Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik tasarım !!

HeadBang

🌱Yeni Üye🌱
Herkese merhaba siteye yeni üye oldum 14 yaşındayım ve ilerde grafik tasarım okumak istiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var ! Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim :)

Grafik tasarım bölümünde okumama için güzel sanatlar lisesinden veya meslek liselerinden mezun olmam şart mı? Ve de yetenek sınavımda nasıl bir çalışma sunabilirim ne gösterebilirim öğretmenlere ? Hangi ünilerde grafik tasarım en iyi öğretiliyor? anadolu lisesindende mezun olup grafik tasarım yetenek sınavından güzel bir puan alabilir miyim? vede böyle olacaksa anadolu lisesinde hangi bölümde okumalıyım ?Yardım ederseniz sevinirim :)

Şimdiden teşekkürler...​

Son düzenleme:

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
hoşgeldin aramıza

ne demek senin gibi hevesli kardeşlerimize yardımcı olmak görevimiz inşallah ileride iyi bir grafiker olursun ödüller kazanırsın bizde ihtiyarlamış oluruz ozamanlar seninle gurur duyarız bizim kardeşimiz diye güzel sanatlar yetenek sınavı ile alıyor yeteneğin varsa resme vb puanında iyi olursa girersin ileride grafik tasarım okuyana kadar sitemizde bizimle görüş kendin birşeyler yap bizimle paylaş bizde sana yardımcı oluruz böylece kendini geliştirirsin şimdi ben çıkıyorum ama diğer arkadaşlarımız burada hafta içide ben buralardayım yardımcı oluruz hep birlikte

HeadBang

🌱Yeni Üye🌱
ne demek senin gibi hevesli kardeşlerimize yardımcı olmak görevimiz inşallah ileride iyi bir grafiker olursun ödüller kazanırsın bizde ihtiyarlamış oluruz ozamanlar seninle gurur duyarız bizim kardeşimiz diye

tşk ederim bana grafikerlik hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Benden grafikerden başka bişi olmaz sanırım :rofl: Özellikle yetenek sınavı hakkında bilgi almak istiorum...

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
hafta içi

tşk ederim bana grafikerlik hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Benden grafikerden başka bişi olmaz sanırım :rofl: Özellikle yetenek sınavı hakkında bilgi almak istiorum...

hafta içi müsait olduğum anlarda yardımcı olacağım şimdi çıkıyorum siteden hafta içi görüşürüz ayrıntılı

HeadBang

🌱Yeni Üye🌱
diğer abilerim ve ablalarımda bilgi verirlerse sevinirim :)

laz61

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Banada bilgi verirseniz sevinirim bende grafikerlik okumak istiyorum

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar okuma isteği çok güzel evet ama hadi grafiker olalım benden grafikerlikten başka birşey olmaz mantığı ile düşünmeyelim.

Yetenek sınavı hakkında biraz bilgilendireyim. Öss' den belirlenen taban puanını aşmak zorundasınız. Sonrasında girmek istediğiniz üniversitenin aşamalı bölüm sınavından geçiyorsunuz. Bunlar genelde desen (geneli çıplak model amaç kas yapılarını ve iskelet sistemini çizme derecenizi görmek), natürmort (görsel algılarınız açısından), imgesel (kreativ düşüncenizi görme aşamasıdır. Bir konu verilir ve bu konunun çizimi istenir sizden.)

Sınav değerlendirmesinde dikkat edilen hususlar:
- Anatomik bilgisi
- Görsel algılama
- Oran orantı
- Gölge-ışık
- Kompozisyon bilgisi
- Prespektif bilgisi' dir.

Marmara üniversitesinin ekstra yaptığı birşey vardır. Oda gsf giriş mülakatıdır.
Öğrencinin entellektül yapısını, sanatla ilişkisi ve portfolyoyu kapsayan bir bire bir konuşmadır. Aslında tanışmak amaçlı görünsede bu mülakat en önemlisidir.

laz61

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle teşekkürler,
Sizce anadolu lisesine gidip ordan grafik bölümü olan bir fakulteye mi gidiyim yoksa meslek lisesinden mi okuyum düşüncelerinizi bekliyorum bide meslekten memnunmusunuz?
Saygılarımla...

HeadBang

🌱Yeni Üye🌱
çok tşkler :) grafiker olmak için meslek lisesinden mezun olmak şartmı vede anadolu lisesine gidersek grafiker olmak için hangi bölümü okumamaız gerekir lisede