grafiker olmak umuduyla aranıza katıldım cs3 indirdim türkçe olduğu için arkadaşlar ben grafikerlik yolunda hangi yoldan gitmeliyim photoshopu öğrendiğim zaman kendimi grafiker olarak görebilirmiyim. hangi programları öğrenmeliyim internette ilanlar ar grafiker aranıyor içerikli bu ilanlara başvurmak aradığınız grafiker benim diyebilmem için neler bilmem gerekiyor. beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.
Grafiker mi olmak istiyorsun. Şöyle anlatayım aşçı olmak isteyen bir kişi hem salata hem çorba hem pilav hem börek hem tatlı..... bilmek zorunda. mesela gittin anlaştın bir lokantayla o lokanta senden müşteri tatlı isterse tatlı, çorba isterse çorba yapman gerekiyor. Özel anlaşıp ben sadece salata yaparım dersen patronda tamam derse sorun yok ama mesleğinde yükselemezsin.
Gelelim grafik işine:
grafik denince onlarca program ve onlarca tasarım alanı var. sen sadece bir alanda uzmanlaşayım gerisini boşver dersen sen bilirsin tabi ama yok ben hepsinden anlayım dersen kolları sıvayacaksın.
örnek:
photoshop: resimlerle ilgili bir program herkesin ilk aklına geldiği fotoğrafçılar kullanır.
corel draw- ıllustrator-freehand(bunu bilmiyorum arkadaştan çalarak yazıyorum):Bunlarda matbaa programlarıdır basımla ilgili herşey bunların elinde düğün kartı, takvim, kartvizit gibi
in design: dergi gazete hazırlanmasında çoklu sayfa programı. Quark express var ama onu da bilmiyorum.
Bunlar ilk etapta gerekliysede 3d çizimler için ekstra programlar var 3d max autocad, gibi ama bunlara hiç girme sadece kafa karıştırır.
Bu programlar birbirinin kardeşidir birini öğrenince diğeride beraberinde gelir.
Önce photoshopla başla içini dışını ne varsa öğren internetten video izle uygula örnek çalışmaları yapmaya çalış. türkçe sürün hiç iyi fikir değil. programları ingilizce kullan bir zahmet. bilmiyorsan programla beraber ingilizceye de el atmalısın. Nihayetinde bu programları yapanlar ingilizce konuşuyor. en güzel kaynaklar ingilizcedir kanımca. zaten sitelerde gördüğün dersleri anlatanlartda ingiizce sitelerden öğrenip anlatıyor.
yeni gördüm cs3 eski sürüm.
şimdi cs6 çıkmışken o sürümü kullanma.
cs5 indir.