Ozaman denkleminizden yanlış sonuç mu çıkartıyorum?
Çok iş yapandır tasarımcı?
Sorunuza göre evet öyle oluyor..Ama değil..Değil'ler iş yapamıyor..Maalesef..Tasarımcılar kazanamıyor..Gerçek anlamda hakkını isteyen..
Ozaman denkleminizden yanlış sonuç mu çıkartıyorum?
Çok iş yapandır tasarımcı?
kesinlikle bende onu diyorum resim yapabilen yaratıcılıgı olan yada görebilen hayal gucu olan tasarımcı olamaz bunlar olması gereken ama başka şeylerinde bunlarla beraber olması gerekiyo grafik tasarım cok yönlü yani ben tasarımcıyım bu işi hakkıyla yapıcam benim yaşam biçimim diyer kişi yaşantısı içinde bi camiyede girip bakmalı barada esnaf lokantasınada gerekirse cok fakir bi insanda tanımalı cok zenginide bi tatil yerinede gitmeli hayvanat bahcesinede tiyatroyada konserede bi teyzeylede cocuklada muahttap olmalı uzay yolu filminide izlemeli çizgi filmde aşk filmide korku filmide belki tuaf olcak ama kıyafet alırken sevdimiz renkler vardır bizi yansıtır bence orda bile farklı renkte kıyafetler almalı giymeliyiz kendimizi her kılıga sokmalıyız sanki biraz ilginç oldu ama gercekten bu dogru yani bi cocuklar için kitap hazırlıyosak cocukların dunyasını bilmemiz gerek hislerini duşuncelerini yada ne bilim herşeyi bilmeliyiz şu hayatı dibinden başına kadar yaşamalıyız cunku muşteriyi biz secmiyoz her meslegi bilmeliyizki o meslekle ilgili bi iş geldiginde yapabilelimOzaman sadece yetenek ve hayal gücü diye sınırlayamıyoruz değil mi.
Sayın Tekin,
Son noktanız güzel ve doğru olmuş..O zaman şu çıkıyor "Herkes Grafik Tasarımcıyım demesin" .... başlık olması gerek..Yada "Siz,Grafik Tasarımcımısınız yada Kendinizi Grafik tasarımıcımı zannediyorsunuz"
Bir önemli konu daha var.P.shop-Corel bilmeyen(*) kişilere de Grafik Tasarımıcı denilebilirmi?
Yani kullandığı aracın vitesinin ne işe yaramadığını bilmeyen kişi araba sürebilirmi?
(*)az/orta
tasarımcı bence genel olarak; "özgün" olanı tasarlayan ve ürettiğini pazarlayabilendir..
Pazarlamak ticaret işidir. O farklı bir mevzu. Elbetteki satamadığın tasarımın kimseye bir faydası olmaz. Fakat satamayan kişiyede sen grafik tasarımcı değilsin demekte doğru olmaz.
tasarımcılık her işten çok farklıdır ve hiç bi işe benzemez...
bir şeyleri alıp yapıştırmak değildir tasarımcılık yeni bir şey üretmektir..
her yeniyi üretende tasarımcı degildirki bence yeni ve uygulanır olması gerekir bence ay amma muhalefet olduk ya sınırlama koyupda yazdıgınız zaman ister istemez cvp yazıyorum :emo: tasarladıgının uygulanabilirligi ve beyenilirde olması gerekir yoksa cok sacma bişeyide yapabilirsin.sadece degişiktir ama bi işe yaramaz..kullanılmaz
tasarımcı yaptıgı işi bedavaya yapmıyor sanırım mutlaka maddi bir bedel için de yapıyor bu işi.işin içinde paranın oldugu alış verişin oldugu hizmet karsılıgında alınan bir meblag varsa bu kısmende olsa ticarete girmiyormu? ayrıca satamayan kişiye sen tasarımcı değilsin gibi bişey de demek istemedim..ürettiğini pazarlayabildigi sürece işinde gercek anlamda iyidir demek istedim..cok muhalifsiniz volkan
Basilabilir nitelikte, baskı teniklerine uygun grafik tasarim yapmak gibi sanırım...
Satmak ise kazanç elde edip yeteneği ve mesleği olan işe devam edebilmek için gerekli olan bir olaydır.