Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Gözükmeyen objeler ve Gradient Problemi

elam_i

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar

Adobe illustratorde hazırladığım takvim çalışmasını PDF dosyası halinde baskiya gonderiyorum programda gozuken aylar gunler baskida gozukmuyor.
Herhangi bir ozel efekt yada layer kullanmadım. Bunun sebebi ne olabilir ?

Ayrica yine takvim uzerinde beyaz bir serit kullanmak istiyorum beyaz serit beyazdan baslayip uç noktasina ilerlerken opposite değeri dusuk arka plandaki resmi gosterir hale nasıl getirebilirim.
Bu konu hakkinda yardimlarinizi beklemekteyim.
:sadsmile:

Ahmeth.coban

🌱Yeni Üye🌱
Sorununuz overprint seçeneği işaretlemiş olmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Bu da sadece beyaz renge boyanmış type'ler için geçerlidir. Ancak siz normal preview modda bunu göremezsiniz. 'Nasıl görüneceğini' göndermeden hemen önce seperasyon palette kontrol etmenizi öneririm.

plastikordek

🌱Yeni Üye🌱
Baskıya göndermeden önce type ları create outlines yapmış mıydınız?

Transparency konusunda da, öncelikle geçiş yapmak istediğiniz resim seçili haldeyken transparency penceresini açın. Bu pencerede resmin thumbnailinin (küçültülmüş önizlemesi) bulunduğu yerin sağındaki boş alana çift tıklayarak bir mask atamış olursunuz. Daha sonra transparency vermek istediğiniz bölgenin tamamını path olarak çizin, ya da şu an yapmak istediğiniz şerit olduğu için, bir dikdörtgen çizin ve bu dikdörtgene siyah beyaz bir gradient atayın. Gradientın beyaz kısmı alttaki resmin görünür olmasını sağlarken, siyah kısmı ise bembeyaz bir sonuç verecektir. Gradient ile oynayarak ayarları istediğiniz hale getirebilirsiniz. Kolay gelsin.