Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafikerliğe İlk Adımı Attım:)

ozkanozel16

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hayırlı olsun arkadaşım,
sen yaptığını işi sev, sana zaten yiyebileceğinden fazla ekmek arası rus havyarı verecekler :))

By Computer

🌱Yeni Üye🌱
hayırlı olsun istedikten sonra herşey olur yeterki mücadeleden vazgeçme

bu neyin korkusu anlam veremedim, yön vermek yerine vazgeçme yönünde telkin vermek neden çok şaşırdım, kimse rızıksız kalmaz endişelenmeyin...

sağolasın mrtaxy tşk ederim düşüncen için:angel:.Evet kimse rızıksız kalmaz ona güveniyoruz zten hayırlısı dedik başladık bakalım hayırlısı..:smile:

qwerty1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence gidebildiğiniz yere kadar gidin bu sonuçta sizin hayatınız....

ama nur arkadaşımada katılıyorum bu işin eğitimini almış biri olarak ben bile iş konusunda ciddi sıkıntılar çektim.

yolun açık olsun

_NeXcO_

🌱Yeni Üye🌱
İlk olarak başarılar diliyorum sana. Bende bu meslek dalında eğitim almadım. Ama 4 yıla yakın süredir bu işi yapıyorum. Güzel paralar da kazanıyorum. Çok zor olduğunu söyleyemem ama kolay da değil. Kesinlikle kursla yada programları sula seller gibi yutmayla yakalayamayacağın bi çizgi yakalamalısın kendine. Programları kullanmak sadece kafanda tasarladığın şeyi hayal ettiğin şeyi somut olarak görünüm kazanmış bi biçime sokmaya yarayacaktır. Yani en önemlisi kendini sosyal olarak geliştirmelisin. Rahat, geniş, olumlu, yapıcı, hayatı seven birisi ol. Çünkü yaptığın şey bir sanat ve sende sanatçısın bunu hiç unutma. Tekrar başarılar...

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
hayýrlý olsun istedikten sonra herþey olur yeterki mücadeleden vazgeçme

bu neyin korkusu anlam veremedim, yön vermek yerine vazgeçme yönünde telkin vermek neden çok þaþýrdým, kimse rýzýksýz kalmaz endiþelenmeyin...

Kendi adima herhangi bir korku tasimam mumkun degil. Kaygim bu tur arkadaslar ve meslek adina olabilir.

Kendi rizkima ulastigim noktalarda, bu ve benzeri azimli arkadaslar yuzunden is kaybina ugrayacagim fikrine nasil kapilabildiniz?

"Nur neden vakit ayirip uyarmis olabilir?" in sizde uyandirdigi anlam kendinizi ayni sinifta goruyor olmanizdan kaynaklaniyor olabilir mi?

Simdi...
Konuyu acan arkadas az evvel baktigim kadariyla uzun suredir sitemizi ziyaret etmemis.
Sanirim bir fikir degisikligi soz konusu..

Bu isler icin emek harcamis deneyimli biri olarak Turkiyedeki grafik tasarim sektorunun ne hale geldigini,

Uc kurusa bes sallama tasarim yapip, onunda parasini alamayip hakki yenen* grafikercikleri,

Simdi sadece ogrenci olup Ileride aile babasi olacak, bu isten gelecek kazancla ev gecindirmek zorunda kalacak kisilerin, meslekte tutunmak, musteri kapmak adina kendi bindikleri dallari kestiklerini,

Ucuzlastirilmis bu meslek icinde hakki yenen, devamli firma degistirmek zorunda kalan, her defasinda bastan baslamaya mecbur olan bireylerin yasadigi zorluklari goren biri olarak

Uyarmaya calisabilirim ancak..

Bilhassa bir erkek icin daima daha zordur bu tur meseleler.. Bilirsiniz..

Hal boyle iken cesaretlendirmek yerine uyarmak cok daha gerekli bir tutumdur. Romantizme gerek yok, yapacak olan yapar zaten.. Severek yapmak yetmez...kedi mi seviyoruz arkadasim?! (bir arkadasta oyle demis.. Severek yap yeter :D)
acabasi olan ve kendinde o yetenegi goremeen kisiler adimlarini farkli mesleklere dogru atmalilar bence..

Saygilar

Son düzenleme:

canaksi2

🌱Yeni Üye🌱
çoğu arkadaşın dediği gibi şu anda bu mesleği yapan veya yapmak isteyen bir çok insan var üniversiteden çıkmış veya kursu bitirmiş özel kurs veya ismek devlet komik gelebilir ama ismek kursunu bitirende grafikerim diye geziyor 4 senelik üniversite bitirinde ama aslında senin nasıl bir grafiker olmak istediğine bağlı tasarımcı mı yada karikatür falan yatkınlığın varmı bunu kendin bilirsin yazıdıkça bitmez uzatmıcam sana tek tavsiyem su anda sana bütün programları actırırlar toolları gösterirler biseyler yaptırırlar boyle yapıp matbaaya gönderiyon derler daha yolun basındayken (böyle gönderirler) dediğim kısımlarda hocanı sıkıştır nasıl gönderirler kısmı en önemlisi matbaa aşaması yolun açık olsun

katman

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar ben ilistte bir yanlışlık yaptım ve içinden çıkamıyorum çizdigim herhangi bir şeklin köşelerinden yada herhangi bir yerinden tutup büyültemiyor veya küçültemiyorum nasıl eskı halıne getirebilirim acaba teşekkürler :sweating:

Imortall

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kardeş o kadar parayı verme.

Arkadaşa açmış olduğu başlık için teşekkür ederim, ben de yeni birisi olarak aranıza katıldım. Sormak istediğim şey bu 84 saatlik grafikerlik kurslarının gerekli veya gereksiz olup olmayacağıyla iligli... çünkü sizin görüşlerinize göre bu kursa katılacağım. Grafikerlik hakkında en ufak bilgim yok ve sadece temel olarak bilgisayara hakimliğim var. Nasıl bir yol izlemem lazım lütfen beni aydınlatırsanız sevinirim. Kendi kendime öğrenebilir miyim yoksa illa ki başlangıç için bu photoshop corel vb. gibi programları kurstan almalıyı mıyım? Kursun ücreti de tabi ki 600 tl gibi bir şey... sokağa para mı da atmak istemem. Dediğim gibi sizin görüşleriniz benim için çok önemli... mayıs ayı içinde başlayıp başlamayacağım belli olacak bu şekilde...

ismek kurslarında grafik tasarım bölümleri var ücretsiz. iphotoshop illustrator ve indesign ögretiyorlar ve gerçektende iyi eğitim veriyorlarmış. git bir araştır derim sonra o kurslara vereceğin 600ün 100 lirası ile bize yemek ısmarla :))))