laserion81
🌱Yeni Üye🌱
Aslına bakarsanız işin başında sayılırım güzel sanatlar resim öğretmenliği mezunuyum.Resim altyapım olduğu için fakat iş bulamadığım için bu alana yöneldim.Tanıdık bir şirket beni kursa gönderdi corel ps id illu. programlarını öğrendim iyi kötü.sonra bu şirkete bir katalog işi yaptım fakat ilk işim olduğu için muhakkak hatalar vardı beğenmedi patron ve o şirkette başlatmadı.benden herhalde 10 senelik grafiker gibi iş bekliyordu.daha sonra bir matbaaya girdim.orda yapmadığım iş kalmadı çay servisi bulaşıklar temizlik vs aldığım para 600 tl idi.patron bunuda çok görmüş olmalı ki bir buçuk ay sonra çıkardı.burda daha çok davetiye yapıyorduk el ilanarı ve kartvizit arasıra.tabiki sigorta felan yoktu.daha sonra gene bir matbbaya girdim burda sürekli form yapılıyordu ağırlıklı olarak.daha önce yapmadığım için zorlandım en basitinden maliye logosu standart olacak vs.bi faturada onu küçük yaptığım için 1 hafta sonra ordanda çıkarıldım.şimdi gazetelerden internetten iş bakıyorum ankarada yaşıyorum.fakat iş yok.burdaki yazıları okudum alınan paraları insanların çektiği zorlukları lanet olsun dedim.çok komik paralar dönüyor hadi ben yeniyim asgari ücret normal ama deneyimli arkadaşlara bile aynı fiyatlar teklif edilmiş.şu anda boşluktayım aslında bu işi seviyorum çok keyifli ama bu yaşadıklarım beni çok karamsarlığa itti.bu arada bir kaç reklam ajansıyla görüştüm çok komik rakamlar teklif ettiler ki deneyimli olduğumu söyledim.500 tl teklif eden oldu kızılayın göbeğinde bir ajans burası.şaka yapıyor sandım.birde pazarlama yapacakmışız.şu anda en güzeli önümüzdeki sene kpss ye hazırlanıp atanmak sanırım.yoksa özel sektör adamı eşşek yerine koyuyor resmen.