Neler yeni

Grafik Tasarım

design_tolga

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar Programları kullanan birinin ihtiyacı olan tasarım yeteniğidir. Bu yeteneği nasıl geliştirmek gerekir. Piyasada satılan kitaplardan yardım almak ne derece faydalı olur?

Birde düz lise mezunuyum. Ama üni. okumak istiyorum aynı zamanda bir firmada çalışmaktayım. Acaba Benim eğer varsa açıktan yoksa akşam eğitimli istanbul da girebilieceğim bir üniversite varmı varsa eğer kaç puan almam gerekir. okul diploma puanımda düşük 2,48 gibi düşük bir oran

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu soru hep sorulur cevap hep aynı olduğu için sanırım cevap yazılmadı. Çoookkk çalışman gerekli. Örneklere bakarak yeniden çiz, hayali logo, broşür, kapak vs. çiz, hazır çizimleri incele vs vs. liste bu şekilde uzar ama kısaca çalışmak şart ...

design_tolga

🌟Usta Tasarımcı🌟
çalışmak isterim ama yardım alacağım önerilecek kitaplar varmıdır. tasarımla ilgili kitaplar yapacağım çalışmalara uygulayabileceğim. yanlış anlamayın işte acemi değilim çoğu grafikerim diyene göre daha da grafikerim ama gerçek şu ki grafikerim demiyorum çünkü bu işi her anlamla iyi yapanlara eksiksiz yapanlara haksızlık etmiş olurum bu sebeple kendime daha fazla geliştirmek istediğim için böyle bir soru yönelttim

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kitaplar insana teorik bilgiler verir ancak hayal gücünüzü geliştirmeye pek yardımcı olacağını zannetmiyorum. Bol bol çizim yapmak en iyi yöntemdir, mesela aynı konu veya aynı isme ait bir kaç çalışma yapıp yanyana koyduğunuz zaman eksikliklerinizi kendiniz de farkedebilirsiniz...

design_tolga

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sorum tam anlaşılmamış sanırım benim amacım eskiz yapmak değil. Ben daha iyi tasarımlar daha prof. işler çıkarmak için ne gibi taktiksel kitaplar almam gibi soru sormuştum. yerleştirme biçimi renklerin uyumu gibi

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
tasarımcılar yeniden bişeyler üretmezler. Tasarımcılar özellikle türkiyede olanlar yabancı sitelerdeki portfolyolardan yararlanır ve ben tasarımcıyım der ve geçinir.
eee benzeri çıkarsada esinlendim ben der yada alır hazır vektörleri oynar üzerinde ben yaptım der.. der der der.. böle gider işte. İnternette bir sürü template var (broşür,afiş,katolog vs.) napar rengini değiştitiri. şerit varsa uzaltır kısaltır. kısacası üzerinde her türlü oynama yapar onu öle bir hale getirir ki sanki dersin o yapmış.. renk uyumuna gelince adobe kuler var ordan yararlanırlar. Sayfa mizanpajı dersen dediğim gibi template'lerden yararlanılır (işin durumuna göre..) ben şu an ajansta çalışıyorum. Burda da hazır be kardeş.. Yani napasan yap hazır millet öle bir hazırcı olmuş ki baştan yapayım diyen yok.. Arkadaş ben gerçekten seviyorum bu mesleği ama böle yapanlar oldukça da nefret edesim geliyor...,

hım bir de grafikerin el kitabını tavsiye edebilirim. renk,tipografi,mizanpaj ve daha bir çok şey anlatılıyor.. Sanırım istediğin böyle birşey..

design_tolga

🌟Usta Tasarımcı🌟
Güzel konuşmussun kardeşim bu hazır işlerin hepsini bende yeri gelince yapıyorum. Ama başında dediğin gibi 0'dan tasarım yapmak işte bu alanda ben kendimi geliştirmek istiyorum. çünkü bu mesleği hakkıyla yapmak istiyorum. Yoksa dediğin gibi sitelerden al değiştir yap bunu yapmak basit bunu yapan uygulamacı ben kendime grafikerim demek istiyorum. İnşallah olur bir gün. 7 senedir bu sektördeyim iyi bir firmada 4 grafikeriz onlar metal etiket v.b. işleri bakıyo bende tasarım kısmına bakıyorum ve kendimi geliştirmek istiyorum bu sebeple.