyapısına güveniyor. Linux, virüslerden kurtulabilir ama bunun en önemli sebebi Windows kadar tehdit altında olmamasıdır. Ama Google'In her yazılımı göz altındadır.

Kendi işletim sistemimi riske atmak için Google'a güvenebilir miyim?

Google, bu konudaki çalımalarını sürdürüyor. Yakında epey kapsamlı bir açıklama yapacaklarmış. Bekleyip göreceğiz.

Chrome işletim sistemi, Mac ve PC'ye uyumlu mu olacak?

Olsa iyi olur, hele hele rakip Windows ise... Ancak akıldan çıkarılmaması gereken en önemli nokta, Google Chrome İşletim Sistemi'nin öncelikli hedefinin ultra-taşınabilir cihazlar oluşu.

Yazılımlar yalnızca Google için mi?

Hayır. Bu Google'In temel prensiplerine fazlasıyla ters. Google yazılımlar, Mac'ler başta olmak üzere diğer platformlarda da çalışabilecek.

Ya Favorite Application X?

İşte burası ilginç... Microsoft, Chrome uyumlu Ofis paketlerini desteklemeyecek... Google'In ise bu konuda herhangi bir kompleksi yok. Olabildiğince yayılmak amacında görünüyor.

Chrome İşletim Sistemi ne zaman geliyor?

Şimdilik tarihler, 2010 yılının ortası olarak gösteriliyor. Ama birçok kişi Google'ın, büyük bir sürpriz yapacağı düşüncesinde...

Kaynak: Pc World

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
bekliyoruz :) merakla
teşekkürler bilgilendirme için

OuS!

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Önce "android" Sonra "Goobuntu" Şimdide "Chrome OS" söylentilerimi çıktı...

maske007

🌱Yeni Üye🌱
iyi bir sistem olacağa benziyor ama .exe ve mac os için .bin desteği olmalı. yani bir nevi gerçek anlamda bir (beleş :D) bedava windows modeli olmalı. sadece .tar ya da .gz gibi dosya sistemlerinde çalışan bağıl linux olursa bunun özgür yazılım paylaşımına hiçbir katkısı olmaz. ayrıca suse firmasından sonra büyük çaplı ikinici bir firma olarak google dan da linux üzerine çalışma yapıldığını duymak sevindirici bir haber... :D