Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tasarim Cantam

ade

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler

paylaşım çok güzel teşekkürler

mouse

🏅Acemi Tasarımcı🏅
süper paylaşım teşekkürler :)

noyfa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
paylaşım için teşekkürler....
sitelerin hepsini kaydettim..

senem sevtap

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok teşekkürler gerçekten çok faydalı bir paylaşım.

blu

🌱Yeni Üye🌱
harika bi paylaşım teşekkürler.

Freelens

🌟Usta Tasarımcı🌟
Rekor sayilabilecek goruntulenme ve yine rekor sayilabilecek tesekkur dilekleri.
Bende tesekkur ediyorum.
Yazi sadece burada kalmamis kisa bir arastirmayla baktim,
bir cok site yayinlanmis. Ismimi kullanmamislar. Olsun yararli olmussa buda bana yetiyor. Tesekkur bildiren herkese tekrardan bende tesekkur ederim

Kazak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sormasi ayip, grafik tasarimcilar hangi programlari kullanirlar?........

Burada seni eleştirmiyorum Freelens, sakın yanlış anlayıp sana bir kastım olduğunu düşünme. ama bu konu tartışılsın istiyorum.

Bugün yeteneği olan olmayan herkes bu işten anladığını idda ediyor yanlış mıyım? daha dün forumda bir arkadaşın "veterinerdim, iflas ettim, grafik tasarımcı oldum" yazısını okuyunca şoke oldum. Belki arkadaşın bir yeteneği var ama bu yanlış mantığı ortaya koyması açısından çok güzel bir örnekti.

Yani herkes yapabiliyorsa bu işi yada yapabilecekse, grafikerler.net gibi bir siteye de ihtiyaç yok diye düşünüyorum. o zaman photoshop, indesign açmayı bilen herkes yapabilir bu işi. Eğer oyleyse bende bu sektörde tutunamazsam doktor olayım, insanları kesip biçeyim kasap gibi? Her işin bir uzmanı var ama değil mi?

Yani şimdi ne yazık ki çağımızda işsizliğin adı graifkerlik yada web tasarımcılık oldu. işi, kariyeri olmayan herkes bir toplama bilgisayar yaptırıp bu sektöre girip birşeyler yapmaya çalışıyor. Serbest piyasa, buyursunlar gelsinler, kimseye gelmeyin diyemeyiz, ama bu sonra sana bana yansıyor. Nasıl mı? adamın teki firma açıyor, bir sürü yatırım yapıyor, sonra piyasa böyle yeteneksiz adamlarla dolu olduğu için bu adamların işi fazlalaşıyor ve potensiyel müşteriler de işin doğrusunun o adamların yaptığı gibi olduğu yanılgısıyla firmasını bir ömür boyu taşıyacak logosunu-amblemini, fuzuli masraf görüp üç-beş atıp böyle yeteneksiz birisine yaptırıyor.

Sonuç itibariyle, işini doğru yapan ve hakkını isteyen bizler "kazıkçı, artist, orada adam 50 ytlye logo yapıyor sen ne kadar pahalı istiyon" oluyoruz. Bilmem anlatabildim mi ;)

bu nedenle bir Grafik Tasarımcı'nn çantasında kalem ve kağıt haricinde birşey gereksizdir bence. Photoshop, indesign bunlar hikaye ;)

neptune

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir grafikerin çantasında bulunması gereken temel nesne, yaratıcılık yeteneğiyle donanmış beyindir. sorunu görebilme, problemi çözebilme, yaratıcılığını kullanarak iletişim yapabilme, vermek istediği mesajı verebilme yeteneğiyle donanmış bir adet beyindir. kağıt ve kalem bu beyin olmadan hiç bir işe yaramazlar.

Kazak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir grafikerin çantasında bulunması gereken temel nesne, yaratıcılık yeteneğiyle donanmış beyindir. sorunu görebilme, problemi çözebilme, yaratıcılığını kullanarak iletişim yapabilme, vermek istediği mesajı verebilme yeteneğiyle donanmış bir adet beyindir. kağıt ve kalem bu beyin olmadan hiç bir işe yaramazlar.

grafikerin çantasında yetenekli bir beyin olması gerektiğini çözebilecek yetiye sahip olanın, "kalem ve kağıt"ın fikri, yaratıcılığı, dolayısıyla "beyin"i sembolize ettiğini çözebilecek kadar yetenekli olmaması ne üzücü :)

neptune

🏅Acemi Tasarımcı🏅
beni tanımadan benim neye yetenekli olup neye olmadığım konusunda fikir belirtme yetkisini size hiçbir kurum ve kuruluşun verdiğini zannetmiyorum.
ayrıca beyini sadece kalem ve kağıdın temsil edebileceğini düşünmenin, fikirlerin kağıttan başka mecralara (bilgisayar ekranı) gibi dökülebileceğini görmemenin ülkemizin bir kısım grafikçisinin sorunu olduğu su götürmez bir gerçektir.