Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafikere bahşiş

ahmetvrl

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.aresreklamhizmetleri.com
Herkese günaydın arkadaşlar,

Sabah sabah nerden aklına geldide bunları yazdın demeyin inanın dün gece yatarken birden kafamda ampül patladı aha oda ne yarın grafikerler.net e süper bi konu buldum hemde üzerinde bayağı bi tartılışılacak bi konu.

Ben kendi küçüklüğümden biliyorum bahşiş süper bi olay aynı zamanda manavda falan çıraklık yaptığımdan (İSTANBUL-SAHRAYI-CEDID) beridir çok hoşuma giden bi olaydır.

Fakat şimdi durum farklı yıllardır çalış çabala çok şükür güzel bi mevkiye gel (inşallah dahada yükselirim) bazı müşteri arkadaşlar bu olayı hala sürdürmek istiyorlar, Ha şundan dolayı olabilir,
- Arkadaş sen bizim işle gerçekden süper ilgileniyorsun, buyur buda benden sana bi çorba parası olsun

hayda nerden çıktı şimdi bu çorba parası ben çorbaya para vermemki

Gelde çık işin içinden

VELHASIL durum özü şu arkadaşlar o kadar lak lak yaptım ama konuyu bi cümlede toparlanabilirdi aslında ama muhabbet ola

konununözü: bahşiş veya diğer adıyla bi çorba parası bi grafikeri işinde ne denli etkiler, yaptığı işi daha iyimi yapar yoksa paraya göremi yapar,

yorumlarınızı bekliyroum

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
ilk yorum benden olsun:)
vallahi hıımmm şeyy şimdii:) parayı kim sevmez de biraz tuhaf olur bahşiş bizim işte ya şahsen bize vermiyorlar:) ama belkide üçbeş senin deyiminle çorba parası atsalar daha da ilgilenilir.

ama düşünün bizler zaten müşteri memnuniyetini firma olarak benimsediğimiz için (herfirma böyledir) çorba parası atmasına gerek yok zaten biz üstümüze düşeni yapıyoruz. O da bunun bilinncinde..

ee veriyorsa geri çevirme canım sende vermiyorsada üzülme:D

mgrafik

🌟Usta Tasarımcı🌟
Veriyen bahşiş hediyeleşmek adına ise sorun yok amaaaa rüşvet mukabilinde bir yalakalık maksadı taşıyorsa zaten bunu hissedersiniz o zaman sıkıntı olur yapacağın işe de soğuk yaklaşırsın bence.....

sdtr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
talep ettiğin ücreti alıyosan öpüp başına koyacaksın. bahşişmiş, çorba parasıymış bence bunlar hatır gönül için yaptığın işlerde olur ki meslek zaten buna pek uygun bi meslek değil. düşünsene adama iş yapıcaksın reklam için ayırdığı bütçenin yarısını alacaksın nerdeyse ondan sonra tutup sana 20-50 bilemedin 100 ytl bahşiş verecek. gerçi müşteri portföyüne göre de değişebilir. ama yine de bahşiş verirse işiyle daha iyi ilgilenmesini sağlayacak bi unsur değil. onun yerine birkaç hoş söz, sıkı bi tokalaşma ve memnun bi müşteri daha çok motive eder bence.

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
mesleğe uygun değil al bununla çay içersin felan yani oldu olucak birde bahşiş kutusu yaptıralım garsonmuyuz komi yoksa odacımı saçma olur evet sıkı bir tokalşmamotive eder

___istanbul___

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
grafikerlik mesleğinde bahşiş olayı filan olmaz, çok saçma bir olay olur bence

Grafiker002

🌟Usta Tasarımcı🌟
şimdi arkadaşlar olaya şu yönden bakalım adamın birsine bir araç kaplaması yaptım yani yaptım derken aracın bri yeri vurulması oraya parça yapıldı neyse işim bitti adam gayet efendi birisi kardeş dedi adettendir buyur çay içersin diyerek cebime para soktu şimdi artık milletimizin gözünde bu olay adet gibi görünüyor almasan bu sefer karşı taraf farklı algılayabilir

koserim

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ya Para Değilde yemeğe Gitmek Gibi Falan Olsa Sıkıntı Olmaz Para girince İşin İçine İş Yerinde Sorun Olur.. Benim Düşüncem

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Bahsis olayi, grafikerlere olmaz...

Ama isinizden memnun kalan bir müsteri, çok çok küçük bir hediyeyle memnuniyetini bildiriyorsa bu hos olabilir...

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
bahşiş banada ters ama iş bitimi müşterimin yüzünden okunan memnuniyet ve referanslarınıza benide ekleyin cümlesi benim için en güzel bahşiş Dip not: Herşey para değildir. :D

grafikemal

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ne bahşişi yaa bahşişemi çalışıyoruz lütfen yaptığımız işin karşılığını versinler çorbayıda kendileri içsin bana ters

keskintepe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu konuyla ilgili başımdan bir olay anlatacağım

zamanında bir matbaada grafiker olarak calısıyorum işlek bir cadde üzerindeydik adamın biri geldi katalog ve broşür yaptırmak istediğini söyledi daha sonra patronla konustular anlastılar. Adam Erotik Shop işletiyor. Ve Sattığı ürünleri katalog halinde piyasaya sürmek istiyor. Tabi erotik shopta neler satılır az cok bilirsiniz. Neyse yaklasık olarak 1 hafta süreyle o adamın işiyle ilgilendim. Kimi zaman kendisi ile birlikte calısıyorduk kimi zaman kendim claısıyordum. Arada bir yemek ısmarlaması vs. oluyordu. Yani beraber çalıştığımız zamanlarda. Neyse iş bitti baskısını vs. herşeyi bitirdik. Adam işi teslim almaya geldi. Ve ozamanın parasıyla yani bundan yaklasık olarak 4 sene kadar önceydi zannedersem 40 YTL para verdi. Sizce bu parayı çektiğim eziyetler için mi verdi ? yoksa sus payı olaraktan mı verdi ? yada adetten olduğu için mi ? :)

Ne dersiniz. Bana sorarsanız tasarımı beğendiği ve işiyle gerçekten ilgilendiğim için verdi. Tabi bizde eyvallah dedik. Tabi bunun gibi birçok olay geldi başıma yaptığımız işlerden grafik tasarım ücreti almamıza rağmen bazen böyle insanlar cıkıyor :) sonu gelmesinde ..... :)

burhandmr

🌟Usta Tasarımcı🌟
olay emeginin karsiligini alma olayidir. türkiye de bu pek mümkün degil bildiginiz gibi, isine saygisi olan adam parasiz bile yapsa yapabileceginin en iyisini yapmali, bu her meslek için gecerli bence, zaten bir cok musteri emegimize corba parasi teklif ediyo, corba parasina matbaa koselerinde cürüyen ne cevherler taniyorum. biz zaten (cogumuz) corba parasina calisiyoruz.

Bekkaya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence bahşişi alan, işe biraz daha özen gösterir. Yada herkesin adına konuşmayım:

"Ne kadar ekmek, o kadar köfte" :D

kaptan

🌱Yeni Üye🌱
benim için öğrenci olarak biraz daha farklı bir durum bahşiş denildiğinde çalıştırğım birçok yerde nerdeyse benim aldığım paranın yarısından fazlasının bahşiş die verildiğinede şahit oldum ama yaptığım işe belli bir emek harcamışım ha zaten geneldede ghelen müşteriler öğrenciolduğumu bilip al bakalım öğrencisindir bugünlükte akşam bizden bi çorba içersin olayında oluyor ha nekadar ii sizlerinde dediği gibi güzl bir şekilde tokalaşmayı tercih ederim ama öğrenciye bahşişte lazım sanırım haksızmıyım :D