Evet doğru söylüyorsun gökhan, kitap kapağını tasrlamak, özgünlük gerektirir. Elbette, hep ressamların tabloları, fotoraflar falan seçmek nereye kadar?
Bazen bir resim, bir ressamın tablosu diyelim, kitabı okursun ve dersin ki, işte bu o kitap için bir resim.
Bu bence olmalı da... Yani bu kolaycılığa kaçmak değil de, bazen gerekli olabilecek bir şey bana göre
Ama dediğin gibi, kitap kapağı tasarlamak tamamen özgün bir çalışma, ben de bu yüzden bu tasarımı çok seviyorum zaten
Evet özgün olan şeylerden hoşlanıyorum, nesnel olan şeyleri pek sevmem
Ama ben sana çizimim iyi değil derken, şunu demek istedim:Mesela bir sayfaya güzel bir çizim yapamabilirim, her hangi bir şeyin çizimin çok iyi çizemeyebilirim, ama bu kitap tasarlarken de böyle çizim yapamıycağım anlamına gelmez.
Cetveli kullanıp ölçü almasını becerebilirim herhalde. Tabii ki bunu eğitimi alıcam.
Mesela, bir sayfaya güzel bir elbise çizemeyebilirim, ama tasarlıycağım kitab için bir çizim yapabilirim, arada fark var!
Biri daha güzel resim çizmeyi gerektiren bir şey, diğeriyse, tasarlıycağın şey için çizim yapabilmek!
Benim niyetim ressam olmak ya da karakalem ustası olmak falan değil, sadece tasarımcı olmak istiyorum.
Yazdıkların için teşekkürler, böylece biligi sahibi oluyorum. İlgili çalışmaları nasıl takip edebilirim ki? işte o anlam da bu site çok faydalı oluyor