Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir kişisel gelişim kitabı okumuştum, ağırlıklı olarak yaratıcılığı geliştirmenin yollarını aktaran bir kitaptı. Kitapta; "eve dönerken aynı yollardan gelmeyin, farklı yollardan gelerek çağırışımlarınızı çoğaltın" diyordu. Çağırışımlar çok önemli gerçekten insan beyni çağırışımlardan yola çıkarak yaratıcılığı buluyor ve bu çağırışımlar insan beynine resim olarak düşüyor yani şekiller daha akılda kalıcı oluyor, gezmek o yüzden önemli, farklı şeyler görerek çağırışımları çoğaltmak ve daha üretken olabilmeyi sağlamak.

Bunun yanında akıl haritalama diye birşeyden söz ediliyor ki, bu birçok büyük firmada insanlara uygulanmış, dünyaca ünlü bilim adamları tarafından kullanılan bir yöntem. Belki çoğumuz zaman ayırmaz ama denemekte fayda var. Örneğin üzerinde düşündüğünüz konuyu bir kağıdın tam ortasına, sizin için o konuyu anlatan anlamlı yada anlamsız bir şekil çizin, önemli olan sizin o şekli anlamanız. Ardından o şeklin etrafına oklar çıkarak o konunun size yaptığı çağırışımları yine anlayabileceğiniz şekillerle belirtin, ardından bu çıkardığınız birçok şekil için de oklar çıkararak aynısını tekrarlayın, aklımız da tam böyle çalışıyormuş, insan beyni hızlı çalıştığı için düşünürken de aceleci davranıyor, arada kaçan ayrıntıları belki böyle yakalayabiliriz, yani planlı düşünme yöntemi de denilebilir belki.

Ayrıca beynin sağ ve sol loblarını çalıştırmanın yolları da anlatılıyor, insanların çoğunun ya sağ ya da sol lobu ağırlıklı olarak çalışıyor ikisinin de eşit kullanımı yaratıcılığı ve dahiliği beraberinde getiriyor Picasso, Albert Einstein gibi dahilerin durumu da bu. Bunu geliştirebilmek için de örneğin sağ elimizle yazı yazıyorsak, sol elle yazı yazmayı veya şekil çizmeyi denemek veya her iki elinizle farklı yönlere doğru yazı yazmak, dişlerinizi diğer elinizle fırçalamak, diğer elinizle yemek yemek vs. Biraz başınız ağrıyabilir ama normaldir:)

Umarım işe yarar bir bilgi olmuştur...

Özellikle ikinci paragraf çok ilginç. Paylaştığınız için teşekkürler. :)

Sol elimle yazmaya başlayıp, tam kağıdın ortasına geldiğimde kalemi sağ elime alıp, yazmaya devam etmeye takmıştım bir zamanlar..

Başarmaya da başlamıştım ki; konuşurken bariz şekilde kekelemeye başlayınca vazgeçmiştim. Kimbilir, belki fazla yüklendiğimdendir..

evrem03

🌟Usta Tasarımcı🌟
hayal gücü aslında yetenek gibi birşey ama sonradan da olur bence yüzüklerin efendisini seyret bulutların rüzgarla dansını denizi balıkçı teknelerine bak eğer hayal etmek istiyosan hayalleri görmelesin bir simitçi çocuğun hayallerii bir sosyetenin parfüm kokusundan gideceği mekanı bir emlakçını kro görünüşündeki çakallığı hayal etmezlisin ama şizofreni olmadan tabi fazlada dalmıcan :) ama hayal edeceksin yıldızları soğuğu sultan ahmette gezerken sen olsan napardın diceksin kendine bir padişahın cübbesibdeki gizli sanatı göreceksin ve sen hep kendini bir adım ilerde hissedeceksin hayal edeceksin ve kimse sana yetişemicek bir işi yapmaya başlıcaksın düşünmeden ölesine mausla oynıcaksın resimlerle çizgilerle konuşacaksın birden aklına damlıcak hayaller ve biyerden bir ışık yakalayacaksın ve sonra peş peşe yağacak herşey bir bakmışsın hayallerini çizmişsin .... Hayal etmek güzeldir ama unutmamak gerek içinizdeki çocuğu öldürmeyin çünkü hayallerin en güzelini çocuklar kurar :)

:):) çok gaza geldim birden :D

evrem03

🌟Usta Tasarımcı🌟
andy'nin nesi var diye bir çizgifilm vardı :)
onu tavsiye ederim.çok seyrek izlememe rağmen düşüncelerim muzip bir hal aldı.söylediğim lafları esprileri kafamda çizer oldum.yaşadıklarım sürekli olarak karikatür gibi gözükmeye başladı :)
vcddpro26.jpg

furiousangel

🌱Yeni Üye🌱
Konu basligi altina yazilan bazi yorumlari okuduktan sonra diyorumki sana dinleye buldiginkadar trance muzik dinle uyumak uzreyken dinledigin trance makbuldur

furiousangel

🌱Yeni Üye🌱
Ha sunuda belirtmeliyim birileeini yaptigi bi produksiyonu yani film ve cizgi filmeli gorsel arak izlemen o yapimcinin yada dusuncenin seni etkisi altina almasi demektir buda senin hayal gucun olamaz sen trance dinlerken sende uyandirdigi duygulari gozlerin kapaliyken renkelre ve cizgilere donusturmeye calis bunu rock ya da metal dinleyerekte yapabilrsin bu arada yazim hatalarim olabilir maruz gurun lutfen

adotek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Hayal gucu için kurs yoktur. Kursta sadece program oğrenirsin. Bol bol dergi karıştırman lazım. Ozellikle yabancı dergiler çok yararlı oluyor. Birde senin gücün eklenince bak gor neler oluyor.

sevgiler

katılıyorum... yapılan işleri gözlemlemek çok etkili oluyor. tabi başka işlere bakarak iş yapmayı taklit gibi algılama. gözlem yapmak ilham verir :)

ercanarslans

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.kaplumbagagrup.com
Hayal gücü senın hayatla ne kadar içli dışlı oldugundan dogar. hayatla içli dışlı ol elinin tersiyle hıc bırseyı itme. empati nedir onu öğren.

ozdenmurat

🌱Yeni Üye🌱
hayal gücü ... :)

kardes merhaba bol bol arastır derim .. çok yönlü ol..yabancı televizyonları izle...eski dergileri katalogları karıştır bir zaman sonra anında şaşırtıcı işler yapabilir..ilham alabilir arşivden çıkarıp kullanabilirsin..dikkatini geliştir.. ille bir eğitim almayı düşünüyosan dikkat konusunda araştırma yap.. internette dikkat konusunu arastır. dikkat edince tarzları sunumları görebilirsin umarım faydalı olmuştur anlattıklarım uzattım biraz ama.. :)

tiykey

🌱Yeni Üye🌱
kardeşim ben bu sitenin yeni üyesiyim fakat sana önerim şu olur beyin ne kadar fonksiyonlu çalışırsa hayal gücü o kadar artar ben ayrıyetten Graffiti çiziyorum onun içinde hayal gücü gerekiyo. sana tavsiyem 2-3 işi aynı anda yap ki sadece bu işle uğraşırken aklına farklı fikirler şekiller tasarımlar gelsin. bkz.( kitap okurken bi yandan satranç oyna PCde + müzik dinle hafiften )

zuugoor

🌱Yeni Üye🌱
hayal gücü kursla olmaz parayla alınmaz karakter meselesidir bence ama çok değerlidir bu işte usta olursun ama ona sahipsen sanatkar olursun.Durur durur öyle bişey yaparsınki herkez gıpta ile bakar.Ama genelde para kazandırmaz :D

smartdark

🏅Acemi Tasarımcı🏅
SAÇMALA !!!

keloğlan ferrari ile safari turu yapsın, hızını alamayıp sibiryaya kadar ulaşsın, orada kovboy kıyafetli bir eskimo kızla karşılaşıp yuva (iglo) :) kursun, bir leylek bahçelerindeki timsahı ham yapsın... türünde hikayeler yaz kafanda, sınır tanıma.

mesela ıssız bir adaya düşsen yanına alacağın şeylerden biri gemi diğeri yakıt olsun... hatta kendini gemi ile de sınırlama, apaçi helikopteri iste, uçarak kaç. ya da bir sondaj makinesi iste, dünyanın öbür tarafından çık...

bir örümcekle bir kurbağa çiftleşirse melez yavrusu nasıl görünür. bunları düşün. git ortaçağa haçlı seferine katıl, ortam kur, çevre edin, muhabbet et. sonra uzakdoğuya git bir pearl harbor baskını yap, tekrar geçmişe git, hun hükümdarına sunulan çin prensesi olduğunu hayal et ve empati kur... böyle şeyler daha önce hayal etmedin mi? gördüğün gibi hayalgücü saçmalıklarla içiçe. umarım faydalı olmuşumdur gençler :)

HARTKE

🌱Yeni Üye🌱
Dostum boş zamanlarında izleyebildiğin kadar film izle. Çocuklar için bunlar yeaa deyip çizgi filmleri ve animasyonları sakın es geçme izleyebildiğin kadar izle... Bol bol kitap oku bunun kursu yoktur. Birde gece kafanı yastığa koymadan önce ertesi gün neler yaratabileceğin hakkında düşünmeye çalış :)

wolferline

🌱Yeni Üye🌱
artık ucuz grafikerler ortalıkta fink atarken bu işi bırakma noktasına kadar geliyorum.. yıl 2015 pc düğmesine basabılen gencle yaptıgımız röportajda ben grafikerim dedi diye bir sürmanşetle karşılaşırsak şaşırmayın :) al sana hayalgücü ama gerçekleşecek cinsten.. :)

firataydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Uyanik ol ! Gözlemci ol ! Evde sokakta heryerde herşeyi gör. Renklere aşık ol. Reklamlar çıktığında kanalı değiştirme ufkunu genişletir. Bulabildiğin herşeyi ok. Bir biriyle alakasız işleri ayni anda yap. Bu gün rap dinle yarin rock bu garip bir kavram hayal gücünü geliştirmek :)

!!!

Tuğba KÖSE

🌱Yeni Üye🌱
EMRE BECER'in İLETİŞİM VE GRAFİK TASARIM kitabını tavsiye ederim hayal günücünü geliştirmek için ve tasarıma başlamak için çok temel bilgiler bulunuyor...

Kitap İçeriği şöye; Grafik tasarımı, uygulama alanı ne olursa olsun, dinamik bir anlatım gerektirir. Bu dinamizmin itici gücü, iletişimidir. Sözel ve görsel bilgilerin insanlar arasındaki akışı olarak tanımlayabileceğimiz iletişim, grafik tasarımın varolma nedenidir.

İletişim organları, sözel ve görsel mesajlarını etkili ve çekici hale getirmek için grafik tasarımcılarla işbirliğine girerler. İyi bir tasarım, değerli bir yatırımdır. Çünkü günümüz insanının bütün hayati etkinlikleri, grafik imgelerle iletişim kurabilme yeteneğine bağlıdır.

350'ye yakın resim ve krokinin yer aldığı bu temel kitapta; grafik tasarım, grafik tasarımın kısa tarihi, teknolojisi ve belli başlı uygulama alanları ana hatlarıyla ele alınıp incelenmektedir.

istanblue34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 5 yıldır grafik tasarım ve yanı sıra bir çok tasarım işiyle uğraşıyorum (web,3d,moda vs..) bu başlıktaki tüm önerileri dikkatle okudum ve çoğu değerli bilgiler 5 yıl uzun bir zaman değil ama kendimi hayal gücü ve yaratıcılık adına eksik hissediyorum bazen gerçekten çok güzel işler çıkıyor bazende çok kötü

Bende sizden kendimi geliştirmek için öneriler istiyorum ancak önerilerinizde direkt adres vermenizi rica ediyorum. mesela film izle demeyinde yüzüklerin efendisini izle deyin yada dergileri karıştır demeyinde şu,şu dergileri karıştır deyin.

Mesela bir arkadaş Yüzüklerin efendisini önermiş bu başlık aldında hemen bu gece izleyeceğim.
Başlığı açan ve cevaplayan herkese çok teşekkürler çok faydalı şeyler öğrendim arbanın tekerini elma olarak düşünmekle başladım bikaç saat önce ve şu an kendimi durduramıyorum:) şizofren olmasam iyidir:))
iyi tasarımlar herkese

emlakhanem

🌱Yeni Üye🌱
aşık ol üstüne 2 şişe rakı içip matiz ertesi kalktığında hayal gücünün arttığını göreceksin.hayal gücü görgü ve acıların sonucu bir şeydir.