Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafiker Gözüyle İstanbul Diyince Aklınıza Ne Gelir?

lionbird

🌱Yeni Üye🌱
Uzun yıllar istanbulda bulunmuş biri olarak, istanbul deyince sabah gün doğumundaki panoramik görüntüsü, yüksek binaların ve betonlaşmanın olmadığı tarihi dokulu bir yer düşünmek isterim. Bu bahsettiğim vasıflar bir tasarımcıya müthiş ilham verir ama bulunabilirse tabi....

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Uzaktan davulun sesi hoş gelir.

Dışarıdan bakanlara taşı toprağı altın, içinde yaşayanlara aslanın midesindeki ekmek misali... Bir bağımlılık İstanbul; hem seni tüketir nefret edersin kurtulamazsın, hem sana zevk verir 3 gün uzaklaşsan özlersin, onsuz yapamazsın.

Türkiye'nin ekonomik yükünün %70'ini sırtlamış, yaşlı, yorgun, mutsuz şehir... Geceleri yapay ışıklarla süslenen, şımarık veletlerin küstah kahkahaları ve maskeli yüzleriyle boğuşan üzgün şehir... Toprağını bırakıp ekmek parası peşine düşmüş fukaranın içinde boğulduğu, yalnızlaşıp yokolduğu kayıp şehir...

Bir rüya şehirdir İstanbul; bazıları için Shangrilla bazıları için ise karabasan.

dostum sana katılıyorum.

İstanbul hakkında iyi şeyler yazmayı çok isterdim ama ne yazık ki yalancı olamam. gençliğimi benden alan şehir. hayallerimi hayatımı solduran şehir.

onun hakkında soyleyebileceğim en iyi şey, kadıköyde bi kahvede sadece selam vererek yanına oturduğum yaşlı bir amcanın hikayesini dinlemek.

ve balık ekmek....

sadece bu kadar.

kaptan

🌱Yeni Üye🌱
:cool1:Her köşesinden her karesinden başka bir görüntü çıkan şehir Gözünüzü herhangibir yöne çevirirseniz çevirin mutlaka bir tarasım için fikir çıkartabilrsiniz hangi köşesi olursa olsun....

mgrafik

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ayasofya, Sultanahmet, Galata Kulesi, Gemiler, Boğaz Köprüsü, gelir benim aklıma:)

rooo9yavuz

🌱Yeni Üye🌱
istanbul başlıbaşına bi tema
ancak hiç gitmediğim için bilmiyorum
ama duyduğumuz kadarıyla
istanbulun o güzelliklerine gölge düşüren olaylar aklıma geliyo

dila_suu

🌱Yeni Üye🌱
istanbul diyince akla o kadar çok şey gelir ki ama benim istanbul diyince aklıma büyük şehir geliyo eskiden kimsenin ulaşamayacağı ama te idaeli olan büyük bir şehir ama şimdi ne yazık ki insanların kötülük yapabileceği ve bütün güzelliği sadece değrsizlikten bitirdiği bir şehir...

lionbird

🌱Yeni Üye🌱
dila_suu sana katılıyorum, çok güzel vurgulamışsın istanbulu...

lionbird

🌱Yeni Üye🌱
böyle devam et, aramıza hoşgeldin dila_su...

dila_suu

🌱Yeni Üye🌱
tamam sizi mahcup etmemek için elimden geleni yapıcam...

derya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
istanbul adına söylenicek birşey bırakmamış arkadaşlar biraz acımasız biraz iltifatkar ama her insan için farklıdır istanbul bukadar laf ettirebiliyorsa kendinden:lol:
Ben kendi adıma söyliyim güzeldir benim istanbulum:peace1:

hazerd

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
TEM otoyolu ve bağlantı yolları ve ara sokakların karmaşıklığı... para için her şeyi yapabilecek kapasitede insanlar...

aLcaK

🏆Pro Tasarımcı🏆
Gecenin karanlığında sokak lambalarından üzerime süzülen turuncu renktir...

tuğbasayıköz

🌱Yeni Üye🌱
ilk önce gözlerini kapat ve hayat et .Hayal gücünle bir istanbul fotoğrafı çek.
o fotoğraftan yola çıkarak bir şeyi daha hatırla...grafiker gözüyle bakmak demek, en sade en uyumlu bir şekilde minimal hatlarla konuyu aktarmak.
Ve sana yer ismi söylemek yanlış olur.Önemli olan senin aklındaki istanbul yani
senin istanbul'un. En iyi kendi fikrini yansıtabilirsin. İyi düşün silüyet oluştur, sadeleştir ve uygula renkler ve yazılar önemli...kolay gelsin.

fenasi_35

🌱Yeni Üye🌱
Yıllardır hep gezmeye yada kısa iş ziyaretlerine sebep geldiğim şehir, bekle beni yılbaşından sonra bende senin koynunda uyumaya geliyorum.

kimber47

🌱Yeni Üye🌱
ben istanbulu görmedim ama istanbul deyince aklima ufacik bir karincanin icinden cikan kocaman bir fill gelir :)))) sacma ama aklima bu gleiyor :)))))

ermandemirer

Acemi Tasarımcı
dar, yokuşlu, taş döşemeli sokaklar, Salacak Tophane Rıhtımı, Eminönü simitçiler