Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tasarımı Lütfen Yardım?

Ozan94

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba ben bu sene düz liseden mezun oldum malum tercih dönemi var önümde.
Ben web ve grafik tasarımı üzerinde uzmanlaşmak istiyorum ancak çizim yeteneğim yok gerçekten çöp adam zor çizerim:crying: Photoshop,coreldraw gibi programlar hakkındada kullanma bilgim yok. Ancak bilgisayardan anlarım ve öğretileni çabuk kaparım. Sizce ben geçmi kaldım ? Üniversitede grafik tasarımı yazayımmı ?(2 yıllık sonra dgs ile 4 yıllığa geçebilirim sözelim iyidir) Bunun yanında grafik tasarım kurslarınada gideceğim tercihlerden hemen sonra üniversiteye başladığımda temel bilgim olsun zorlanmıyayım diye? Sizce nasıl becerebilirmiyim ne düşünüyorsunuz ?

demir13

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafiker arkadaşları olan bir webmaster olarak şimdi yanlış yönlendirmeyeyim ama bildiğim kadarıyla Grafik Tasarım bölümüne yetenek sınavıyla alıyorlar. En azından benim bildiğim bir kaç üniversitede öyle.

Bir grafiiker için bence kalemle çizebilme yeteneği olmazsa olmaz bence. Çünkü o ayrı bir sanat ve grafiker dediğimiz kişide çizim bilinci, tekniği, sabrı olması gerekiyor en basitinden. Sadece program kullanabilen biri olarak grafik alanında çok yaratıcı bir şekilde ilerleyemezsin diye düşünüyorum. Kağıt üzerinde karalayabilmek önemli.

Dolayısıyla bence üniversite için geç kalmışsın ancak başvurmak istediğin üni.den daha sağlam bilgi alabilirsin. Bu işi grafiker olarak yapmak istiyorsan şu an kazanabileceğin bölümü okurken diğer yandan büyük bir sabır ve azimle kendini geliştirebilir, ilerki yıllarda çalışmalara başlayıp kendine bir yol çizebilirsin ama dediğim gibi kalemle çizebilen o yetenekli arkadaşlara göre yarışa bir kaç adım geriden başlamış olacaksın.

/Yukarıda yazdıklarım "yönlendirmeden" çok kendi düşüncelerimdir/

Ozan94

🌱Yeni Üye🌱
Grafiker arkadaşları olan bir webmaster olarak şimdi yanlış yönlendirmeyeyim ama bildiğim kadarıyla Grafik Tasarım bölümüne yetenek sınavıyla alıyorlar. En azından benim bildiğim bir kaç üniversitede öyle.

Bir grafiiker için bence kalemle çizebilme yeteneği olmazsa olmaz bence. Çünkü o ayrı bir sanat ve grafiker dediğimiz kişide çizim bilinci, tekniği, sabrı olması gerekiyor en basitinden. Sadece program kullanabilen biri olarak grafik alanında çok yaratıcı bir şekilde ilerleyemezsin diye düşünüyorum. Kağıt üzerinde karalayabilmek önemli.

Dolayısıyla bence üniversite için geç kalmışsın ancak başvurmak istediğin üni.den daha sağlam bilgi alabilirsin. Bu işi grafiker olarak yapmak istiyorsan şu an kazanabileceğin bölümü okurken diğer yandan büyük bir sabır ve azimle kendini geliştirebilir, ilerki yıllarda çalışmalara başlayıp kendine bir yol çizebilirsin ama dediğim gibi kalemle çizebilen o yetenekli arkadaşlara göre yarışa bir kaç adım geriden başlamış olacaksın.

/Yukarıda yazdıklarım "yönlendirmeden" çok kendi düşüncelerimdir/

teşekkür ederim. 2 Yıllık okullar yetenek sıanvıyla almıyor puanla alıyor ancak öncelik meslek liselilerin. Daha sonra sınavla 4 yıllığa tamamlayabiliriz. Peki web tasarımda bir yeteneğe ihtiyaç varmı sizce ? Birden web ve grafik farklı şeyler değilmi neden sürekli ikisi bir arada kullanılıyor ve iş ilanlarında ikisininde bilinmesi isteniliyor :sweating:

demir13

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İkisinin arasındaki fark aslında isimlerinde yatıyor. Birinin temeli grafik iken diğeri web; yani kodlar. Kodlarla bir sitenin çalışacak iskeletinin oluşturduğunuuzu düşünün, onu uygun bir grafikle giydirmek gerekir.

Tabi bu tasarımı yaparken önce kodlamaları bitirelim sonra tasarıma bakarız gibi bir durum olmuyor. Düşünce aşamasında daha çok "tasarım" ön planda oluyor. Genel konsepti belirlemek, renkler, uyumluluk, kullanılacak fontlar, fotoğraflar vb vb. Bunları, yani tasarımı bellirledikten sonra tasarımı işleyecek kişi / sanatçı grafikerdir. Ve hazırlanan bu tasarımları online olarak hayata geçirmek, onları ayakta tutmak ve kimi zaman hareket ettirmek için kodlara ihtiyacımız var. Kodlar da bir kaç kademeye ayrılır; isterseniz onlara hiç girmeyelim =)

İş ilanlarında bu iki farklı konunun tek bir kişiden istenmesi malesef bu ülkedeki konuya yaklaşım düzeyini ve sömürü sistemini gösterir. Doğrusu grafik tasarımcısı ayrı, Front End Developer'ı ayrı Backend Developer'ı ayrı, Fotoğrafçısı ayrı, Editörü ayrı gibi gibi alanlar oluşturmaktır. Tabi bu iş bütçeye de bakmakta, vizyona da bakmakta, bir çok etmen bulunmakta...