Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafikermiyiz hazırcımıyız

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
grafikeriz çünkü : tasarımları kendimiz yapıyoruz bulamadığımız logoları kendimiz çiziyoruz elimizde olanları elimizden geldiğince paylaşmaya çalışıyoruz logo tasarım olduğu zaman kendimiz bir logo yaratmaya çalışıyoruz başka logoları alıp biraz değiştirmekle bu işi yaptığımızı zannetmiyoruz
grafikeriz çünkü : bu işi severek birşeyler üreterek kendimiz yapıyoruz işimizi seviyoruz ve para hırsı için yapmıyoruz
hazırcıyız çünkü : başkalarının yaptığı işleri alıyoruz kullanıyoruz hazır logoları alıp biraz değiştiriyoruz veya tanıdığımız bir grafiker varsa ona çizdiriyoruz bize yardım etmediği zamanda hemen siliyoruz defterden tp almak için olmadık mesajlara acemi olmadığımız halde cevap yazıyoruz linki ölen konulara dahi indirmeden önce
hazırcıyız çünkü : araştırmak yerine hemen birinden yardım istiyoruz o bizim yerimize bulur nasılsa ve bize yardım eder nasıl olsa sitemizde paylaşmayı seven çok insan var! nasıl olsa biri yardım eder bizim araştırmamıza gerek yok mantığı ile hareket ederiz ve bunlar uzayıp gider.......
bu işi yapacaksak bu mesleğin inceliklerini öğrenelim lütfen her konuda her arkadaşımız yardımcı olamaz her arkadaşımızın kendine göre işleri vardır tamam elimizden geldiğince boş vakitlerimizde yardımcı oluruz acemi olduğunuz konularda ama birazda bizi düşünün lütfen

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Mustafa Abi yine farkını ortaya koydun...
Gerçekler her zaman acıdır...
Yalnız siteye emek sarfedilerek yüklenen her hangi bir konuda; bilgimiz yada ihtiyacımız olmadığı halde teşekkür etmekte ben bir sakınca görmüyorum Mustafa Abi; Sonuçta o insan emek veriyor; en azından emekleri için sırf siteye yükleyip paylaşabildiği için bile teşekkürü hak ediyor bence haksız mıyım?
Bence bunu epk az insan tp için yapıyordur yani emeğe saygımız sonsuz; hiç alakamız olmasa bile bence teşekkür etmek boynumuzun borcu...

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Mustafa abi biri seni fena helde kızdırmış :S

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
q
hazırcıyız çünkü :

Evet size aynen katılıyorum o kadar hazırcıyız ki, kendi konu başlıklarımızı yaratmak yerine, hemen başka birinin konu başlığındaki niki değiştirip devamını aynen yazarak kopyalayabiliyoruz :anlamsiz:

Hoş olan kısmıysa, mutlaka haberim yok saflığına da yatabiliyoruz...

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
evet arkadaşlar

Mustafa Abi yine farkını ortaya koydun...
Gerçekler her zaman acıdır...
Yalnız siteye emek sarfedilerek yüklenen her hangi bir konuda; bilgimiz yada ihtiyacımız olmadığı halde teşekkür etmekte ben bir sakınca görmüyorum Mustafa Abi; Sonuçta o insan emek veriyor; en azından emekleri için sırf siteye yükleyip paylaşabildiği için bile teşekkürü hak ediyor bence haksız mıyım?
Bence bunu epk az insan tp için yapıyordur yani emeğe saygımız sonsuz; hiç alakamız olmasa bile bence teşekkür etmek boynumuzun borcu...
evet teşekkür etmek güzel birşey sözüm yararlı paylaşım dışında olanlara kişi konuyu okumadan teşekkür ediyor neye teşekkür ediyorsun niye ediyorsun yardım istedi diyemi?
Mustafa abi biri seni fena helde kızdırmış :S
evet crazy kızdırıyorlar sabır diyorum ama en ufak bir çizgide olmazki yani
Evet size aynen katılıyorum o kadar hazırcıyız ki, kendi konu başlıklarımızı yaratmak yerine, hemen başka birinin konu başlığındaki niki değiştirip devamını aynen yazarak kopyalayabiliyoruz :anlamsiz:

Hoş olan kısmıysa, mutlaka haberim yok saflığına da yatabiliyoruz...
evet haklısın konu araştırmadan konu açınca yada isim farklılığı olunca problemlerde yaşanıyor örnek öğrenci fotoları yada dersane öğrenci fotoları yani direkt öğrenci yazılsa problem çıkmaz değilmi biz onların dersaneye gittiğini nereden biliyoruz konu açarken direkt konu başlığını çok düzgün yazsak uzatmadan problemler yaşanmaz ve konu kirliliği olmaz forumda teşekkürler

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
hazırcıyız.. konu ilgili iki ayrı yol var... grafiker yanlız başı tasarım yapmaz... ne demek istiyorum... mesela... illustrasyon çizimleri yaparım, template hazırlarım, bir kaç değişiklik yapıp başka arkadaşa yollarımm, işi tamamlasın diye... yani diyelimki bir web site yapıyoruz... template yapıp diğer arkadaşa o çalışma yolluyorum, o çalışma üzerine çalışıyor... birkaç saat sonra benim ruhsuz çizimler / çalışmalar fıkır fıkır oynuyor... yani çalışmalar tamamlamış hale geldı... bu olumlu örnek.. grafker yanlız çalışmaz diye

diğer örnek... çok uzun zaman oldu biri müşteri bana maskot çizmem lazım dedı... ok.. bir konuda anlaştık... çalışmaları gösterdiğim zaman telefon görüşmesi yapıyoruz... gözler dedı.. ne olmuş gözlere sorduğum zaman aynen şöyle cevap geldı: '' e sizin bir sürü hazır clip ART var ya.. onları yapıştırın, montaj edin'' gibi bir teklefle bulundu. müşterimin kendi design ajansa vardı... bu konuda sinirlendım cevabım şu oldu madem her şeyimiz hazır dedım o zaman neden aynı şey siz yapmıyorsunuz o zaman para da vermeyeceksınız bedava kendi kendinize yapmış olursunuz dedım...

bir şey daha söylemek istiyorsun... söylemek değil seslenmek... değerli öğrencimiz, değerli grafikerlerimiz, lüfen artik yaptığınız işe saygı duymalısınız... o kadar küçük olmayin... sonunda siz kendiniz grafik bölümü seçtınız, sonuçta grafiker olmakta 5 sene okudunuz... o kadar mı o işten nefret ediyorsunuz gelip şu logo çizmem lazım ama ben öğrenciğim param yok diyorsunuz... grafiker olan insanların her saniye değerli bunu biliyormusunuz... sizin gibi bizde araştırma yapıyoruz, sizin gibi bizde yeni bir şeye öğreniyoruz.....

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
teşekkürler kasta

hazırcıyız.. konu ilgili iki ayrı yol var... grafiker yanlız başı tasarım yapmaz... ne demek istiyorum... mesela... illustrasyon çizimleri yaparım, template hazırlarım, bir kaç değişiklik yapıp başka arkadaşa yollarımm, işi tamamlasın diye... yani diyelimki bir web site yapıyoruz... template yapıp diğer arkadaşa o çalışma yolluyorum, o çalışma üzerine çalışıyor... birkaç saat sonra benim ruhsuz çizimler / çalışmalar fıkır fıkır oynuyor... yani çalışmalar tamamlamış hale geldı... bu olumlu örnek.. grafker yanlız çalışmaz diye

diğer örnek... çok uzun zaman oldu biri müşteri bana maskot çizmem lazım dedı... ok.. bir konuda anlaştık... çalışmaları gösterdiğim zaman telefon görüşmesi yapıyoruz... gözler dedı.. ne olmuş gözlere sorduğum zaman aynen şöyle cevap geldı: '' e sizin bir sürü hazır clip ART var ya.. onları yapıştırın, montaj edin'' gibi bir teklefle bulundu. müşterimin kendi design ajansa vardı... bu konuda sinirlendım cevabım şu oldu madem her şeyimiz hazır dedım o zaman neden aynı şey siz yapmıyorsunuz o zaman para da vermeyeceksınız bedava kendi kendinize yapmış olursunuz dedım...

bir şey daha söylemek istiyorsun... söylemek değil seslenmek... değerli öğrencimiz, değerli grafikerlerimiz, lüfen artik yaptığınız işe saygı duymalısınız... o kadar küçük olmayin... sonunda siz kendiniz grafik bölümü seçtınız, sonuçta grafiker olmakta 5 sene okudunuz... o kadar mı o işten nefret ediyorsunuz gelip şu logo çizmem lazım ama ben öğrenciğim param yok diyorsunuz... grafiker olan insanların her saniye değerli bunu biliyormusunuz... sizin gibi bizde araştırma yapıyoruz, sizin gibi bizde yeni bir şeye öğreniyoruz.....

teşekkürler görüşlerin için