Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tasarım Ürünlerinin Korsan Basımı

Laz'er

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar. Bulunduğum bölgede bir kulübe; her yıl yineleyerek, Afiş, Broşur ve bu ürünleri dolduran görseller üretiyordum (fotoğraf, illüstrasyon, amblem, harita). 3. yılından sonra, boş bulundum ve digital verilerimi verdim. Bu kulüp, bana ait verilerimi aynen kullanarak, başka bir işletmede, başka referans imzası altında 4. 5. ve 6. etkinlik için yayımladı. Ben, tasarımlarımı kullanmamaları için defalarca uyarmama rağmen yine de kullandılar. Üstelik etkinliğin genel amblemi de bana ait. Bunun için onlara yasal herhangi bir izin vermişliğim de yok. Bu durumda ben ne yapabilirim. Bir bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi. Ya da bu alanda bana yardımcı olacak, Rize bölgesinde avukat lazım. İlginize şimdiden teşekkürler.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yıllar önce burada üye olmanın gerçekten işe yaradığını farkettiğim konum:

https://www.grafikerler.net/tasarim-hirsizligi-t29597p15.html

Konunun içinden çıkan sonuç:

''leventelpen´isimli üyeden Alıntı
Merhaba,

Birinci ve sonuncu konuyu okudum. Birinci konuda verilen Party Vol2 isimli linkte sorun var sanırım. İlgili resmi göremedim.

Şimdi, bu konudaki sorununuzu burada böyle bırakıp, bu tip hırsızlıklara daha çok prim vermeyin, derim. Evet, forumlarda başınıza gelenleri yazabilirsiniz ama yapılacak en doğru şey, fikrî ve sınaî haklar mahkemelerinde dava açmaktır.

Tasarımınızın çalındığından eminseniz, orijinali elinizde ise ve elinizde yeteri kadar kanıt (eskiz, karalama v.s.) var ise,

1- Kullanımını derhal durdurmak için Fikrî ve Sınaî Haklar Ceza Mahkemesi'ne başvurup ceza davası açın.

2- Kullanan kişiden tazminat almak için Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi'nde hukuk davası açın.

3- Haklarınıza tecavüz eden kişi, eylemine devam ediyorsa ve bunu sürekli hale getirmişse, Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet dilekçesi verin.

Hukuk alanında mücadele etmezseniz, tasarım hırsızlarına prim vermeye devam eder ve bu durumun "normal bir şeymiş gibi" algılanmasına katkıda bulunmuş olursunuz.''

Kolay gelsin.

Laz'er

🌱Yeni Üye🌱
Sayın Creedvar
Bilgilendirmenize teşekkür ederim. Bu aralar çok yoğun olduğum için ağırdan aldım ama asla bırakmayacağım. Bölgemde avukat bulmakta zorlanıyorum. Acaba ona da ihtiyacım yokmu. Bi araştıracağım.