Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafiker veritabanı oluşturulsa iyi olmaz mı?

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu freelance grafikerlik kavramı popüleritesini neye göre arttırıyor, tabi ki vergisiz, elemansız paranın ödemesinin takibinin yapılmadığı bir sistem olduğu için. Aslında tüm grafikerlerin meslek kaydı yapılsa ve veri bankası oluşturulsa, işi alsın almasın bizim ödediğimiz gibi götürü usulü bir vergiye tabi olsa acaba freelance çalışanlar köle rakamlarına tenezzül eder mi veya bu kadar kendini ucuza pazarlar mı? Herşeye vergi koyduğu için devleti suçlasam da en azından eğer içimizden iktisat mezunu, öğretmen, memur, msnden yetişenler vs gibileri elenecekse ben fatura ve gelir vergisi ödemenin dışında "mesleki değer vergisi" vermeye raziyim. Yeterki mesleğimiz birilerinin elinde maymun edilmesin. ve ekmek elden su gölden para da hiç bir vergi ödemeden ve kayıt altına alınamadan havadan gelenlerin belki bir nebze olsun önü kesilir. Ve basılı ürünlerin dağıtımında tıpkı gazetelerde olduğu gibi il mülki amirliklerine ve il resmi kütüphanelerine birer adet verilmesi aksi halde korsan yayın statüsüne alınarak dağıtımının engellenmesi sağlansa, tasarlayan ve yayınlayana ait künye belgesi düzenlense ya da sanal olarak baskı öncesi e-onay sistemi olsa devletten bu sayede reklamlar kayıt altına alınsa, reklamı yapanın kaydı tc kimlik numarasına işlense ve hem emek korunsa hem de iş yaptığı belli olsa, NE DERSİNİZ cok mu bürokratik oluyor. Ama herkesin bir sendikası var kaçak işçiye hayır diyen, bizde ise bu mesleği koruma adına bizi temsil edecek bir resmi makam yok ya ad var da cözüm yolları aramıyor. Ne biliyim yine efkar basmış galiba. :)

severkan

🌱Yeni Üye🌱
belli oluyor meslek asıgı oldugunuz.kesim payları ve pdf ile ilgili bi soru sordum siz ise açıklamak yerine pdf olarak kaydet yeter dediniz.ya sizde bilmiyorsunuz grafikerim diye geçiniyorsunuz yada benim gibi acemi birine bilgilerinizi çok görüyorsunuz.olsa iyi olmazmı yok şöyle olur yok böyle olur demektense kendiniz girişimlerde bulunun eminim dikkate alınacaktır ilgili makamlarca.

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
sayın öğrenci, birincisi bir broşürün photoshopta hazırlanmasında ısrar edenlere karşıyım, sitede o kadar photoshop dersi varken ve hazreti google da pdf olarak kaydetme dedidiğinizde bir çok anlatım dosyasına ulaşabilecekken buna başvurmayanlara karşıyım, ikincisi kesim payları ile ilgili sitede bir cok paylaşım yapılmışken sürekli olarak aynı konularda yardım yardım diye açılan konu başlıklarına karşıyım, üçüncüsü bunu mesleklikten cıkaranlara karşıyım, dördüncüsü save as içinde yer alan pdf uzantısını bulamayacak kadar konunun dışında olduğu halde bana akil verenlere karşıyım, dördüncüsü girişimlerde bulunup bulunmadığımızı bilmeden desteksiz yazanlara karşıyım. Beşincisi üye bilgilerine tıklayıp paylaşılanlara ve yazdığım konulara ve cevaplara bakmadan kendisine yönelik bir şey yazildi diye sitemkar cümle kuranlara karşıyım. Belediyelerin bizler ajans açarken talep ettikleri usta öğreticilik belgesi (diplomanız yetersizdir ne hikmetse diplomanızla denklik sınavına tabi tutulup ille o belgeyi aliyorsunuz mesleki eğitim merkezlerinden) bu meslek dalında neden kaldırılmış durumda ve bu okullar tabelacı ile artik bizi neden kariştirmiyor bir araştırınız. Kac defa dilekçe yazılmış itirazlar il encümenine karar çıkartılana kadar kaç defa yapılmış. Yaşınız kac bilmiyorum ama pencerenin iki metre gerisinden durarak herşeyi gördüğünüzü zannederek yaşamayın, pencerenin ya önüne kadar ilerleyin ya da kapıdan çıkıp öyle bakın. Çalışma hayatınızda başarılar.

Ve lütfen bir şikayetiniz varsa onu açtığınız konu altında yapın.!

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
sayın öğrenci, birincisi bir broşürün photoshopta hazırlanmasında ısrar edenlere karşıyım, sitede o kadar photoshop dersi varken ve hazreti google da pdf olarak kaydetme dedidiğinizde bir çok anlatım dosyasına ulaşabilecekken buna başvurmayanlara karşıyım, ikincisi kesim payları ile ilgili sitede bir cok paylaşım yapılmışken sürekli olarak aynı konularda yardım yardım diye açılan konu başlıklarına karşıyım, üçüncüsü bunu mesleklikten cıkaranlara karşıyım, dördüncüsü save as içinde yer alan pdf uzantısını bulamayacak kadar konunun dışında olduğu halde bana akil verenlere karşıyım, dördüncüsü girişimlerde bulunup bulunmadığımızı bilmeden desteksiz yazanlara karşıyım. Beşincisi üye bilgilerine tıklayıp paylaşılanlara ve yazdığım konulara ve cevaplara bakmadan kendisine yönelik bir şey yazildi diye sitemkar cümle kuranlara karşıyım. Belediyelerin bizler ajans açarken talep ettikleri usta öğreticilik belgesi (diplomanız yetersizdir ne hikmetse diplomanızla denklik sınavına tabi tutulup ille o belgeyi aliyorsunuz mesleki eğitim merkezlerinden) bu meslek dalında neden kaldırılmış durumda ve bu okullar tabelacı ile artik bizi neden kariştirmiyor bir araştırınız. Kac defa dilekçe yazılmış itirazlar il encümenine karar çıkartılana kadar kaç defa yapılmış. Yaşınız kac bilmiyorum ama pencerenin iki metre gerisinden durarak herşeyi gördüğünüzü zannederek yaşamayın, pencerenin ya önüne kadar ilerleyin ya da kapıdan çıkıp öyle bakın. Çalışma hayatınızda başarılar.

açtığınız konuda ve yazdığınız cevaptaki her kelimeye katılıyorum. böyle bir düşünce için de sizleri tebrik ediyorum.
ama demişsiniz ya fazla mı bürokratik oldu diye. evet bence fazla bürakratik olmuş her ne kadar doğru bir duşunce de olsa.. ama daha basitleştirerek ve üzerinde fikir alışverişi yapılarak geliştirilip uygulanabilir bir sistem her freelance çalışan da vergi mükellefi olsa ve bir işi yapıp arkasında durmadan çekip gidemese.. ama çok zor bir uygulama gibi geliyor ülkemiz ortamında..

severkan

🌱Yeni Üye🌱

konuyu nerelere götürmüşsünüz yazık.mesele halbuki yardımseverlikle ilgiliydi.kendinize taş atılınca konuşmasını biliyorsunuz.oysa ordada diyebilirdiniz google yaz çıkar yada sitede arat diye.yardım etmek istemediğiniz açık.ögrenci oldugumu görmüssünüz sitede yeni oldugumuda görseydiniz keske.göremezsiniz çünkü görmek istediğinizi görürsünüz.sizin gibi 200 300 küsür mesaj atmıslıgım yok.siteyi sizin kadar etkilide kullanamam.merak ediyorum acaba bu konuda daha önce paylaştıgınız ders varmı.varsa takdir ederim ama olacagınıda sanmıyorum.photoshop ta broşür yapma işine gelince başka program bilmediğime göre nerde yapabilirim.merak etmeyin ben ne grafikerim nede grafik tasarımcı.mesleğinizide ayaklar altına almam.zaten bi yakınıma yapacagım tek bir iş.Sizin yüzünüzden photoshopu bile birdaha açmıycam.Umarım mesleginizi benim gibilerden kurtarıp huzura eresiniz

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
polemige girmiyorum. hayatınızda başarılar.