Neler yeni

Grafiker Olan Arkadaşıma Kartvizit Çalışması

güliz gündüz

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım için yaptığım kartvizit çalışması :smile: iyi yada kötü hepinizin yorumlarını bekliyorum :kiss1: şimdiden teşekkürler

kartvizitg.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

azap0

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hoşuma gitti. başarılar

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
öncelikle bir grafiker neden bir grafiker için kartvizit yapar bu kesinlikle merak konusu..
keşke kartviziti yapılan grafiker kendi kartviziti için kendi emek harcasa kendi el emeği göz nuru olsa ama olamamış bu böyle ve sizin tarafınızdan grafiker arkadaşınıza yağtığınız kartvizit için diyeceğim çok hazır duruyor hiç emek yok gibi.. vector seçilmiş fon yapılmış bir kaç yazı bitmiş ne yazık ki..

güliz gündüz

🌱Yeni Üye🌱
sadelik ihtişamdır basit değildir... fonu için emek harcamadığımı nerden biliyorsunuz???

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
sadelik ihtişamdır basit değildir... fonu için emek harcamadığımı nerden biliyorsunuz???

eleştirilere açıkmıyız önce bunu sorgulayalım güliz hanım :) font için yeteri kadar emek harcamadığını düşünüyorum bence 1000 kadar fontu (muhtemeln okadar fontun vardır yüklü) bir baştan sonra tekrar incele daha yakışanını bulabilirsin tabiki zeminin çok koyu olduğu için bununbaskı aşamasınıda düşün tırnaklı font kullanmanı tavsiye etmem yada yazının etrafını şişirmeyi unutma...

murat12

🌱Yeni Üye🌱
mrb güliz hanım ben beğendim gayet ağır olmuş açık ve cırtlak renklere aşinadır nedense görsel sanaat ehli istisnalar hariç tabiki çok sade ve hoş olmuş ayrıca çok sırıtmamasına dikkat etmeniz ayrı bir fon oluşturmuş arka planda gayet güzel elinize sağlık genel anlamda olumlu Hoşça kalın

oreiro

🏆Pro Tasarımcı🏆
eleştirilere açıkmıyız önce bunu sorgulayalım güliz hanım :) font için yeteri kadar emek harcamadığını düşünüyorum bence 1000 kadar fontu (muhtemeln okadar fontun vardır yüklü) bir baştan sonra tekrar incele daha yakışanını bulabilirsin tabiki zeminin çok koyu olduğu için bununbaskı aşamasınıda düşün tırnaklı font kullanmanı tavsiye etmem yada yazının etrafını şişirmeyi unutma...

katılıyorum

güliz gündüz

🌱Yeni Üye🌱
eleştirilere açıkmıyız önce bunu sorgulayalım güliz hanım :) font için yeteri kadar emek harcamadığını düşünüyorum bence 1000 kadar fontu (muhtemeln okadar fontun vardır yüklü) bir baştan sonra tekrar incele daha yakışanını bulabilirsin tabiki zeminin çok koyu olduğu için bununbaskı aşamasınıda düşün tırnaklı font kullanmanı tavsiye etmem yada yazının etrafını şişirmeyi unutma....

elbette nezaket kurallarını aşmadığı sürece eleştirilere açığım:smile: tasarımımı düzeltirken dediklerinizi göz önünde bulunduracağım bahtınur hanım teşekkürler:)

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆

size ihtişamlı geliyor olabilir haklısınız ama bana arka fon, kullandığınız oklar ve çizgisel karışık şekiller hepsi hazır vektör kullanımı gibi "basit" geliyor. yani sıfırdan çalışsanız böyle yorumlamam bunu ama kartvizit hele ki bir grafikerin kartviziti çok uğraş gerektirmeli yaratıcılık olmalı böyle hazır metaryellerle olmamalı.

bu kartvizitle bir müşteriye gittiğinizde ki o müşteri internet gezgini çat pat tasarımlardan haberdar biriyse böyle bir kartviziti aldığında ne düşünür biliyor musunuz ? "kendi çalışmasında bile hazıra kaçıyorsa kim bilir bizim tasarımlarımızda neler yapar" diye düşünür. ve kesinlikle olumlu dönüş yapmaz. burda kimseyi kırmaya çalışmıyoruz genel olarak bütün herkese yardım etmeye çalışıyoruz bu bir yanlış ilk yorumda bunu anlattım kabul etmediniz sadelik ihtişamdır dediniz şimdi daha açıklayıcı yazıyorum umarım alınganlık yapmadan anlayabilirsiniz demek istediğimi.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
"Reklam Tanıtım" anlamsız bir ifade olmuş, sanırım araya "ve" koymanız gerekmekte "Reklam ve Tanıtım" şekilde daha doğru okunacaktır.

Ayrıca emin olmamakla birlikte çalışma RGB modunda çalışılmış gibi, aman dikkat CMYK olarak tekrar gözden geçirin (foruma yüklenen resmin RGB olduğunu biliyorum) ben çalışmanın orjinalinden de şüpheliyim.

blackpearl

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.pdftasarim.com
Ellerinize sağlık öncelikle, çalışma sade ve hoş duruyor. Ancak, malesef kullandığınız arka plan olsun, font olsun, kişiyi grafikerden çok bilgisayar mühendisiymiş ya da teknolojiyle ilgili bir meslek sahibi biriymiş gibi gösteriyor. Bu çoğu grafikerin atladığı, ama çok da önemli olan bir ayrıntı. Sadece görsel anlamda çekiciliği değil, çalışmada kullanılan görsellerin de anlamlarını bilmek gerekir, ki kartvizit kişinin kimliğidir, mesleğini bile metafor edemeyen bir tasarımcı, başka işleri nasıl başarıya kavuşturabilir ? Bu bakımdan, çalışmanız her ne kadar hoş olursa olun, anlamlandırma açısından başarısız buldum. İyi çalışmalar dilerim

Pınar Bozdemir

👑Efsanevi Grafiker👑
Yaratıcılık bir tasarımcı için çok önemli kartvizit çalışmanızda basit olmuş açıkcası daha orjinal olabilir.