Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafikeri delirtmenin 3 yolu...

eralp

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.eryaman.biz
Asla ilk logoyu kabul etmeyin. Asla dokuzuncu logoyu da kabul etmeyin. Birçok değişiklik isteyin ondan; renkler, fontlar, clip artlar vs… Logoya resim eklemesini isteyin mesela. Bevels, Gradients, Comic Sans… ve 10. denemesinde, ona en çok 2. logoyu sevdiğinizi söyleyin…

ne iğrenç bir durumdur yaa:D o da güzel oldu bu da güzel oldu. 10 tane yaparsın gider 2.'yi beğenir:D

frp

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tam olarak nerde duydugumu yada okudugumu hatırlamıyorum ama cok güldüren bi olay vardı;

Müsteri her zamanki gbi grafiker garibanımızın yanına sandalyesini cekip kurulmus bir guzel, neyse sanırım moda afis tarzı bir çalışma var, bizim gariban zaten yanında surekli istekleri degisen musteriye katlanmaya kasarken adam birden, ya şu sola bakan mankeni biraz dönderelim diyor, grafikerimiz hemmen uyguluyor aldıgı emri, derken biraz daha sağa, yok olmadı sola.grafiker can cekisiyor.musterimiz en sonunda bombayı patlatıyor;
"kardes anlamadın ki sen beni, kız bana baksın diyorum, bize dogru boyle."

hmfgh.

semih_88_13

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benım en nefret ettııgım bir ton yazı verirler 1 metre tabelanın içine gelde çıldırmaa :)

dogangul

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.hatayhabermerkezi.com
evet çok dogru bir tespit bana bir tabela için 15 farklı şekil yaptırdılar en sonunda resimsiz düz yazı olsa daha iyi olur dediler. font olarakta revuve istediler, hemde fontu görerek değil direk ismini vererek.

Atlanturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bazen denediğim yöntem

:rofl:
ben bazen 5 tane çalışma yapıyorum, bir tanesine özeniyorum, diğerlerini sallıyorum :D

hatta geçen gün 3 kapak örneği yaptım, yazar en iğrencini beğendi :rofl:

tabi işime gelmedi değil...

Atlanturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tam olarak nerde duydugumu yada okudugumu hatırlamıyorum ama cok güldüren bi olay vardı;

Müsteri her zamanki gbi grafiker garibanımızın yanına sandalyesini cekip kurulmus bir guzel, neyse sanırım moda afis tarzı bir çalışma var, bizim gariban zaten yanında surekli istekleri degisen musteriye katlanmaya kasarken adam birden, ya şu sola bakan mankeni biraz dönderelim diyor, grafikerimiz hemmen uyguluyor aldıgı emri, derken biraz daha sağa, yok olmadı sola.grafiker can cekisiyor.musterimiz en sonunda bombayı patlatıyor;
"kardes anlamadın ki sen beni, kız bana baksın diyorum, bize dogru boyle."

hmfgh.

geçen gün bana da birisi denk geldi,
aynı sandalye mevzu,
adam iki boyutlu resmi üç boyutluymuş gibi, "kafasını az bu tarafa döndürelim" demesin mi...
yaşlı bir amcamızdı, yarım saat resmin boyutlarını, hatta cisimlerin hacimlerini, yüzeylerini anlatmak zorunda kaldım... :rofl:

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
çok güzel:)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Gülüyorum, gülüyorum; sanırım ağlamaya başladım... Birden aklımdaki komik düşünceler sinire dönüştü :D

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
valla bu maddelerden bana 3-4 tane yetiyor :D

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Yalnız var ya birden rahatlama geldi... düşündüm de bu metin Türkçe değil. Yalnız değiliz yani, dünyada ve belki de evrende var olan bir şey bu. Belki de uzalılar gerçekten vardır ve belki biri dikdörtgen ufo yapmak istiyordur ve müşterisi engel oluyordur :D Şaka bir yana başka ülkelerin tasarımcılara, grafikerlere yaklaşımlarının farklı olduğunu düşündüm ben hep... Değilmiş... Kapana kısıldık, kaçacak yer yok. Şimdi de huzursuzluk bastı... ben bu konuya girmeyeyim bir daha, işveren ve müşterilerin genel davranışları üzerimde olumsuz etki yapıyor :D

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
müşteri memnuniyeti her zaman için ön planda... sabrım onları bile şaşırtıyor...
ben delirmiyorum, aksine onlar deliriyo :D:D

koraydoganer

🌱Yeni Üye🌱
word dosyası ile birlikte göndermesi çok ilginç ne düşüünüyor acaba bunu gönderirken. Ulan mal zaten elinde jpg. tiff artık neyse bu var niye wordun içine eklersin.

elturco78

🏅Acemi Tasarımcı🏅
siz bir de bizim halimizi görseniz, compositingçi olarak sizin o hazırladığınız logoları anime ederken, ya da bir kaç dakikalık animasyonlar yaparken müşterinin neler istediğini duysanız bize acırdınız...ofise ilk geldiğinde çift monitörü görüp; aaaaa tek mousela nasıl o ekrandan ötekine geçiyorsun, şimdi bu tek bilgisayardan mı kontrol ediliyor diye sorular soran ve de nasa'ya gelmiş masum köylü gibi davranan adam 10 dakika sonra bambaşka bir yaratığa dönüşüp kendini dünyanın en iyi tasarım gözüne sahip adamı sanıyor...bizim ofis binanın en üst katında, bazen terastan aşağı koşarak atlasam mı, atlarken de müşteriye en güzel duygularımı haykırsam mı diye düşünüyorum...

ugurkurt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.catworks.net
zamanında benim bir müşterim yanımda tam 30 dk boyunca nefessiz konuştu, istediğini anlattı. ama ben ne yaptım? dinlemedim! evet dinlemedim. kelimesini dahi hatırlamıyorum. 30 dk sonrasındaki 5dk içinde afilli bir font, çakma bir logo kenara iliştirilmiş bir açıklama metni.. adamın dibi düştü resmen çok güzel oldu yapalım bunu falan dedi. yani ne yapacakmışız? dinlemeyecekmişiz. gözümüzü kapıyoruz vazifemizi yapıyoruz :)